Back-up as a Service

Continuïteit van uw dienstverlening wordt steeds belangrijker. Het inrichten van een goede back-up is dan ook essentieel om te voorkomen dat bedrijfskritische data verloren gaan. BaaS, Back-up as a Service, van Fundaments maakt gebruik van de innovatieve en betrouwbare technologieën van Veeam en Cohesity. Met Back-up as a Service zorgen we ervoor dat uw data te allen tijde beschikbaar is.

Back-up van al uw assets

Denk hierbij aan back-ups van uw serverinfrastructuur, applicaties en Cloud-diensten zoals Microsoft 365.

Nederlandse datacenters

Uitsluitend aangeboden vanuit hoogwaardige Tier3+ datacenterlocaties in Nederland.

Maximaal beschermd

Door toepassingen als immutable back-ups, en airgapped verbindingen bent u maximaal beschermd tegen datagijzeling met cryptolockers.

Voldoe aan de 3-2-1 regel

Door integratie van aanvullende diensten is het zeer eenvoudig om te voldoen aan de 3-2-1 regel voor back-ups:

  • 3 kopieën van uw data.
  • 2 kopieën op een ander medium opgeslagen.
  • 1 kopie op een externe locatie.

Back-up as a Service (BaaS) van Fundaments

Fundaments maakt gebruik van de betrouwbare technologieën van Veeam en Cohesity die zowel on-premises to Cloud back-up als Cloud to Cloud back-up mogelijk maken. Alle online back-up diensten biedt Fundaments op twee manieren aan: als Self-service Back-up of als Managed Back-up. Self-service Back-up is ideaal voor gebruikers die de infrastructuurdiensten wederverkopen en dus meerdere eindklanten bedienen met het Fundaments productportfolio. Voor bedrijven die zich juist willen focussen op het beheer en het gebruik van applicaties gehost op het Fundaments IaaS-platform biedt Fundaments Managed Back-up as a Service. Met Managed Back-up as a Service neemt Fundaments de complete regie over het back-up- en restore-proces over, zodat u zeker weet dat uw organisatie nooit stilstaat bij calamiteiten. Met deze twee online back-up diensten heeft u altijd een Back-up as a Service die bij uw organisatie past.

Betrouwbare back-up leveranciers

Met Back-up as a Service zorgt Fundaments er in samenwerking met Cohesity en Veeam voor dat uw data altijd beschikbaar is.

Cohesity

Fundaments zet Cohesity Dataprotect in voor grootschalige workload en applicatie back-ups. Cohesity zorgt ervoor dat u alle back-ups automatisch, veilig en schaalbaar op kunt slaan. Hierover kan Fundaments de regie voeren, maar u kunt dit ook zelf doen. Via een self-serviceportaal bepaalt u namelijk zelf uw back-upbeleid en monitort u het gehele back-upproces. Vanzelfsprekend kunt u vanuit dit online self-serviceportaal ook zelf de restore regelen.

Veaam

Veeam heeft met Veeam Cloud Connect een unieke oplossing voor het verzorgen van een extra kopie van on premises back-up infrastructuur op basis van Veeam. U profiteert hiermee van de ingebouwde WAN-optimalisatietechnologie van Veeam. Veeam Cloud Connect biedt een volledig geïntegreerde, snelle en veilige manier om back-ups te maken en te repliceren naar de Fundaments Cloud. Een volledig geautomatiseerde, snelle en veilige manier voor back-up en recovery op een tweede locatie, waarbij uw gegevens binnen enkele minuten kunnen worden teruggeplaatst. Hieronder staan de Back-up as a Service varianten met informatie over het onderliggende platform en de mogelijkheden voor Managed Back-up of Self-service Back-up.


Waarom Back-up as a Service van Fundaments?

Steeds vaker kiezen bedrijven voor een back-up van onder andere applicaties, workloads en opslagsystemen. Niet alleen vermindert hiermee het risico op dataverlies, deze manier van opslag en beheer zorgt ook voor de zekerheid van snel herstel bij dataverlies en daarmee verhoogde continuïteit van de organisatie. Ook zijn Cloud back-ups beter beschermd tegen zaken als datagijzeling met cryptolockers. Er zijn daarnaast nog enkele grote voordelen die Back-up as a Service aantrekkelijk maken.

