Veiligheid en betrouwbaarheid

ISO 27001 en NEN7510 certificering

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijk. Niet alleen voor u, maar ook uw klanten vinden het belangrijk dat informatiebeveiliging door de hele keten is geborgd. De keten is immers zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is Fundaments ISO 27001:2013 en NEN7510:2011 gecertificeerd. Uiteraard hebben wij ervoor gezorgd dat de datacenters óók ISO 27001 gecertificeerd zijn.

ISO27001: Informatiebeveiliging BSI-Assurance-Mark-ISO-27001-KEYB

Informatiebeveiliging is van onschatbare waarde en is veel meer dan een goed ingerichte firewall. Informatiebeveiliging begint bij het begrijpen van de noodzaak hiervan en het op waarde schatten van elk deel van die informatie. Dit hebben wij vertaald naar een beleid waar wij ons strikt aan houden. Van een ‘onschuldige’ wijziging in de administratie tot intern werkplekbeleid, van een uitdiensttreding procedure tot toegangsbeheer van onze panden. Ook in de datacenters moeten alle processen in kaart zijn gebracht. Dit alles wordt extern en onafhankelijk getoetst en geborgd voor de ISO27001 certificering. Zo voldoen we aan uw eisen van informatiebeveiliging.

NEN7510: IaaS voor de zorg

Instellingen in de zorg hebben te maken met bijzondere persoonsgegevens, zoals medische gegevens. Dit betekend dat zij een plicht hebben om zeer zorgvuldig met deze gegevens om te gaan. Zorginstellingen mogen de infrastructuur uitbesteden, mits de NEN7510 normering in acht wordt genomen. Fundaments is NEN7510 gecertificeerd en kan hierdoor dus ook het perfecte fundament voor instellingen in de zorg bieden. Bij IaaS (Infrastucture as a service) voor de zorg faciliteren we vaak ook een privénetwerk tussen de vestigingen van de zorginstelling en onze infrastructuur. Zo kan er ook zonder de minder betrouwbare internetverbinding veilig en betrouwbaar worden geprofiteerd van alle voordelen van de cloud.

Aanvullende mogelijkheden

Naast de zaken die beleidsmatig en procedureel worden gefaciliteerd zijn er meer opties om de informatie te beveiligen, bijvoorbeeld:

  • Fortinet firewall – Fundaments maakt gebruik van o.a. Fortinet (Fortigate) firewalls met Intrusion Detection System (IDS) en Intrusion Prevention system (IPS). Het zelf plaatsen van een (virtuele) appliance behoort, vanzelfsprekend, ook tot de mogelijkheden.
  • LAN – Uw bestaande bedrijfsnetwerk kan worden gekoppeld op de vCloud bij Fundaments. Of dit nu KPN, Verizon, Ziggo, NDIX of een darkfiber is. Zo koppelt u een private verbinding met een public cloud.
  • VPN – Indien er geen LAN-mogelijkheden zijn kan er gebruik worden gemaakt van VPN om een beveiligde verbinding op te zetten tussen het netwerk elders en de vCloud bij Fundaments.

Wilt u meer weten over de maatregelen rondom veiligheid en betrouwbaarheid bij Fundaments, neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.