Uw oude licenties zijn meer waard dan u denkt.

LicentiemakelaarBij Fundaments doen we graag aan kennisdeling. Dat betekent ook dat als wij iets interessants tegenkomen wij dat met u delen. Zo ook het onderstaande over de Licentiemakelaar.

 

Stelt u eens voor: u hebt besloten om met uw organisatie naar de cloud te gaan en stapt daarbij over van Microsoft office 2016 naar Office 365. Dit betekent dat al die oude Microsoft licenties ongebruikt op de plank komen te liggen. En deze worden waarschijnlijk allemaal afgeschreven. Dat is zonde, omdat deze licenties nog geld waard zijn. Ze kunnen namelijk nog worden verkocht onder bepaalde voorwaarden.

 

Lees meer…

Openingstijden rond feestdagen

Tijdens de feestdagen is ons kantoor op gewijzigde tijden geopend.

 

14 april Goede Vrijdag – 08.30 – 17.30 uur

17 april tweede Paasdag – gesloten

27 april Koningsdag – gesloten

5 mei Bevrijdingsdag – 08.30 – 17.30 uur

25 mei Hemelvaartsdag – gesloten

5 juni tweede Pinksterdag – gesloten

 

Uiteraard  is onze 24/7 supportdienst gewoon bereikbaar voor dringende vragen.

 

Wij wensen u fijne feestdagen!

Fundaments omarmt nu ook VMware integrated OpenStack

OpenStackWe leggen uit waarom

We merken dat de vraag naar OpenStack toeneemt. Dat is begrijpelijk, omdat het een aantal interessante voordelen biedt. Wat tal van enterprises en telco’s aanspreekt is de mogelijkheid om flexibele platformen te bouwen en te beheren met behulp van de OpenStack API’s. Zo zijn compute, storage en netwerk te combineren tot een Software-Defined Datacenter (SDC).

 

Geen toekomstmuziek

Op basis van het SDC kunnen weer diensten worden ontwikkeld, aangeboden, beheerd en deployed – zelf of door derden –  met een flexibiliteit die voorheen lastig te realiseren was. OpenStack geldt verder als één van de tools om hybride clouds te deployen, omdat het zich goed laat koppelen met andere clouds. Kortom het klinkt allemaal veelbelovend en het is geen toekomstmuziek. Het aantal toepassingen en gebruikscases is nu al groot, meer dan de helft van de Fortune 100 bedrijven gebruikt OpenStack.

 

Lees meer…

De kracht van VIC (vSphere Integrated Containers)

VShpere Intergrated Containers

In het artikel over OpenStack hebben we uitgelegd waarom de keuze is gevallen op VIO. Om het onze partners nog makkelijker te maken om op een veilige en efficiënte manier meer te gaan doen met containers leveren we op verzoek ook VIC (vSphere Integrated Containers).

 

Slimme en gedegen basis

VIC levert naar onze mening een slimme en gedegen basis om goed met containers om te gaan. De kracht van het concept is namelijk dat de container niet in een VM draait, maar dat de container als een VM kan worden beschouwd. Dat heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere methoden. De eerste is dat er geen enkele noodzaak is wijzigingen in de infrastructuur door te voeren. Het tweede grote voordeel van VIC is in onze ogen dat het met alle bekende containertechnologieën overweg kan. Daardoor voorkomt u weer in de situatie te belanden dat u langs een lijn werkt en daarmee nieuwe silos opricht. VIC sluit volledig aan op de filosofie dat open the new normal is.

 

Lees meer…