Sluiten

Zoeken

Disaster Recovery as a Service

Disaster Recovery Fundaments

Met Disaster Recovery as a Service (DRaaS) van Fundaments borgt u de continuïteit van uw organisatie in geval van een calamiteit. Doordat er een kopie van uw complete virtuele omgeving (data, systemen, netwerken en applicaties) wordt opgeslagen op een andere locatie, bent u binnen no-time weer online zonder dat er bedrijfsgegevens verloren gaan.

Recovery-omgeving

Deze andere locatie, de zogenoemde recovery-omgeving, is volledig gespiegeld aan de primaire-omgeving. Mocht de primaire-omgeving tijdens een calamiteit onbereikbaar worden, dan kunt u eenvoudig op de recovery-omgeving verder werken. Daarmee is Disaster Recovery as a Service van Fundaments een belangrijk onderdeel van uw Business Continuity Plan (BCP).

Fundaments kan deze dienst compleet beheerd aanbieden, waarbij u maximale transparantie in de status van Recovery Point Objective (RPO: “Hoeveel data raak ik kwijt bij uitval”) en Recovery Time Objective (RTO: ”Hoe lang duurt het voordat de uitwijk gebruiksklaar is”) heeft. Uiteraard voeren we ook regelmatig tests uit om het correct functioneren van het uitwijkscenario aan te tonen.

De juiste tools

Om ervoor te zorgen dat een disaster recovery goed verloopt, zijn de juiste tools en mensen nodig. Wij leveren dit in de vorm van onze Cloud Experts en de software van Zerto. Daarnaast maken we gebruik van vCloud Availability om in een Multi Cloud omgeving een disaster recovery oplossing te realiseren.

Voordat we een oplossing inregelen, kijken we altijd naar de eisen en wensen van de uitwijk. Hierbij kijken we naar aspecten als:

  • Wordt er gebruik gemaakt van een ‘Cloud-to-Cloud uitwijk’ of hebben we het over een ‘kantoorlocatie-naar-Cloud uitwijk’?
  • Wordt er gebruik gemaakt van VMware-technologie, of is er sprake van andere technologieën als Hyper-V of publieke cloud (Azure of Amazon Web Services)?
  • Hoeveel data mag er verloren gaan in geval van een calamiteit?
  • Hoe snel moet de uitwijk gebruiksklaar zijn?

Op basis van deze criteria is eenvoudig de juiste selectie te maken voor de best passende oplossing.

Wilt u meer weten over Disaster Recovery as a Service van Fundaments? Onze Cloud Experts helpen u graag.

DRAAS: de must voor elke ondernemer

Download whitepaper