Houd regie over uw data met de soevereine Cloud van Fundaments

Eduard Keijzer, Partner Manager bij Fundaments, vertelt in dit artikel over de voordelen van de soevereine Cloud van Fundaments, de rol van VMware hierin en onze toekomstplannen met VMware.

Geschreven door
Iris Nicolaas
&
Geplaatst op
26
-
09
-
2022
2024
Geschreven door
Iris Nicolaas
&
Geplaatst op
26
-
09
-
2022
2024

Weet waar uw data staat

“Wij zien de duidelijke trend dat bedrijven en instellingen steeds meer behoefte hebben om zelf de regie in handen te nemen over hun data. Ze willen hiermee voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving wat betreft privacy. Aan deze behoefte willen wij graag invulling geven. Met de soevereine Cloud van Fundaments weten bedrijven en instellingen namelijk waar hun data staat, dat die data veilig staat en dat ze zelf de regie hebben over data. Op die manier weten ze zeker dat hun data niet door andere mensen benaderd kan worden.”

VMware Sovereign Cloud

“VMware zag deze behoefte aan een soevereine Cloud ook en hebben met de VMware Sovereign Cloud status een wereldwijde standaard neergezet. Wanneer een bedrijf deze status bezit, weet je 100% zeker dat je in zee gaat met een partij die data opslaat volgens de (in ons geval) Nederlandse wet- en regelgeving omtrent privacy. Fundaments is hier al vroeg in meegegaan en heeft daarom als eerste Cloud-provider in Nederland de VMware Sovereign Cloud status gekregen.

De Cloud van Fundaments wordt volledig geborgd in een Nederlandse Cloud, waarbij alle processen en technologie onder regie zijn van Fundaments: alles is van A tot Z in control. Van mens tot proces en techniek. Dit begint bij hoe we een datacenter inrichten, tot aan hoe we de continuïteit van organisaties borgen met de keuzes voor hardware, software en de inrichting daarvan. Daarnaast zorgen we dat we het dagelijkse beheer naar het hoogste niveau tillen met onze kundige collega’s. Hoe de Cloud geconsumeerd wordt, moet dus door de hele keten heen duidelijk zijn en hier zijn we ontzettend kritisch op. Hierin is continuïteit het sleutelwoord: bedrijfskritische applicaties moeten altijd, zonder onderbrekingen, kunnen blijven draaien. Zo zijn onze datacenters geografisch gescheiden en maken we enkel gebruik van Nederlandse datacenters. Daarnaast voldoen wij als organisatie en onze datacenters aan de juiste certificeringen met betrekking tot informatiebeveiliging en continuïteit.”

Wilt u meer weten over onze soevereine Cloud? Klik dan hier.

De toekomst van Fundaments en VMware

"Doordat wij de VMware Sovereign Cloud status hebben, bieden ook onze partners een soevereine Cloud aan hun klanten. Wij willen onze partners daarin begeleiden, om hen van de juiste informatie en benodigdheden te voorzien. Daarnaast hebben we onlangs een Kubernetes-platform uitgerold met behulp van VMware Tanzu. Deze dienst heet Container Platform as a Service en is voor Independent Software Vendoren (ISV’s) die op een veilige, snelle en schaalbare manier nieuwe functionaliteiten willen ontwikkelen en lanceren."

Wilt u meer weten over onze dienst Container Platform as a Service? Lees dan hier verder.

No items found.
No items found.
No items found.