Container Platform as a Service

Als Independent Software Vendor (ISV) staat het leveren van Software as a Service (SaaS) centraal. Hiervoor is het van belang om op een veilige, snelle en schaalbare manier functies te ontwikkelen en nieuwe functionaliteiten te lanceren. Dit kan nu heel eenvoudig met Container Platform as a Service op basis van Kubernetes.

Flexibel inzetbare dienst

Waarbij de Kubernetes-infrastructuur en het management volledig beheerd zijn.

Gebaseerd op Fundaments IaaS

Fundaments Infrastructure as a Service met een beschikbaarheidsgarantie van 99,95%.

Grip op kosten

Door flexibel gebruik te maken van standaard gedefinieerde Kubernetes Clusters, is grip op kosten gegarandeerd.

Cloud Verfied

Fundaments is één van de Cloud-aanbieders in Nederland die het keurmerk ‘Cloud Verified’ van VMware heeft. VMware erkent hiermee de expertise van Fundaments in de toepassing van haar product.

Enterprise support

Onze supportdesk is 24x7x365 bereikbaar: gericht op maximale beschikbaarheid.

Hoogwaardige beveiliging

Gericht op ondersteuning van bedrijfskritische dienstverlening.

Datasoevereiniteit is gegarandeerd dankzij:

  • Uitsluitend aangeboden vanuit hoogwaardige Tier3+ datacenterlocaties in Nederland, datasoevereiniteit gegarandeerd.
  • Eigen (internet)netwerk met maximale controle over de bereikbaarheid van productieomgevingen.
  • Volledig gecertificeerd: NEN 7510, ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISAE 3402 type I en II.

Wat is een container platform?

Laten we beginnen bij het begin: de containertechnologie. Want wat is een container eigenlijk? Een container is als het ware een ‘pakket’ dat bestaat uit de applicatie en alle onderdelen die voor deze applicatie nodig zijn om te kunnen draaien. Dankzij de uniforme opzet van deze containers, werken ze overal waar ze opgestart worden hetzelfde, op ieder platform en ieder besturingssysteem.

Een container is dus een ideale basis om code mee te hosten, juist doordat een container heel goed ingezet kan worden voor het verzorgen van een onderdeel van een online-applicatie. Deze onderdelen worden microservices genoemd. Door een applicatie in microservices uiteen te laten vallen, kan deze ook in onderdelen worden ontwikkeld, waarmee de ontwikkeling van versies van een applicatie enorm wordt versneld. Daarnaast zorgt deze structuur van microservices ervoor dat onderdelen van een applicatie schaalbaar kunnen worden gemaakt en er dus zeer efficiënt met resources omgegaan kan worden. Uiteraard ook voor Container as a service.

Om een complete containerinfrastructuur met verschillende applicatiefuncties goed te kunnen beheren, is een beheerplatform nodig. Kubernetes vormt één van de belangrijkste oplossingen in de huidige markt. Om volledig ontzorgd te kunnen worden in het hosten en onderhouden van dit Kubernetes-platform, biedt Fundaments de dienst Container Platform as a Service (CPaaS).

Volledig ontzorgd dankzij Container Platform as a Service

Met Container Platform as a Service (CPaaS) biedt Fundaments een platform aan waarin Kubernetes Clusters volledig verzorgd aangeboden worden. Als gebruiker van het platform kunt u zich dus richten op het ontwikkelen van applicatiecode en zorgt Fundaments voor de rest: het 24x7 beheren van de infrastructuur en het correct functioneren van de Kubernetes-onderdelen.

Daarnaast heeft Fundaments meer dan 20 jaar ervaring met hostingconcepten als Container as a Service. Dus naast het Kubernetes Cluster, kan Fundaments ook niet-container-gerelateerde onderdelen koppelen en beheren. Denk hierbij aan een beheerde database, loadbalancing, beveiliging van toegang tot de applicatie, maar ook aan het verzorgen van continuïteit met back-up en disaster recovery. Hiermee ontstaat een brede set aan ontzorging op applicaties die in verschillende ontwikkelingsfasen zijn: of het nu nog gaat om een servergebaseerd onderdeel, een compleet gecontaineriseerde omgeving of een gemixte omgeving. Alles kan door de Cloud Experts van Fundaments worden beheerd.

A map of the Netherlands with markings of data centers

100% controle over uw data

Zeker weten waar uw data staat? Dat kan de soevereine Cloud van Fundaments u garanderen. Hiermee krijgt u de garantie dat uw data op Nederlandse bodem staat, dat het wordt beheerd door een Nederlandse partij, namelijk Fundaments, en er daarmee volledige controle is op al uw data. De Private Cloud-oplossingen van Fundaments zijn de basis voor een solide en betrouwbare IT-infrastructuur - bij u of ons op locatie in Nederland. Onze datacenters zijn verdeeld over zeven datacenterlocaties in zowel Oost-, Midden als West-Nederland. Dit zijn allemaal Tier3+ locaties: de hoogste haalbare klasse voor een Nederlands datacenter op dit moment. Bij een Tier3+datacenter is aan alles qua beveiliging gedacht, zo is er gegarandeerde stroomvoorziening, inbraakbeveiliging, water- en branddetectie en klimaatregeling.

Voldoe aan Nederlandse wet- en regelgeving

Met de Cloud-oplossingen van Fundaments voldoet u aan de Nederlandse wetgeving voor dataopslag met alle relevante certificeringen (ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 type I en II). Ook de Nederlandse datacenters van Fundaments hebben dezelfde of vergelijkbare certificeringen. Door de NEN 7510 certificering is ons platform bovendien geschikt voor de ondersteuning van zorginstellingen.

No items found.