Connectworks

Commercieel directeur Thijmen Bosman van Connectworks vertelt over de samenwerking en het belang van connectiviteit voor hun dienstverlening.

Geschreven door
Chantal Drok
&
Iris Nicolaas
Geplaatst op
07
-
04
-
2021
2024
website
Connectworks
sector
MSP

WIe hebben wij gesproken?

Thijmen Bosman
Commercieel directeur

Thijmen, jullie zijn naadloos verbonden met Fundaments. Wat houdt dit precies in?

We zijn dusdanig met elkaar verweven, dat klanten niet merken dat we twee verschillende bedrijven zijn die met elkaar samenwerken om één dienst te leveren. Fundaments levert de virtuele hardware waarop wij onze diensten bouwen als het om cloudcomputing en –hosting gaat. Kortgezegd leveren ze de bouwstenen voor onze dienstverlening. Ik zie veel IT-partijen belanden in een eindeloze loop van investeren in hardware, het updaten van hardware, het steeds opnieuw opleiden van personeel; alles om hun eigen Cloud-omgeving in de lucht te houden. Wij hebben dit geoutsourcet naar Fundaments. Zij faciliteren met hun expertise de onderlaag voor onze dienstverlening waardoor wij ons volledig kunnen focussen op het optimaliseren van onze rol als allround ICT-dienstverlener en consultant voor onze klanten. Daarnaast speelt connectiviteit een grote rol in de samenwerking met Fundaments. Dankzij onze samenwerking op het NDIX-platform zijn klanten rechtstreeks gekoppeld met hun Cloud-omgeving en kunnen ze optimaal profiteren van de snelheid van hun glasvezelverbinding.

Je noemt het NDIX-platform om connectiviteit naar de Cloud te bieden, wat is NDIX precies?

NDIX is een bedrijf dat een platform heeft gebouwd dat koppelt met allerlei IT-leveranciers. Dankzij een eigen NDIX-poort hoef je je bandbreedte niet te delen en is de veiligheid van je data gegarandeerd. In jip-en-janneketaal: NDIX zorgt voor een rechtstreekse koppeling en neemt obstakels richting je Cloud-omgeving weg die je wel zou ervaren als je het verkeer over het gewone internet zou leiden. Dankzij de NDIX-koppeling kunnen we ook applicaties die op locatie staan, bijvoorbeeld omdat ze verouderd zijn, naadloos verbinden met data die in de Cloud staan. En dat met een snelheid waarop het lijkt alsof alles in je eigen netwerk staat.

Hoe ziet de samenwerking met Fundaments eruit op dat NDIX-platform?

Fundaments is gekoppeld met NDIX. De oplossingen die wij leveren, of dat nou vanuit Microsoft of Broadsoft-telefonie is, koppelen wij met Fundaments. Zij zorgen er vervolgens met de NDIX-koppeling voor dat de weg van onze klantomgeving naar de Cloud-omgeving van Fundaments ononderbroken is.

Hoe groot is het belang van connectiviteit?

Dat is wat mij betreft hetzelfde als vragen hoe groot het belang is dat er water uit de kraan komt. Connectiviteit is een essentieel onderdeel van de algehele bedrijfsvoering. Een Cloud-omgeving zonder snelle weg ernaartoe is nutteloos. Een goede verbinding zorgt ervoor dat klanten snel en veilig in verbinding staan met hun data. Dat ze kunnen communiceren met hun klanten en medewerkers. Kortom: het is noodzakelijk.

Wat maakt de samenwerking tussen Connectworks en Fundaments zo succesvol?

Los van de technische kennis waar Fundaments over beschikt en het feit dat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Cloud, is het vooral vertrouwen dat onze samenwerking succesvol maakt. Wij vertrouwen volledig op Fundaments om de essentiële bouwblokken voor onze dienstverlening te leveren, én dat die bouwblokken ook daadwerkelijk werken. Als het niet werkt, kijkt de klant ons namelijk aan op de dienst die wij hen leveren. Fundaments weet haar beloftes altijd waar te maken. We moeten de klant nog tegenkomen die ontevreden is.

Zitten er ook uitdagingen in jullie samenwerking?

De rol van Public Cloud wordt steeds groter en we krijgen daar ook steeds vaker vragen over van klanten. Dit zou een uitdaging kunnen zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat cloudcomputing en –hosting een vak apart blijven. Je zult altijd moeten investeren in kennis en kunde om de laatste technologie te volgen en daarin de beste mogelijkheden te blijven ontdekken. Kortom: we zullen Fundaments ook in het geval van Public Cloud nodig hebben om mee te denken in het leveren van oplossingen aan onze klanten.

Hoe kijk je naar de toekomst met Fundaments als partner?

We zijn als Connectworks heel druk bezig met het automatiseren van onze interne en externe processen. Fundaments zet hier ook volop op in met ontwikkelingen als een selfservice-portal. Daar worden wij heel blij van. We zijn benieuwd naar alle nieuwe ontwikkelingen en kijken met vertrouwen uit naar onze toekomst samen.

Over de klant

De focus van Connectworks ligt op het zo goed mogelijk laten functioneren van de IT-infrastructuur binnen organisaties. Ze zijn een vooruitstrevende IT-dienstverlener en bieden met veel passie IT-oplossingen. Om hun IT-dienstverlening zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, hebben ze een team van toegewijde medewerkers met veel kennis op het gebied van IT-automatisering.