Cloud betekent meer dan slimmer en sneller werken

effecient werken in cloudHet voordeel van efficiëntie, effectiviteit en inzicht

Vraag een willekeurige groep mensen waaraan zij denken bij de voordelen van automatisering. De kans is groot dat efficiëntie en effectiviteit of synoniemen daarvan worden genoemd. Bij doorvragen blijkt dat daar vaak mee bedoeld wordt dat er beter en gerichter gewerkt kan worden en dat daar meerdere partijen van profiteren.

 

Dagelijkse processen

Kijk eens om u heen. Bij de meest uiteenlopende dagelijkse processen is al duidelijk dat automatisering staat voor beter, gerichter en sneller werken. Niet alleen op het werk, ook bij bijvoorbeeld iets alledaags als het boodschappen doen worden we ermee geconfronteerd. De moderne kassa bij de supermarkt is tegelijkertijd ook een weegschaal en een plek waar data verzameld wordt. Dankzij de kassa wordt er sneller en nauwkeuriger gewerkt. En dat heeft weer veel voordelen voor zowel het personeel als de klant. Tegelijkertijd levert de kassa informatie aan de winkelier over het koopgedrag. Elke handeling, of het nu gaat om het scannen van de labels en de klantenkaart, het wegen van fruit of het handmatig invoeren van een prijs levert data op en daarmee inzichten. De klant die zijn boodschappen afrekent registreert die processen amper. Hij of zij constateert waarschijnlijk vooral dat boodschappen doen sneller en makkelijker is dan jaren geleden.

 

Lees meer…

Partner aan het woord: CoBrowser

Effectief en efficiënt werken dankzij Fundaments

 

Effectief en efficiënt werken, wie wil dat nou niet? Gebruik maken van de juiste middelen en partners helpt daarbij. Fundaments levert de partners de juiste IaaS-bouwstenen om sneller en slimmer te werken. Dit helpt de partners kwalitatief goede diensten aan hun eigen klanten aan te bieden. Deze conclusie is mede gebaseerd op de feedback die we van onze partners krijgen. Eén van die partners is CoBrowser. CoBrowser is leverancier van live chat en cobrowsing software uit Groningen. Hieronder vertelt Jeroen Mahler, Managing Director van CoBrowser, hoe de bedrijfsvoering van CoBrowser is gewijzigd door het overstappen naar de IaaS-diensten van Fundaments.

 

Van bare metal naar IaaS

Mahler legt uit wat er voorheen werd afgenomen. “Voor we klant waren van Fundaments draaiden onze diensten op bare metal bij een hoster. Die dienst was weliswaar gemanaged, maar we ontkwamen er niet aan om zelf ook over de nodige kennis van de ingezette hardware en aansturing te beschikken. Zo begrepen we beter wat er zich afspeelde en wat mogelijk was op bijvoorbeeld het gebied van schaalbaarheid. Terugblikkend hadden we vrij veel kennis nodig van zaken die niet direct met onze eigen diensten te maken hebben.“

Lees meer…

Back-up as a Service voor meer effectiviteit

Een back-up zorgt ervoor dat u bij problemen of calamiteiten zeker weet dat uw data niet verloren gaat. Als dat gebeurt, wilt u zonder vertraging weer opstarten met de meest actuele bestanden. U wilt dat dit proces zo effectief en efficiënt mogelijk gaat.

 

Automatisch, betaalbaar en schaalbaar

De Back-up as a Servicedienst van Fundaments maakt gebruik van de innovatieve technologie van Cohesity. Deze leverancier van back-updiensten zorgt ervoor dat u alle back-ups automatisch, betaalbaar en schaalbaar op kunt slaan. Daarbij behoudt u de regie over het complete proces. Via een selfserviceportaal bepaalt u namelijk zelf uw back-upbeleid en monitort u het gehele back-upproces. Vanzelfsprekend regelt u vanuit het selfserviceportaal ook zelf de restore. Omdat de back-up helemaal is afgestemd op uw eigen beleid, kunt u daarmee sneller, makkelijker en doeltreffender werken.

Lees meer…

Werk nu nog efficiënter en effectiever dankzij het Fundaments Partnerportaal

Partnerportaal

Alle partners van Fundaments hebben een account voor het Fundaments partnerportaal. Hier kunt u, als partner van Fundaments, uw facturen terugvinden, dataverkeer monitoren, back-ups instellen, een verzoek doen om een back-up terug te zetten, nieuwe resources aanvragen en nog veel meer. Momenteel zijn wij druk bezig om het portaal naar een nog hoger niveau te brengen.

 

Two-factor authentication

Een van de zaken die daarbij horen is het verder aanscherpen van de beveiliging door middel van two-factor authentication. U kunt tenslotte steeds meer zelf regelen via het Fundaments Partnerportaal en daarom is het van belang dat niet zomaar iedereen in het portaal kan komen. Daarom hebben wij two-factor authentication als een extra beveiligingslaag toegevoegd. Deze zorgt ervoor dat het nog moeilijker wordt voor ongeautoriseerden om toegang te krijgen tot het portaal. Alleen het wachtwoord weten is nu namelijk niet meer genoeg om in te kunnen loggen.

 

Lees meer…