Diensten

IaaS-dienstenInfrastructure as a Service (IaaS) bestaat uit verschillende bouwstenen. De bouwstenen die wij bij Fundaments gebruiken zijn rekenkracht (CPU capaciteit), werkgeheugen (RAM), opslag en verbindingen. De eerste drie bouwstenen vormen samen gestandaardiseerde bouwblokken die inwisselbaar zijn en flexibel kunnen worden ingezet. Zo zijn deze bouwstenen naar eigen wensen in te richten en kunnen deze maandelijks worden aangepast. De laatste bouwsteen is verbindingen. Deze zorgt ervoor dat de cloud (overal) te bereiken is. Dit kan via het internet of via eigen lijnen. Samen vormen zij de IaaS-diensten van Fundaments.

De grondstoffen voor de bouwstenen komen van verschillende leveranciers. Deze zijn allen met grote zorg uitgezocht. Fundaments werkt namelijk alleen met bewezen technologie├źn. Dit betekent dat er enkel Enterprise geclassificeerde hardware wordt ingekocht, evenals software van de marktleiders. Plaatsing van de hardware wordt enkel gedaan bij ISO27001 gecertificeerde datacenters.

Onze bouwstenen vormen samen het ideale fundament voor een cloud, die geheel kan worden ingericht naar eigen wens. U bouwt tenslotte de cloud, niet wij. Wij zorgen er alleen voor dat u een stabiele ondergrond heeft waarop u kunt bouwen.

Nieuw bij Fundaments is de DDoS-wasstraat. De anti-DDoS-dienst die er voor zorgt dat u gewoon bereikbaar bent tijdens een DDoS-aanval.

Back-up en disaster recovery

Stilstaan is geen optie. Niet voor u en niet voor uw klanten. Daarom biedt Fundaments diensten als back-up en disaster recovery. Met onze back-updienst zorgt Fundaments ervoor dat er altijd een kopie van alle virtuele servers op een andere datacenterlocatie staat. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het verlies van data.

Bij disaster recovery is het zelfs mogelijk om een productielocatie te spiegelen, zodat bij uitval van een productielocatie, vanuit de secundaire (ofwel back-up) locatie kan worden verder gewerkt. Dankzij de slimme software kan er makkelijker worden gewisseld tussen verschillende locaties. Zo staan u en uw klanten niet stil bij calamiteiten.

Lees meer ...

Storage

Cloud storage of opslag is het opslaan van data op een andere locatie dan uw eigen. De voordelen van cloud storage:
  • U betaalt alleen voor de opslagruimte die u daadwerkelijk gebruikt.
  • U hoeft geen fysieke apparatuur aan te schaffen, dus topkwaliteit opslag en back-up service zonder grote investeringen.
  • Opslag, onderhoud, back-up, replicatie van gegevens en overige zaken zijn de verantwoordelijkheid van de service provider.
U kunt kiezen uit verschillende soorten cloudstorage:

Verbindingen

Zonder de juiste verbindingen komt u niet in de cloud. Het is tenslotte de connectiviteit die ervoor zorgt dat uw data op de juiste plek komt. Fundaments beheert haar eigen netwerk dat slim is verdeeld over verschillende gecertificeerde datacenters in Nederland. Naast koppelingen naar het internet biedt Fundaments (private line) koppelingen via lokale netwerkmarktplaatsen zoals NDIX, GN-IX, FR-IX, R-IX ZOD-IX en EFX.

Zonder betrouwbare netwerkconnectiviteit is een server onbereikbaar. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat deze verbindingen van de beste kwaliteit zijn. Hiervoor zetten we enterprise geclassificeerde merken in voor hardware en zorgen we voor voldoende bandbreedte en redundantie in onze verbindingen.

Lees meer...