De Military Boekelo: altijd online dankzij ketensamen­werking van TReNT, Fundaments en Loogisch

De Military Boekelo is één van de grootste paarden topsportevenementen van Nederland. Jaarlijks trekken tienduizenden bezoekers vanuit het hele land in oktober naar Boekelo om te genieten van dit fantastische evenement.

Geschreven door
Iris Nicolaas
&
Geplaatst op
18
-
10
-
2022
2024
Geschreven door
Iris Nicolaas
&
Geplaatst op
18
-
10
-
2022
2024

Dit sportieve evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de ketensamenwerking van TReNT, Fundaments en Loogisch. Samen zorgen deze Twentse bedrijven ervoor dat de Military Boekelo altijd online is, waarbij elk bedrijf zo zijn eigen specialiteit heeft.

Glasvezelverbinding van TReNT is de levensader voor alle communicatie

De keten begint met de bouwsteen van TReNT Glasvezel. Sinds 2008 voorziet TReNT de Military van een dark fiber glasvezelverbinding tussen Boekelo en datacenter Equinix in Enschede. Daarnaast hebben ze een complete glasvezelring aangelegd op het hoofdterrein waar de Military sinds 2017 plaatsvindt. Destijds hebben diverse leveranciers hier belangeloos of voor een gereduceerde prijs de benodigde materialen (HDPE buis Electroplast en glasvezelkabel TKF) en/of arbeid voor geschonken. Na realisatie heeft TReNT deze glasvezelring geschonken aan de organisatie en deze is nu dan ook in eigendom van de Military. Dankzij de verbindingen van TReNT beschikt de Military over een solide netwerk waarmee zij kunnen communiceren met de buitenwereld. Het is de levensader voor alle communicatie.

Over TReNT
De digitalisering stelt steeds hogere eisen aan de glasvezelinfrastructuur. Data wordt steeds vaker opgeslagen in de cloud en moet altijd en overal toegankelijk zijn. Het internet verbindt alles met alles. En 5G-technologie ondersteunt toepassingen in de zorg, landbouw en mobiliteit. Daarom zijn betrouwbare netwerken belangrijk. Met de slimme, open en toegankelijke digitale infrastructuur van TReNT dragen ze bij aan een welvarende digitale samenleving. TReNT beschikt inmiddels over een eigen dark fiber glasvezelnetwerk van ruim 4.000 km in Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Gelderland, Overijssel en Drenthe.

Super stabiel internet dankzij Fundaments

De volgende stap in de keten is het internet, want met alleen een glasvezelkabel ben je er nog niet. Daar moet nog een internetsignaal overheen. Dat stukje digitalisering ligt bij Fundaments. Vanuit datacenter Equinix verzorgt Fundaments het internetsignaal op de kabel. Daarvoor heeft Fundaments een IP-adres beschikbaar gesteld waarmee de Military beschikt over super stabiel internet. En dat is van groot belang. Zo wil de organisatie natuurlijk direct juryuitslagen kunnen communiceren, om live een score te kunnen delen met zowel de ruiters als het publiek op het event, maar ook de TV-kijkers thuis willen natuurlijk geen seconde missen.

Het internetverkeer van de Military piekt natuurlijk maar één weekend per jaar. In de maand voorafgaand aan het event begint het eerste verkeer weer door de kabel te lopen. En in de weken daarna zwakt het snel af. Die flexibiliteit is voor Fundament geen enkel probleem: zo kunnen ze eenvoudig opschalen bij piekbelasting en afschalen als het weer rustiger wordt.

Over Fundaments
Fundaments is de vrijdenkende Expert in Clouds. Met een team van ruim 50 Cloud-experts borgen ze de bedrijfskritische processen en activiteiten van grootzakelijke organisaties. Dit doen ze op basis van 100% betrouwbare en hoogwaardige Cloud-oplossingen en diensten. Het motto van Fundaments is: GO BEYOND. BE THE BEST. Daarom worden alleen bewezen technologieën gebruikt en wordt maatwerk gecombineerd met bijpassende diensten. Hun expertise en vraaggerichte, betrokken aanpak stelt Fundaments in staat om tot het beste advies en de beste Cloud-oplossingen te komen. Hierbij is geen vraagstuk te complex.

Alle signalen op groen met monitoring van Loogisch

Loogisch is inmiddels onlosmakelijk verbonden met de Military in Boekelo. Al meer dan 27 jaar is Loogisch op alle niveaus verantwoordelijk voor de (data)communicatietechnologie tijdens het evenement. Van het technisch design tot de coördinatie en uitvoering van alle IT-infra. Ze zorgen ervoor dat ieder netwerk en ieder signaal op de juiste plek van het terrein terecht komt. Daarnaast zorgt Loogisch voor de benodigde hardware, security en bandbreedtebeheer. Vanuit de regisserende rol zorgt Loogisch ervoor dat de diensten van partijen als TReNT en Fundaments op de juiste manier worden ingezet.

Het doel van Loogisch? Ervoor zorgen dat de tienduizenden bezoekers en organisatie zorgeloos van het evenement kunnen genieten. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat de medewerkers van onder andere de organisatie, jury, tijdwaarnemingen, ontvangstpaviljoen, stallen en sponsoren hun werk probleemloos kunnen uitvoeren én diverse livestreams, een live-tv-uitzending, nationale en internationale mediakanalen, ruim tweehonderd persaccreditaties en meer dan honderd IT-werkplekken via de IT-infrastructuur soepel verlopen. Dat betekent dat alle benodigde data- en communicatieverbindingen op en rond het Military-terrein uitstekend voor elkaar moeten zijn. Alles moet goed en stabiel werken. Met behulp van de door Loogisch gemaakte controle-omgeving in Microsoft Teams en Network Monitor wordt alles gecoördineerd en in de gaten gehouden. Deze controle-omgeving maakt snel inzichtelijk of het allemaal gaat volgens plan. De technische collega’s van Loogisch monitoren de gehele omgeving en kunnen op elk moment acteren op basis van de beschikbare informatie. Het is fantastisch om te zien dat de investeringen die in de loop der jaren zijn gedaan én de continu gemaakte verbeterslagen hun werk doen. Dat is Loogisch!

Over Loogisch
Technische oplossingen moeten je wereld makkelijker maken. Bij Loogisch vinden ze dat logisch. Daarom laten ze techniek voor je werken. En dat doen ze altijd en overal. Voor communicatie, IT, beveiliging en domotica. Daar waar techniek telt. Of het nou gaat om wonen, werk of zorg. Iedere branche kent zijn eigen uitdagingen. Bij Loogisch zijn ze ervan overtuigd dat er voor iedere branche een gepaste technische oplossing bestaat. Een die het leven makkelijker maakt. Door voortdurend te kijken naar hoe het slimmer kan, leveren ze altijd gebruiksvriendelijke oplossingen.

Wilt u meer weten over deze samenwerking of over de oplossingen van Fundaments, neem dan contact met ons op.

Bron afbeelding: Facebook Military Boekelo - Enschede

No items found.
No items found.
No items found.