IaaS (Infrastucture as a Service)

Als zich nieuwe businesskansen voordoen, wilt u snel en adequaat reageren. Dat vraagt om een flexibele, betrouwbare en betaalbare cloudinfrastructuur. Maar wel één zonder gedoe en hoge investeringen. Infrastructure as a Service (IaaS) van Fundaments biedt u de vrijheid om te groeien op basis van het perfecte cloudfundament.

Infrastructure as a Service

Een flexibele basis voor groei en innovatie

Wat is IaaS (Infrastructure as a Service)?

IaaS is een afkorting voor Infrastructure as a Service. Het is één van de types waar cloud computing vaak onder verdeeld wordt, samen met: PaaS en SaaS. IaaS is de onderste laag waar de infrastructuur van de cloud is gebouwd. Het biedt de basis bouwstenen waar u weer verder op kunt bouwen. IaaS bestaat (meestal) uit virtuele servers, aangevuld met andere bouwstenen als netwerk (verbindingen), storage, load balancers, IP-adressen, beveiliging enzovoort.

Alle bouwstenen beschikbaar

In de cloudwereld wordt, ongeacht uw businessmodel, het succes van een organisatie steeds vaker bepaald door het reactievermogen. Hoe snel ontwikkelt u applicaties, servers of diensten die het verschil voor uw organisatie of uw klanten maken? Natuurlijk zonder in te boeten op flexibiliteit en zonder hoge investeringskosten of complex beheer. En met behoud van de volledige regie over besturingssystemen, storage, eigen applicaties en ontwikkeling. In die situatie wilt u bovendien dat uw mensen zich volledig kunnen concentreren op hun kernactiviteiten en innovatie. Kortom, u wilt een platform waar u uw clouddienst op kunt bouwen. Dus gaat u op zoek naar een cloud provider in Nederland. En dan komt u al snel bij Fundaments terecht.

Fundaments levert, als IaaS Vendor, solide en betrouwbare Infrastructure as a Service-diensten uit de cloud. Onze IaaS-diensten bieden gecertificeerde cloudbouwstenen zoals rekenkracht, werkgeheugen, storage en verbindingen. Zo kunt u eenvoudig op- en afschalen op basis van uw concrete behoeften, en betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Op die manier weet u dat uw klanten altijd over een hoogwaardige cloudinfrastructuur beschikken en heeft u goede en betrouwbare IaaS hosting.

De cloudopties

Om optimaal te profiteren van Fundaments IaaS, is het zaak dat uw omgeving naar de Fundaments infrastructuur gemigreerd wordt. Om zeker te weten dat wij u optimaal kunnen ondersteunen, doen onze specialisten een analyse. Dit is de basis voor een cloudstrategie op maat, die naadloos aansluit op uw specifieke behoeften. Deze wordt vanzelfsprekend aangepast als de omstandigheden veranderen.

Fundaments biedt de keuze uit drie cloud implementatiemodellen:

Fundaments vCloud Director IaaS

Het vCloud platform van Fundaments waarborgt maximale flexibiliteit en betrouwbaarheid. Hier geven we garanties op door middel van een SLA. We bieden verschillende contractvormen inclusief alle netwerkkoppelingen, storage en aanvullende back-up- en disaster recoverydiensten. Bij dit model deelt u de onderliggende infrastructuur met andere organisaties. Dit wordt ook wel een Public Cloud genoemd. Uiteraard zijn de verschillende klantomgevingen wel gescheiden van elkaar. Op die manier heeft u een eigen cloudomgeving, inclusief beveiliging van data, systemen en applicaties.

Fundaments Managed Private IaaS

Bij dit model maakt u gebruik van een omgeving die exclusief voor uw organisatie opgezet en beheerd wordt. Fundaments garandeert maximale beschikbaarheid en veiligheid van bedrijfskritische omgevingen. Daarmee is gewaarborgd dat uw cloudomgeving voldoet aan de strengste eisen rondom compliance en beveiliging. Verder kunt u rekenen op de kennis en expertise van onze specialisten bij de inrichting op maat. En als de situatie verandert, helpen we u natuurlijk met de juiste aanpassingen.

Fundaments VMware Integrated OpenStack IaaS

De OpenStack IaaS van Fundaments combineert flexibiliteit met een betrouwbare SLA en professionele support. VMware Integrated OpenStack (VIO) biedt immers Enterprise class dienstverlening en een robuust hardwarefundament. OpenStack biedt een eenvoudige manier om hybride clouds in te richten die gekoppeld zijn aan onze bestaande VMware-omgeving. Extra voordeel is dat OpenStack uitgebreide functionaliteit en tools biedt voor de geautomatiseerde uitrol en controle van virtuele machines. Zo beschikt u over een flexibel en stabiel infrastructuurplatform die enorm schaalbaar is en minimaal beheer vraagt.

Servicelevels

Voor de beschikbaarheid van de Fundaments infrastructuur geldt een garantie op kalendermaandbasis. De beschikbaarheid is 99,99%. Verder bieden we 24/7 monitoring en support. De productie-infrastructuur van Fundaments waarborgt verder volledige redundantie. Hierbij hanteren we onze N+1 regel. Bij een eventuele storing worden de servers automatisch naar een andere host verplaatst. Verder is uw data gegarandeerd veilig opgeslagen in Nederlandse datacentra die, net als wij, voldoen aan de strikte eisen van de ISO 27001:2013 en NEN 7510 certificering.

De voordelen op een rij:

  • Flexibele bouwstenen voor servers, applicaties en diensten;
  • Volledig onafhankelijk en 100% gespecialiseerd in cloudinfrastructuur;
  • Fundament voor private, public en hybride cloud;
  • Uitsluitend gebruik van bewezen technologie;
  • Gebruik van hoogwaardige, Nederlandse datacenters;
  • Enterprise Support;
  • Pay As You Go pricing;
  • Eenvoudig op- en afschalen;
  • Compleet gecertificeerd;
  • Maximale beveiliging;

Klaar voor een flexibel cloudfundament?

Er zijn verschillende IaaS Vendors. Toch zijn er maar weinig Vendors die zich alleen op IaaS focussen, zoals Fundaments dit doet. Wij weten waar we goed in zijn en laten anderen graag (verder) de cloud bouwen. Wij zorgen wel voor een stevig cloudfundament. Zelf ervaren hoe stevig ons fundament is? Onze experts adviseren u graag of vraag een demo-account aan. U neemt contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227.

Of het nu gaat om storage of het beheren van een server, bij Fundaments vindt u de beste IaaS solutions voor uw organisatie.

Als zich nieuwe businesskansen voordoen, wilt u snel en adequaat reageren. Dat vraagt om een flexibele, betrouwbare en betaalbare cloudinfrastructuur. Maar wel één zonder gedoe en hoge investeringen. Infrastructure as a Service (IaaS) van Fundaments biedt u de vrijheid om te groeien op basis van het perfecte cloudfundament.

Ook de beste IaaS voor uw organisatie?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser