Mobile Device Management

Met Mobile Device Management worden alle mobiele apparaten (zoals laptops en tablets) binnen uw bedrijf, vanaf één centrale plek beheerd. Vanuit daar kunt u makkelijk applicaties installeren, updaten en beveiligen. Hiermee heeft u totale grip op wat er binnen de digitale werkomgeving gebeurt.

Wat is een digitale werkplek?

Dankzij een digitale werkplek kunt u overal aan het werk. Het enige wat u daarvoor nodig heeft is een mobiel apparaat, een internetverbinding en een wachtwoord om in het netwerk te komen. Vervolgens krijgt u toegang tot alle software en documenten die nodig zijn voor uw dagelijks werk. Zo kan er overal een werkplek gecreëerd worden. Of dat nu aan de keukentafel, bij een klant of gewoon op kantoor is.

De basis

Fundaments levert solide en betrouwbare Infrastructure as a Service (IaaS)-diensten uit de cloud. Onze IaaS-diensten bieden gecertificeerde cloudbouwstenen, zoals rekenkracht, werkgeheugen, opslag en verbindingen. Naast hardware resources voor de Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-omgevingen levert Fundaments ook de benodigde software, in dit geval VMware Horizon en Workspace One.

De voordelen van Mobile Device Management van Fundaments:

  • Alle bedrijfsdata en apparaten bewaakt in één omgeving;
  • Eén centrale plek waar u alle bedrijfsapplicaties beheert;
  • Onafhankelijk van het type mobiele apparaat;
  • OPEX vs. CAPEX: alleen betalen wat u gebruikt.

Technische specificaties:

  • SaaS-gebaseerde oplossing voor het beheren van zakelijke en/of privé apparaten;
  • Brede ondersteuning op de meest gangbare mobiele apparaten;
  • Volledige integratie met de meest gebruikte identity managers, waardoor single sign-on mogelijk is;
  • Maximale beveiliging met SSL en multifactor authenticatie;
  • Ondersteuning vanuit Fundaments (1e lijns) en VMware (2e lijns).

Productonderdelen

OnderdeelEenheidBeschikbare afrekenmodellen
Mobile Device Management LicentieNamed User of deviceVast en flexibel

Meer weten over VMware Horizon of VMware Workspace One? Of over Virtual Desktop Infrastructure? Neem dan gerust contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4227 227.

Ook totale grip op uw digitale werkomgeving?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser