Vraag een offerte aan! keyboard_arrow_right

Storage opties

Of u nu kiest voor 1TB, 2TB, 10TB storage of een veelvoud hiervan, de voor uw organisatie meest geschikte cloudopslag vindt u bij Fundaments. U heeft daarbij verschillende opties. Maar welke storage is het best geschikt voor uw organisatie? Hieronder kunt u de verschillende typen storage vergelijken.

storage opties

Vergelijk de verschillende cloudopslag

Hieronder vindt u een vergelijking van onze soorten opslag.

Type opslagSLA Latencywaarde op basis van 60-40 (read-write) verhouding met 4 tot 8k blocksizeBeschikbare IOPS / TB bij gemiddeld gebruikMaximaal beschikbare IOPS (burst)Uptime garantieGebruik
Fast2 ms1200010000099,99%Zware workloads met veel leesacties
Regular10 ms350500099,99%Gemiddelde workloads, waar vooral veel schrijfacties worden gedaan
Basic20 ms185350099,99%Lichte workloads
Archive30 ms55350099,99%Back-up

 

vCloud LocatieFastRegularBasicArchive
EN1NetAPP All-Flash AFF8040DellEquallogic PS6210X, 900GB disks 10000 rpm, RAID50DellEquallogic PS6210E, 2TB disks 7200 rpm, RAID50DellEquallogic PS6210E, 4TB disks 7200 rpm, RAID6
PDC2NetAPP All-Flash AFF8040DellEquallogic PS6210X, 900GB disks 10000 rpm, RAID50DellEquallogic PS6210E, 2TB disks 7200 rpm, RAID50DellEquallogic PS6210E, 4TB disks 7200 rpm, RAID6
IX7VMware vSAN, NVMe caching gecombineerd met SSD data disksDellEquallogic PS6210X, 900GB disks 10000 rpm, RAID50DellEquallogic PS6210E, 2TB disks 7200 rpm, RAID50DellEquallogic PS6210E, 4TB disks 7200 rpm, RAID6

Fast storage

Dit is de snelste storage die u kunt krijgen. Fundaments gebruikt hiervoor VMware vSAN en NetApp AFF8040 systemen. Beide oplossingen voldoen aan de hoogste eisen die van deze premium opslag verlangd worden. Met VMware vSAN wordt naast SSD ook nog gebruik gemaakt van NVMe technologie. Dit maakt dat data die gecached moet worden, het snelst geraadpleegd kan worden.
Verlangt uw dienstverlening een zeer lage latency en is de workload zeer intensief? Dan is Fast Storage van Fundaments een goede optie voor u.

Regular storage

Voor uw normale workload gebruikt u Regular Storage. Deze storage is gebaseerd op iSCSI SAN-technologie met daarbij snelle SAS-disks. Hiermee krijgt u een snelle en betrouwbare storage die prima past op veruit de meeste workloads. Wanneer de nadruk van de workload op veel schrijfacties ligt, is dit type opslag een goede match.

Basic storage

Niet iedereen heeft topsnelheid nodig als het gaat om het opslaan van data. Vaak voldoet een basis opslagsnelheid. Basic Storage is bij Fundaments altijd High Available (SAN) storage, die gebruikt wordt voor grotere hoeveelheden bestanden met een minder grote snelheidseis (SATA). Denk hierbij aan fileservers binnen kantooromgevingen. Een basic snelheid dus, voor een basisprijs.

Archive storage

Sommige data hoeft u zelden of nooit direct te benaderen. Of soms is opslagsnelheid niet belangrijk. Voor dit soort dataopslag hebben wij Archive Storage. Door de goede prestaties op het schrijven van data, wordt dit type opslag ook ingezet voor het maken van back-ups. Vanwege het lage prestatieprofiel, is dit type cloudopslag tevens het meest aantrekkelijk geprijsd.

De beste keus?!

Welk soort cloudopslag voor u het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van uw dienstverlening en hoe u uw data benadert. Daarom adviseren wij u graag welke cloudopslag het beste bij uw organisatie past. Dit advies is bij Fundaments inclusief!

Zelf ervaren

Zien is geloven. Eerst zelf ervaren hoe het werkt? Met een gratis demo-account kunt u uzelf overtuigen van de dienstverlening van Fundaments. Neem contact met ons op voor een demo-account of prijsinformatie.

De voordelen van Fundaments:

  • Uw data wordt maximaal beveiligd en beheerd via strikte procedures, omdat de cloudopslag is gecertificeerd volgens ISO 27001 en NEN 7510.
  • U weet altijd waar uw gegevens staan. Wij werken namelijk alleen samen met gecertificeerde topdatacenters in Nederland.
  • De partnerrelatie sluit goed aan; wij zijn ingericht om samen te werken met systeembeheerders en softwarebouwers.
  • Wij spreken dezelfde taal en hebben geen helpdesk, u krijgt direct contact met een specialist.
  • U kunt ons, zonder meerprijs, 24/7 bereiken bij noodgevallen.
  • U ontvangt overzichtelijke facturen, gespecificeerd per klant.
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion