NDIX

Wilt u snel en stabiel zakelijk internet? Fundaments zorgt samen met NDIX (Nederlands-Duitse Internet Exchange) voor een netwerkplatform gericht op zekerheid, waarbij glasvezel de standaard is. Hierdoor kunnen hoge bandbreedtes gerealiseerd worden. Op het netwerkplatform kunnen vele diensten uitgewisseld worden, waarvan snel en stabiel zakelijk internet, voorzien van DDoS-bescherming, de meest gebruikte is.

 

Veilig met een direct gekoppeld netwerk

De diensten van Fundaments worden veilig benaderd.

Opties voor redundantie

Dankzij levering vanuit meerdere datacenters.

Altijd bereikbaar

Dankzij toegewezen bandbreedte zonder overboeking.

Alle Cloud-diensten direct benaderbaar

Denk daarbij aan Infrastructure as a Service, Back-up as a Service, Disaster Recovery as a Service en internet.

Snelle, veilige en betrouwbare verbindingen

Via een laag 2 verbinding (VLAN).

In te richten zoals u wilt

Naar eigen wens schaalbaar in bandbreedte.

Maatwerk en maximale grip op beschikbaarheid gegarandeerd

Maatwerk en maximale grip op beschikbaarheid kunnen alleen gegarandeerd worden als alle koppelingen en achterliggende diensten in eigen beheer zijn. Fundaments kan dit beheer voor u doen. Fundaments heeft op meerdere plaatsen in het land toegang tot de digitale infrastructuur van NDIX en biedt meerdere IT-diensten aan via deze marktplaats. Iedere partij die aangesloten is met een eigen NDIX-verbinding (laag 2 ethernet), kan gebruik maken van deze diensten. Alle diensten van Fundaments zoals Infrastructure as a ServiceBack-up as a Service en Disaster Recovery as a Service zijn eenvoudig te koppelen. Fundaments heeft alle koppelingen en achterliggende diensten in eigen beheer, wat ervoor zorgt dat zowel maatwerk als maximale grip op beschikbaarheid gegarandeerd kunnen worden.

Directe connectie

Via het NDIX-netwerk is het mogelijk om uw Fundaments Cloud-diensten te benaderen zonder daarbij gebruik te hoeven maken van publieke netwerken zoals het internet. Ook is het mogelijk om uw datacenter gebaseerde diensten, zoals Fundaments Infrastructure as a Service, direct te benaderen. Back-up as a Service en Disaster Recovery as a Service zijn via deze verbinding ook zeergeschikt; juist omdat bandbreedtes gegarandeerd zijn en prestaties van het netwerk zeer voorspelbaar zijn. Alle koppelingen met het Fundaments netwerk geschieden met een 10 Gbps koppeling en alle verbindingen op het netwerk zijn redundant gerealiseerd.

Het groeiende netwerk van NDIX zorgt ervoor dat er steeds meer locaties in Nederland en Duitsland worden ontsloten en dat de diensten van Fundaments steeds breder ingezet kunnen worden. Op de NDIX-website kan de huidige netwerkmap bekeken worden.

 

Een betrouwbare verbinding

Het netwerk van NDIX is een laag 2 ethernet infrastructuur. Op basis van VLAN’s (802.1q) wordt er voor uitwisseling van data- en dienstenverkeer tussen de aangesloten gebruikers gezorgd, waar Fundaments één van de gebruikers van het netwerk is. De gegarandeerde beschikbaarheid van een VLAN is 24/7 met minimaal 99,9% beschikbaarheid. Door gebruik te maken van meerdere koppelingen en/of VLAN’s kan deze beschikbaarheid verder worden verhoogd. Fundaments koppelt de VLAN gebaseerde verbinding direct door op het netwerk, zodat het netwerk direct koppelbaar is met de diensten van Fundaments. Hiermee wordt uw kantoorlocatie via breedbandige, veilige verbindingen direct gekoppeld aan de datacenters van Fundaments. Alle daarin beschikbare diensten kunnen dan zonder verder benodigde configuraties of (netwerk)apparatuur worden gebruikt.

 

Monitoring door Fundaments

De koppeling met NDIX wordt door de Fundaments Cloud Experts 24/7 bewaakt. Binnen het Fundaments netwerk is alle gekoppelde apparatuur redundant uitgevoerd. Daarnaast heeft Fundaments meerdere NDIX-koppelpunten, waarbij met redundantie ookdienstverlening beschikbaar blijft bij een lokale NDIX-storing. De netwerksegmenten zijn meermalig gekoppeld met 10 Gbps verbindingen. Hierdoorwordt ook vanaf het koppelpunt van NDIX binnen Fundaments gezorgd dat de totale keten geborgd is en het netwerk met minimaal gelijke beschikbaarheid wordt geleverd.

A map of the Netherlands with markings of data centers

100% controle over uw data

Zeker weten waar uw data staat? Dat kan de soevereine Cloud van Fundaments u garanderen. Hiermee krijgt u de garantie dat uw data op Nederlandse bodem staat, dat het wordt beheerd door een Nederlandse partij, namelijk Fundaments, en er daarmee volledige controle is op al uw data. De Private Cloud-oplossingen van Fundaments zijn de basis voor een solide en betrouwbare IT-infrastructuur - bij u of ons op locatie in Nederland. Onze datacenters zijn verdeeld over zeven datacenterlocaties in zowel Oost-, Midden als West-Nederland. Dit zijn allemaal Tier3+ locaties: de hoogste haalbare klasse voor een Nederlands datacenter op dit moment. Bij een Tier3+datacenter is aan alles qua beveiliging gedacht, zo is er gegarandeerde stroomvoorziening, inbraakbeveiliging, water- en branddetectie en klimaatregeling.

No items found.