Veilig

Een hoge mate van beveiliging van bedrijfskritische data is essentieel. Back-up as a Service van Fundaments maakt het dan ook mogelijk dat alle data redundant wordt opgeslagen met optimale beveiliging tegen dreigingen van hackers, natuurrampen of gebruikersfouten. Daarnaast kan de data indien gewenst versleuteld worden opgeslagen. Doordat de back-ups in één van de datacenterslocaties van Fundaments worden opgeslagen, waarbij er geen directe verbinding bestaat tussen de bron en back-uplocatie, ontstaat een zogenaamd ‘airgapped’ scenario. Hierbij kan ook in het geval van een ransomware-aanval geen data-aanpassing plaatsvinden. Met Veeam en Cohesity kunnen back-ups ook worden beveiligd voor aanpassingen, hierdoor worden ze ‘immutable’ en wordt data door bijvoorbeeld ransomware niet aangepast.

Gemak

Omdat het back-upproces van onze Back-up as a Service volledig geautomatiseerd verloopt, heeft u als gebruiker geen omkijken naar dit proces. Samen bepalen we voor welke applicaties, systemen en andere data een back-up gemaakt moet worden, tezamen met de frequentie en beoogde monitoring. Op die manier blijft de focus op uw dienstverlening en fungeert Back-up as a Service als zekerheid op de achtergrond.

24/7 back-up

Om de functionaliteit van Back-up as a Service te waarborgen monitoren onze specialisten de processen nauwkeurig en wordt er op verzoek een restore getest. Daarnaast testen we regelmatig ons back-upplatform steekproefsgewijs om eventuele risico's tijdig te identificeren. Zo garanderen we een betrouwbare Back-up as a Service in de Cloud en zorgen we bij calamiteiten dat uw bedrijf razendsnel weer operationeel is.

Snel herstel

Door gegevens redundant op te slaan waarborgt Fundaments een snelle beschikbaarheid van back-ups bij problemen. We zorgen voor verschillende kopieën van uw back-up die bewaard worden op meerdere beveiligde Cloud-locaties. Op die manier heeft u altijd toegang tot de meest recente back-up van uw gegevens en gaan deze nooit verloren.

Datacenters door heel Nederland

Een vereiste voor betrouwbare Back-up as a Service is de veilige opslag van gegevens in een datacenter. Fundaments beheert verschillende datacentra verspreid over Oost-, West- en Midden-Nederland. Alle datacentra zijn Tier3+ locaties: de hoogst haalbare klasse voor datacenters in ons land waarbij zaken als gegarandeerde stroomvoorziening, inbraakbeveiliging, water- en branddetectie en klimaatregeling geregeld zijn naar de strikte eisen rondom de ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 certificeringen.

A map of the Netherlands with markings of data centers

100% controle over uw data

Zeker weten waar uw data staat? Dat kan de soevereine Cloud van Fundaments u garanderen. Hiermee krijgt u de garantie dat uw data op Nederlandse bodem staat, dat het wordt beheerd door een Nederlandse partij, namelijk Fundaments, en er daarmee volledige controle is op al uw data. De Private Cloud-oplossingen van Fundaments zijn de basis voor een solide en betrouwbare IT-infrastructuur - bij u of ons op locatie in Nederland. Onze datacenters zijn verdeeld over zeven datacenterlocaties in zowel Oost-, Midden als West-Nederland. Dit zijn allemaal Tier3+ locaties: de hoogste haalbare klasse voor een Nederlands datacenter op dit moment. Bij een Tier3+datacenter is aan alles qua beveiliging gedacht, zo is er gegarandeerde stroomvoorziening, inbraakbeveiliging, water- en branddetectie en klimaatregeling.

Voldoe aan Nederlandse wet- en regelgeving

Met de Cloud-oplossingen van Fundaments voldoet u aan de Nederlandse wetgeving voor dataopslag met alle relevante certificeringen (ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 type I en II). Ook de Nederlandse datacenters van Fundaments hebben dezelfde of vergelijkbare certificeringen. Door de NEN 7510 certificering is ons platform bovendien geschikt voor de ondersteuning van zorginstellingen.

No items found.