Consultancy

Met Cloud Consultancy van Fundaments krijgt u toegang tot kennis die u zelf niet in huis heeft. Zo bieden we strategisch advies, technisch advies en zelfs ongevraagd advies. Hiermee krijgt u Cloud Consulting op maat.

Altijd op de hoogte

Altijd toegang tot up-to-date kennis van onze Cloud Experts. Vanuit het DNA van Fundaments is het continu leveren van advies de standaard.

Vrijblijvend in gesprek

Een team van Solution Consultants die vrijblijvend met u in gesprek gaan, zonder commercieel belang.

Voor partners

Door het partnership is Fundaments een verlengstuk van uw organisatie en heeft u extra input voor al uw vraagstukken.

Demo mogelijkheden

We geven u graag een kijkje in de keuken.

Seeing is believing

Voor ieder onderdeel demonstratiemogelijkheden.

Cloud Consultants van Fundaments

Bij Fundaments krijgt u Cloud Consultancy services op maat. Onze gecertificeerde Cloud Consultants zijn breed inzetbaar en op basis van hun uitgebreide ervaring leveren ze projecten en diensten op het gebied van Cloud-strategie, architectuur, beheer, innovatie en beveiliging. Door Cloud Consulting services services van Fundaments kunt u zich met de volle 100% focussen op uw eigen klanten, diensten en producten.  

Ongevraagd advies

Of het nu gaat om inrichting van een platform, of het zoeken naar mogelijkheden om het gebruik van Cloud in uw bedrijfsstrategie op te nemen, wij denken graag met u mee en geven Cloud Consultancy op maat.

Hierin trekken we vaak samen met onze partners op en komen dan met ongevraagd advies. Letterlijk. Heel vaak worden onze Solution Consultants en Cloud Engineers meegenomen door onze partners naar de eindklant: hiermee bieden we advies vanuit onze expertise en nemen dit mee in oplossingen voor uw eindklant. Dat zorgt vaak voor slimme, innovatieve oplossingen: een simpele Cloud-migratie, een extreem schaalbaar databasecluster of een toekomstbestendig design met meerdere Clouds. Daarnaast kunnen we ook met onze partners een demonstratie of proof-of-concept realiseren. Juist dit (ongevraagde) advies zorgt ervoor dat er buiten de gebaande paden wordt gedacht, wat leidt tot een unieke oplossing. Zo ziet voor ons het ultieme partnerschap eruit.

Cloud advies altijd beschikbaar

Vanuit het DNA van Fundaments en onze drive om de beste oplossingen te leveren, kijken we regelmatig mee in de prestaties van oplossingen die al uitgerold zijn in de Fundaments Cloud. Zodra we hier knelpunten zien ontstaan, gaan deze naar onze Service Management-afdeling. Advies over aanpassingen van configuraties of het toevoegen van onderdelen, zorgt voor een continue optimalisatie van uw Cloud-oplossingen.

Strategisch advies

Onder het motto: ‘u draait, wij vragen’, beginnen onze Cloud Consultants ieder traject bij het goed analyseren van de vraag achter de vraag. We trekken nooit zomaar een standaardoplossing uit de kast, maar zijn kritisch op wat ons gevraagd wordt. Zo kunnen we u adviseren bij zelfs de meest complexe Cloud-vraagstukken. Welke technieken, welke afrekenmodellen, en vooral welke Cloud is het best passend voor uw IT-consumptie? Allemaal strategische vragen waar onze Cloud Consultants en CTO graag over meedenken.

Cloud-strategie op maat

Het gebruiken van Cloud is niet voor iedereen een gemakkelijk hoofdstuk, zeker niet als het gaat om keuzes rondom fundamentele wijzigingen in gebruik van infrastructuur. Daarom biedt Fundaments Cloud Consultancy. Want, hoe zit het met al die investeringen in hardware? En hoe zit het met koppelingen van IT-diensten die al ‘uit de muur’ worden afgenomen. Bent u als verantwoordelijke voor het IT-landschap bezig met dit soort vraagstukken? En wat gebeurt er eigenlijk in de IT-wereld; welke ontwikkelingen zijn er te verwachten en hoe relateren deze aan uw vraagstukken?

Dan krijgt u vanuit ons team met strategisch adviseurs en onze CTO toegang tot ontwikkelingen in het IT-landschap: welke technieken, welke afrekenmodellen, en vooral welke Cloud is het best passend voor uw IT-consumptie? We nemen altijd alle tijd om voor u een passende introductiesessie te doen en mee te denken over de juiste Cloud-strategie.

