Office of the CTO

Sinds jaar en dag staat Fundaments voorop wanneer het om ontwikkeling en innovaties gaat. Begin dit jaar hebben we dit verder geformaliseerd middels ons Office of the CTO: een ‘office’ met een lab waar door onze collega’s allerlei innovaties worden uitgedacht.

Geschreven door
Iris Nicolaas
&
Geplaatst op
30
-
04
-
2020
2024
Geschreven door
Iris Nicolaas
&
Geplaatst op
30
-
04
-
2020
2024

Sinds jaar en dag staat Fundaments voorop wanneer het om ontwikkeling en innovaties gaat. Begin dit jaar hebben we dit verder geformaliseerd middels ons Office of the CTO: een ‘office’ met een lab waar door onze collega’s allerlei innovaties worden uitgedacht. Zij kunnen hierin hun ideeën en creativiteit kwijt en er vervolgens met een team op gezette tijden aan werken. Deze projectteams, bestaande uit Cloud Engineers onder leiding van onze CTO Larik-Jan Verschuren, zijn enerzijds opgezet om innovaties te testen en uit te voeren en anderzijds om onze klanten en partners mee te nemen op reis in de continu innoverende IT-wereld.

Bij Fundaments hebben we innovaties en persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. Daarom willen we elk jaar minimaal vijf innovaties lanceren; niet alleen om relevant te blijven voor onze klanten en partners, maar ook om onze innovatie-drive te delen. Het bijbehorende doel: de business van klanten en partners versnellen.

Opgeleverde projecten

Dit jaar hebben we twee projecten gekoppeld aan ons vCloud Director platform. Het eerste project heeft betrekking op het verkrijgen van een uitgebreider inzicht in de prestaties van de workloads die daar gehost worden. Meer hierover leest u hier. Daarnaast hebben we met vCloud Availability een aanvullende dienst voor migratie en uitwijk geïntegreerd in het platform. Meer hierover leest u hier.

Container hosting

Momenteel is container hosting een hot topic. Binnen ons Office of the CTO lopen dan ook een aantal projecten rondom dit topic. Een al wat langer project is de integratie van Kubernetes clusters binnen vCloud Director. We boeken een mooie vooruitgang binnen dit project en binnenkort zullen hier een uitgebreid blog-item aan wijden. Hou onze website daarom goed in de gaten.

Via een vCloud Container Service Extension maken we het mogelijk via een eenvoudige handeling een Kubernetes cluster uit te rollen binnen ons IaaS-platform. Verder zijn we bezig met integratie-projecten met veel gebruikte tooling. Zo zijn we bezig om Rancher te koppelen aan vCloud Director en proberen we zo eenvoudig het Fundaments infrastructuur-platform in te zetten voor Container hosting. Alternatieve concepten met bijvoorbeeld VMware PKS worden uitgerold in een proof-of-concept en proberen we in nieuwe, aantrekkelijke businesscases in te zetten voor een breed publiek.

Back-up & Security

Fundaments maakt reeds gebruik van een zeer schaalbaar en innovatief platform voor back-up met Cohesity. Dit platform biedt steeds meer mogelijkheden om aanvullende innovaties toe te voegen aan een veelgebruikte dienst die back-up is. Zo zijn we bezig om security-concepten te combineren: het scannen van back-ups op virussen is er daar één van. Door scan-technieken toe te passen op data die niet voor productie-doeleinden worden gebruikt, maken we het mogelijk om zonder impact op productieomgevingen, analyses te doen op de gebruikte data. Dit alles verpakt in een standaard dienst.

Feedback verzamelen

Uiteraard vervult ons Office of the CTO ook een belangrijke rol in de partnerships die Fundaments in haar diensten heeft verweven, namelijk: al onze klanten en partners verder helpen en hen een rijker portfolio aanbieden. Via verschillende klantenraden, gekoppeld aan ieder project, doen we een analyse op haalbaarheid op zowel technisch als commercieel vlak. Dit alles onder ons motto: #gobeyondbethebest!

No items found.
No items found.
No items found.