Fundaments IaaS

Fundaments IaaS (Infrastructure as a Service) staat voor flexibiliteit en schaalbaarheid, waarbij uw data gegarandeerd in de Nederlandse Cloud staat. Doordat u gemakkelijk kunt op- en afschalen, betaalt u alleen voor wat u nodig heeft. Daarnaast kan uw Cloud-omgeving geheel worden ingericht conform de voor uw organisatie geldende wet- en regelgeving, zodat u zich volledig kunt focussen op uw corebusiness en altijd over een hoogwaardige IT-infrastructuur beschikt.

Flexibele bouwstenen

Servers, applicaties en diensten die eenvoudig op- en afschalen wanneer u dat nodig heeft, dankzij flexibele bouwstenen.

Hoogwaardige Tier3+ datacenterlocaties

Uw data veilig opgeslagen in de beste datacenters, uitsluitend aangeboden vanuit hoogwaardige Tier3+ datacenterlocaties in Nederland.

Eigen netwerk

Een eigen redundant (internet)netwerk met maximale controle over de bereikbaarheid van productieomgevingen.

Volledig gecertificeerd

Voldoe aan wet- en regelgeving dankzij volledige certificering: NEN 7510, ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISAE 3402 type I en II.

Pay as you Go

Betaal alleen wat u daadwerkelijk gebruikt en krijg zo maximale controle op kosten. Het is zelfs mogelijk om per uur te betalen.

Cloud verified

Een betrouwbare leverancier met VMware keurmerk. Fundaments is één van de Cloud-aanbieders in Nederland die het keurmerk ‘Cloud Verified’ van VMware heeft.

24/7 bereikbaar

Altijd iemand kunnen bellen dankzij Enterprise Support: een supportdesk die 24/7 bereikbaar is, gericht op maximale beschikbaarheid.

Hoogwaardige beveiliging

Ontvang een hoogwaardige beveiligde oplossing, die gericht is op ondersteuning van uw bedrijfskritische dienstverlening.

Hoogwaardige IT-infrastructuur

Binnen de productiedatacenters maakt Fundaments gebruik van onderstaande oplossingen voor compute, networking en storage. Deze worden beschikbaar gemaakt binnen Fundaments Infrastructure as a Service (IaaS), met behulp van VMware Cloud Director. Dit online beheerportaal, gecombineerd met het administratieve Fundaments Klantportaal, zorgt voor eenvoud in gebruik, grip op kosten en 24/7 toegankelijkheid tot de Virtuele Datacenter-diensten.

VMware Cloud Director

Fundaments IaaS is gekoppeld aan VMware Cloud Director: het portaal voor het technische beheer van Virtuele Datacenters. Voor ieder Virtueel Datacenter kan een eigen configuratie worden aangemaakt met betrekking tot compute, storage en netwerk. Vanuit het handige webinterface kan iedere beheerder eenvoudig inloggen en het dagelijkse beheer van de volgende zaken uitvoeren:

  • Configuratie en uitrol van servers
  • Starten/stoppen van virtuele servers
  • Het gebruiken van de console functionaliteit voor beheer op een server
  • Het gebruiken van snapshot back-ups
  • Monitoring van de IaaS-componenten, zoals compute- en storage-karakteristieken
  • Beheer van templates en ISO-bestanden voor uitrol van workloads
  • Beheer van netwerken (Netwerk Edge-diensten)

Neem in de video hieronder een kijkje in VMware Cloud Director:

 

Fundaments Klantportaal

Voor administratieve zaken en ondersteuning biedt Fundaments haar eigen Fundaments Klantportaal aan. Dit portaal geeft inzicht in onder andere: contactpersonen, abonnementen en het gebruik van de verschillende Virtuele Datacenters op commercieel vlak.

Hoe het Fundaments Klantportaal werkt? Bekijk de video hieronder:

Pay as you Go IT-infrastructuur

Alle variabele onderdelen in Fundaments IaaS, zoals comput een storage, zijn als Pay as you Go te consumeren. Dit houdt in dat u zonder commitment kunt kiezen voor Fundaments IaaS en dat u alle Cloud-resources kunt consumeren op basis van betalen per uur. Wanneer voorspelbaarheid van kosten een belangrijk onderdeel is in uw organisatie, kan er ook gekozen worden om de resources gecommitteerd af te nemen. Een combinatie is ook mogelijk. Hiermee krijgt u maximale grip op zowel kosten als flexibiliteit.

No items found.
A map of the Netherlands with markings of data centers

100% controle over uw data

Zeker weten waar uw data staat? Dat kan een soevereine Cloud u garanderen. Hiermee krijgt u de garantie dat uw data op Nederlandse bodem staat, dat het wordt beheerd door een Nederlandse partij, namelijk Fundaments, en er daarmee volledige controle is op al uw data. IaaS van Fundaments is een volledig Nederlands platform, verdeeld over zeven datacenterlocaties in zowel Oost-, Midden als West-Nederland. Dit zijn allemaal Tier3+ locaties: de hoogste haalbare klasse voor een Nederlands datacenter op dit moment. Bij een Tier3+datacenter is aan alles qua beveiliging gedacht, zo is er gegarandeerde stroomvoorziening, inbraakbeveiliging, water- en branddetectie en klimaatregeling.

Voldoe aan Nederlandse wet- en regelgeving

Met Infrastructure as a Service (IaaS) van Fundaments voldoet u aan de Nederlandse wetgeving voor dataopslag met alle relevante certificeringen (ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001,NEN 7510 en ISAE 3402 type I en II). Niet alleen de IaaS-dienst die u afneemt, maar ook de Nederlandse datacenters van Fundaments hebben dezelfde of vergelijkbare certificeringen. Door de NEN 7510 certificering is het platform bovendien geschikt voor de ondersteuning van zorginstellingen.