Sluiten

Zoeken

Zabbix

Application Monitoring

Met Application Monitoring van Fundaments wordt er op gedetailleerd niveau gekeken naar de prestaties van uw applicaties in de Cloud. Doordat mogelijke problemen hierdoor vroegtijdig worden gesignaleerd, kan er proactief worden ingegrepen.

Maximale beschikbaarheid

We maken ook gebruik van trendanalyses om te voorspellen hoe gedrag van een applicatie zal zijn. Waar nodig kan aan de hand van informatie vanuit Zabbix, worden ingegrepen om maximale beschikbaarheid te realiseren. Zabbix biedt verder de mogelijkheid om zelf veel integraties te schrijven en toe te voegen, daar waar het niet om standaard applicatiemonitoring gaat. Fundaments heeft vele jaren ervaring met deze software en we kunnen binnen het applicatieplatform geheel als maatwerk aanbieden. Optioneel wordt Zabbix gecombineerd met de overige monitoringstools zoals Nagios en Wavefront. Onze experts kiezen voor het beste scenario.

Zabbix is een open-source gedistribueerde monitoringoplossing. Met een actieve community zijn integratie en aanpassing van monitoring verregaand mogelijk. Daarom integreert Fundaments Zabbix graag in haar maatwerkdiensten voor bedrijfskritische Cloud-oplossingen.

Alle voordelen van Zabbix van Fundaments op een rij:

  • Open-source en daardoor flexibel configureerbaar;
  • Zeer breed inzetbaar voor zowel Cloud-omgevingen als applicaties;
  • Door de jarenlange ervaring van Fundaments is dit product verrijkt met eigen monitoringmodules, zodat iedere omgeving kan worden voorzien van de juiste status bewaking.

Technische specificaties:

  • Monitoring-tool die zowel data haalt vanuit systemen, als kan reageren op
    verzoeken;
  • Data en events worden via een web gebaseerde interface getoond;
  • Gedistribueerd inzetbaar vanuit verschillende datacentra en publieke cloud;
  • Notificaties van problemen zijn gebaseerd op e-mail alerts.

Wilt u meer weten over Zabbix van Fundaments? Onze Cloud Experts helpen u graag.