DDoS-wasstraat; kies voor bereikbaarheid

In de praktijk missen veel organisaties de juiste bescherming tegen digitale bedreigingen. Dat heeft verschillende redenen. De zoektocht naar passende bescherming staat bijvoorbeeld nog op de to-do-lijst. Of ze hopen dat digitale bedreigingen aan hen voorbijgaan. Zeker nu digitale criminaliteit booming business is, zijn de risico’s groot. Het aantal digitale dreigingen groeit nog ieder jaar. Hoog tijd om te kijken naar hoe u zich hier adequaat tegen wapent.

kies voor bereikbaarheid

DDoS-aanvallen maken uw bedrijf onbereikbaar

De DDoS, of Distributed Denial of Service-aanval, is een veel voorkomende bedreiging. Met zo’n aanval proberen criminelen uw bedrijf digitaal onbereikbaar te maken. Dit heeft grote gevolgen voor uw productiviteit en service. Het principe is eenvoudig. Tijdens een DDoS-aanval versturen, vaak besmette computers, heel veel verzoeken naar een applicatie of server. Op die manier raakt de server overbelast en onbereikbaar.

Voorheen was het ‘dichtgooien’ van de lijn de enige oplossing om de server te ontlasten. Een bijeffect is echter dat uw mensen dan niet bij hun mail-, web- of applicatieserver kunnen. Ook deze tijdelijke stilstand heeft dus negatieve effecten op de bedrijfsvoering. Structurele bestrijding van deze digitale criminaliteit vereist specialistische apparatuur. De inrichting en het beheer van deze apparatuur is echter complex en kostbaar. De DDoS-wasstraat van Fundaments biedt organisaties laagdrempelig toegang tot de noodzakelijke bescherming. U sluit gewoon een goed betaalbaar abonnement af.

Veilig bereikbaar

De DDoS-wasstraat van Fundaments zorgt ervoor dat uw organisatie beschermd en bereikbaar blijft. Het DDoS-verkeer naar uw omgeving wordt niet geblokkeerd, maar ‘gewassen’. Zo kan het ‘goede’ verkeer uw dienst gewoon bereiken en kan uw organisatie blijven functioneren.

De DDoS-wasstraat. Bron: NBIP.

Fundaments leidt bij een DDoS-aanval het verkeer om naar de DDoS-wasstraat. Hier worden het DDoS- en het legitieme verkeer gescheiden, waarna het schone verkeer weer naar het eigen netwerk van Fundaments gaat (afbeelding 1). Uw dienst, website, applicatie of e-mailverkeer blijft dus gewoon werken en uw medewerkers merken vrijwel niets van de omleiding.

De DDoS-wasstraat

De DDoS-wasstraat is een centrale omgeving met anti-DDoS-apparatuur van gerenommeerde merken. De DDoS-wasstraat is een initiatief van de stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP). Deze non-profit stichting is ruim tien jaar geleden opgericht door ISP’s die samen de strijd tegen onder andere DDoS-aanvallen aan gaan. Deze krachtenbundeling geeft de wasstraat veel capaciteit, die alleen maar groeit.

Servicelevel

De DDoS-wasstraat van Fundaments beschermt uw data tegen ongewenste aanvallen en biedt een 99,9% beschikbaarheidsgarantie.

Reactietijd

De wasstraat detecteert een DDoS-aanval volautomatisch binnen vijf minuten, waarna het verkeer automatisch langs de DDoS-wasstraat wordt geleid. Het wassen begint binnen enkele minuten. Omdat bijna geen enkele aanval hetzelfde is, kan de responstijd variëren tussen enkele seconden en vijf minuten. De DDoS-wasstraat werkt 24×7.

Privacy

Uiteraard wordt geen informatie gedeeld over de gebruikers van de DDoS-wasstraat of het aantal aanvallen. Data die door de DDoS-wasstraat gaat, wordt uitsluitend bekeken om de mitigatie te verbeteren. Opslag van verkeer- of flowinformatie voor aangiftes is mogelijk. Voor onderzoek is het soms nodig ‘data samples’ van DDoS-verkeer te maken, dit gebeurt altijd geanonimiseerd. Uiteraard geldt hiervoor het informatiebeveiligingsbeleid van Fundaments.

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de DDoS-wasstraat van Fundaments is het nodig dat u tenminste een (internet)verbinding bij Fundaments afneemt. Het verkeer dat ‘gewassen’ wordt moet tenslotte via een verbinding naar de wasstraat geleid kunnen worden. Het is dus niet noodzakelijk dat uw data in één van onze datacentra wordt opgeslagen.

Kostenstructuur

De DDoS-wasstraat is beschikbaar voor een vast bedrag per maand. Dit bedrag is met opzet zo laag mogelijk gehouden, zodat alle partners van Fundaments van deze dienst kunnen profiteren. Hierbij hanteert Fundaments een fair-use policy. Bij meerdere aanvallen per maand gaan we in gesprek en zijn meerkosten een optie.

De voordelen op een rij:

  • Nooit onbereikbaar en uw mensen kunnen altijd bij hun mail-, web- of applicatieserver.
  • 24×7 bescherming tegen DDoS-aanvallen, zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen.
  • Toegang tot de meest effectieve anti-DDoS-apparatuur (parallel en/of in serie) en bestrijdingsmethoden.
  • De engineers van Fundaments monitoren uw omgeving continu.
  • De DDoS-wasstraat is een verzekering: hopelijk is het niet nodig, maar het is altijd beschikbaar.
  • Altijd toegang tot een up-to-date anti-DDoS-oplossing.
  • Geen hoge investeringen vooraf en toch een effectieve anti-DDoS-oplossing.

Wilt u ook zeker weten dat uw diensten online blijven bij een DDoS-aanval? Kies dan voor onze DDoS-wasstraat. Neem nu contact op voor meer informatie of een afspraak.

Dienstbeschrijving

 

Ook beschermt tegen DDoS-aanvallen?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion