Sluiten

Zoeken

Fundaments aanwezig tijdens Hello Blooming Overijssel

Iris Nicolaas
Door Iris Nicolaas op 17 oktober 2019
Geschreven door
Iris Nicolaas
Geplaatst op
17 oktober 2019
Fundaments aanwezig tijdens Hello Blooming Overijssel

Vorige week kwamen meer dan 300 IT-studenten van Saxion naar het High Tech Systems Park in Hengelo.

Hier werd Hello Blooming Overijssel georganiseerd; een event waar studenten en IT-bedrijven samenkomen.

Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat de bereidheid van IT-studenten om na de studie in Twente te blijven werken verbijsterend laag is: slechts 17 procent van de mannelijke bètastudenten heeft het voornemen bij een IT-bedrijf in Twente aan de slag te gaan. Bij de vrouwelijke studenten is dit slechts 7 procent. Bron: Tubantia.

Dit percentage moet natuurlijk worden verhoogd! Ook Fundaments wil zich inzetten voor het behoud van IT-talent in Twente. Dit begint bij het informeren van studenten over wat Twente op hun toekomstige vakgebied in huis heeft.

Hacking the Cloud

Tijdens het event organiseerden we de workshop ‘Hacking the Cloud’ die binnen tien minuten vol zat. Zo’n 30 studenten werden uitgedaagd om zo snel mogelijk een webserver te hacken. Dit werd een spannende strijd en uiteraard stonden we klaar voor de nodige tips en tricks.

Bas (20) en Lucas (17) waren uiteindelijk de grote winnaars van de wedstrijd ‘ethisch hacken’. Binnen 51 minuten hebben ze ‘ingebroken’ op de website die we speciaal voor dit doel hebben gebouwd. De prijs: een stage bij Fundaments en een Google Home Mini Speaker! Gefeliciteerd Bas en Lucas!

Meer weten?

Wilt u meer weten over stage lopen of werken bij Fundaments? Wij vertellen u er graag alles over!

Contact