Is uw organisatie Cloud-ready?

Vanuit onze ervaring met migraties naar de Cloud, kennen we naast de technische uitdagingen juist ook de uitdagingen in de transformatie van bedrijfsprocessen en middelen. In een inventarisatiesessie kunnen we alle onderdelen van uw vraagstuk doornemen. Zo komen onderdelen als investeringen (het maken van een businesscase), de impact op human resources, procesrisico’s, bedrijfscontinuïteit en toekomstbestendigheid aan bod en kunnen we in deze inventarisatie een advies over uw Cloud-readiness afgeven.

Strategisch plan voor Cloud-transformatie

Blijkt uit de inventarisatie dat er voldoende draagkracht is voor een Cloud-implementatie, dan belichten we graag gezamenlijk alle onderdelen van de Cloud-transformatie en vertalen dit naar een strategisch plan en businesscase. Doel hierin is om vanuit onze expertise een duidelijk antwoord te kunnen geven op de vraag: to Cloud or not to Cloud?

Technisch advies

Heeft u een applicatie die zo succesvol is, dat er uitdagingen ontstaan in prestaties en beschikbaarheid? Merkt u in uw eigen IT-infrastructuur dat bepaalde zaken niet meer zo lekker lopen, maar weet u niet wat er precies misgaat? Heeft u uitdagingen in het realiseren van een goed uitwijkscenario? Kortom: heeft u technisch Cloud-advies nodig? De Cloud Experts van Fundaments geven u technisch Cloud-advies op maat, zodat uw organisatie altijd online blijft.

Technisch Cloud-advies op maat

Infrastructure as a Service van Fundaments kent een stevig fundament. Dit fundament is ontstaan vanuit vele jaren ervaring, onderzoek door gedreven Cloud Experts met een passie voor optimalisatie en het juist inzetten van IT-infrastructuur. We hebben korte lijnen met onze leveranciers als het gaat om feedback op producten. Vanuit deze samenwerking hebben we een goed gevulde gereedschapskist die we inzetten voor al onze diensten. Of het nu om hardware of software gaat, we weten precies welke bouwstenen goed passen en samenwerken voor een bepaalde dienst. Juist doordat we zelf altijd middels techniek een oplossing hebben gebouwd, kunnen we veel problemen snel herkennen en oplossen. Deze kennis stellen wij graag ter beschikking in de vorm van Cloud Consultancy.

Gespecialiseerde Cloud-experts

Fundaments biedt Cloud Experts op het gebied van VMware virtualisatieproducten, NetApp storage, Netwerk routering en switching. Daarnaast hebben we Cloud Experts op het gebied van database (MariaDB, Galera, ClusterControl) en loadbalanced (web)omgevingen. Tot slot hebben we architecten die naast Cloud-implementatie ook in Back-up as a Service & Disaster Recovery as a Service expertise hebben. Allen volledig gecertificeerd op hun eigen specialisme.

No items found.
A map of the Netherlands with markings of data centers

100% controle over uw data

Zeker weten waar uw data staat? Dat kan de soevereine Cloud van Fundaments u garanderen. Hiermee krijgt u de garantie dat uw data op Nederlandse bodem staat, dat het wordt beheerd door een Nederlandse partij, namelijk Fundaments, en er daarmee volledige controle is op al uw data. De Private Cloud-oplossingen van Fundaments zijn de basis voor een solide en betrouwbare IT-infrastructuur - bij u of ons op locatie in Nederland. Onze datacenters zijn verdeeld over zeven datacenterlocaties in zowel Oost-, Midden als West-Nederland. Dit zijn allemaal Tier3+ locaties: de hoogste haalbare klasse voor een Nederlands datacenter op dit moment. Bij een Tier3+datacenter is aan alles qua beveiliging gedacht, zo is er gegarandeerde stroomvoorziening, inbraakbeveiliging, water- en branddetectie en klimaatregeling.

Voldoe aan Nederlandse wet- en regelgeving

Met de Cloud-oplossingen van Fundaments voldoet u aan de Nederlandse wetgeving voor dataopslag met alle relevante certificeringen (ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 type I en II). Ook de Nederlandse datacenters van Fundaments hebben dezelfde of vergelijkbare certificeringen. Door de NEN 7510 certificering is ons platform bovendien geschikt voor de ondersteuning van zorginstellingen.

No items found.