Datacenter Services

Met Datacenter Services van Fundaments staat uw server veilig in een Tier3+ datacenter in Nederland middels colocatie en rackspace. Fundaments ontzorgt 24/7 op het gebied van beheer, beveiliging en monitoring. Natuurlijk behoren zelfstandige toegang en beheer ook tot de mogelijkheden.

Datacenters in Nederland met geografische spreiding

Altijd een locatie om op terug te vallen, dankzij de geografische spreiding van onze datacenters.

U kunt zelf de locatie bepalen

Staat u liever met uw data in West-, Midden- of Oost-Nederland (boven NAP)? Bij Fundaments kunt u gewoon kiezen.

24/7 bewaking

Altijd optimaal beveiligd, elk moment van de dag.

24/7 toegang

’s Nachts een storing? Doordat u altijd bij uw serves kunt, is het tijdstip van een calamiteit niet meer bepalend voor de oplostijd.

Hoogwaardige Tier3+ datacenterlocaties

Uw data veilig opgeslagen in de beste datacenters, uitsluitend aangeboden vanuit hoogwaardige Tier3+ datacenterlocaties in Nederland.

Volledig gecertificeerd

Voldoe aan wet- en regelgeving dankzij volledige certificering: NEN 7510, ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISAE 3402 type I en II.

Optimale beveiliging

Alle onderdelen uit de datacenter services zijn volledig beveilig. Qua fysieke beveiliging houdt dit bijvoorbeeld een strenge toegangscontrole in. Zonder goedkeuring vanuit een door Fundaments geautoriseerd persoon kan de toegang niet plaatsvinden. Daarnaast worden er meervoudige toegangsfactoren gebruikt, zoals vingerafdrukken, irisscans of handscans.

Optimale werking

Naast de veiligheid, moeten ook de cruciale factoren voor het goed kunnen laten werken van de hardware in orde zijn. Denk hierbij aan stroom. Naast dat er minimaal twee verschillende stroomfeeds worden gebruikt, worden deze ook uniek beveiligd met UPS-beveiliging. Dit is, om stroompieken op te vangen, maar ook om een stabiele stroom te kunnen leveren.


Optimale klimaat

Uiteraard moeten ook de koeling en luchtvochtigheid in orde zijn. Wanneer dit goed gemeten en gecontroleerd wordt, is ook het risico voor de grootste nachtmerrie, namelijk brand, goed in de grip. De Tier3+datacenters van Fundaments gebruiken daarin sensoren die lokaal meten naar de luchtsamenstelling; wanneer daar verhoogde niveaus in zitten die indicatie van een kortsluiting of een beginnende brand geven, kan een begin van een catastrofe snel worden gedetecteerd en worden gemitigeerd.


Optimale efficiëntie

Zoals beschreven, zijn er veel onderdelen die de kwaliteit van een datacenter bepalen. Fundaments voert daar nog een eigenkwaliteit aan toe in haar eisenlijst: de efficiëntie van een datacenter. Deze wordt uitgedrukt in de PUE-waarde (Power Usage Efficiency). Deze waarde geeft aan hoeveel energie gebruikt moet worden om het datacenter te kunnen draaien.

Rackspace datacenter

U bepaalt zelf hoeveel rackspace u afneemt. Heeft u slechts één of enkele servers, dan kunt u het best kiezen voor een kosteneffectieve, door Fundaments beheerde, colocatie. Heeft u meerdere servers, dan kunt u een half (21 hoogte eenheden) of heel rack (42hoogte eenheden) huren.

 

Colocatie datacenter

Met colocatie van Fundamentsstaan uw eigen servers in een gecertificeerd datacenter in Nederland en ontvangt u 24/7 support. Met redundante stroomvoorziening, koeling en 24/7bewaking, is uw data altijd veilig opgeslagen. Een ander groot voordeel van colocatie van Fundaments is dat u uw servers makkelijk kunt aansluiten op de andere diensten van Fundaments, zoals Back-up as a Service of Disaster Recovery as a Service.

Heeft u meerdere servers die u in colocatie wilt, of wilt u graag een eigen rack hebben, dan kunt u het best voor private rackspace kiezen. U krijgt dan24/7 toegang tot uw rack en servers.

 

Redundante netwerkkoppeling

Fundaments heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring, wat ervoor gezorgd heeft dat iedere set van racks bestaat uit volledig geoptimaliseerde architectuur. De racks kunnen worden opgeleverd met een koppeling naar het Fundaments netwerk, waarbij alle bestaande diensten als IaaS, BaaS en DRaaS naadloos gekoppeld kunnen worden.Daarnaast zorgt Fundaments dat uw netwerk redundant gekoppeld wordt binnen uw racks, waarmee connectiviteit maximaal beschikbaar is.

No items found.
A map of the Netherlands with markings of data centers

100% controle over uw data

Zeker weten waar uw data staat? Dat kan een soevereine Cloud u garanderen. Hiermee krijgt u de garantie dat uw data op Nederlandse bodem staat, dat het wordt beheerd door een Nederlandse partij, namelijk Fundaments, en er daarmee volledige controle is op al uw data. IaaS van Fundaments is een volledig Nederlands platform, verdeeld over zeven datacenterlocaties in zowel Oost-, Midden als West-Nederland. Dit zijn allemaal Tier3+ locaties: de hoogste haalbare klasse voor een Nederlands datacenter op dit moment. Bij een Tier3+datacenter is aan alles qua beveiliging gedacht, zo is er gegarandeerde stroomvoorziening, inbraakbeveiliging, water- en branddetectie en klimaatregeling.

Voldoe aan Nederlandse wet- en regelgeving

Met Infrastructure as a Service (IaaS) van Fundaments voldoet u aan de Nederlandse wetgeving voor dataopslag met alle relevante certificeringen (ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 type I en II). Niet alleen de IaaS-dienst die u afneemt, maar ook de Nederlandse datacenters van Fundaments hebben dezelfde of vergelijkbare certificeringen. Door de NEN 7510 certificering is het platform bovendien geschikt voor de ondersteuning van zorginstellingen.