Sluiten

Zoeken

Fundaments hand in hand met Hogeschool Saxion

Iris Nicolaas
Door Iris Nicolaas op 20 november 2019
Geschreven door
Iris Nicolaas
Geplaatst op
20 november 2019
Fundaments hand in hand met hogeschool Saxion

Fundaments zet zich samen met Saxion al jaren in voor de ontwikkeling van IT-talent in Twente.

Ontwikkeling van IT-talent in Twente

Om dit te realiseren, werken we nauw samen met Hogeschool Saxion en creëren we een aantal keer per jaar uitdagende en relevante projectopdrachten om hun ICT-studenten te betrekken bij de nieuwste ontwikkelingen op IT-gebied. Deze studenten begeleiden we vervolgens en samen werken we naar een succesvolle en vooral leerzame uitvoering van hun opdracht.

De komende twee maanden gaan we aan de slag met Mitchel, Tom, Jordi en Vincent van Saxion Deventer. Zij zijn vierdejaars HBO-ICT studenten in de studierichting ITSM. Gisteren waren ze bij ons op kantoor voor een kennismaking met hun begeleiders Larik-Jan en Arnoud. Wat bleek? Het viertal moest zich meteen inleven in hun rol als opdrachtnemer en in een intakegesprek meer achterhalen over de behoeften van hun opdrachtgever (Fundaments).

Voor deze opdracht spelen wij de fictieve rol van app-ontwikkelaar en hebben wij een app ontwikkeld voor dokters en psychologen met daarin de gezondheidsstatus van hun patiënten. Er is echter een vereiste in de database die de actuele gegevens bevat met het bestand van de patiënt: dit bestand moet worden opgeslagen in het land van herkomst van de patiënt. Aan de opdrachtnemer (de studenten) de taak om een oplossing hiervoor aan te dragen en het ontwerp hiervan te implementeren. Hierbij komen onderwerpen op het gebied van cloudtechnologie, Multi Cloud inzet, beveiliging en compliancy uitgebreid aan bod. Daarnaast is het de bedoeling ook daadwerkelijk een prototype te realiseren op basis van het bedachte resultaat.

Al met al een zeer uitdagende, maar interessante opdracht voor Mitchel, Tom, Jordi en Vincent. Heel veel succes jongens! We zijn erg benieuwd naar het resultaat.

Meer weten?

Arnoud helpt u graag

Wilt u meer weten over stage lopen of werken bij Fundaments? Arnoud kan u hier alles over vertellen.

Arnoud Kamphuis Fundaments

Bel of mail Arnoud

+31 (0)88 4 227 227 a.kamphuis@fundaments.nl