VRAAG EEN OFFERTE AAN keyboard_arrow_right

Back-up storage

Back-up storage staat voor een apparaat, medium of faciliteit dat gebruikt wordt voor het bewaren van kopieën van data. Dit kan een extra server op locatie zijn, maar het kan ook een cloudopslag zijn. Dit laatste wordt sterk aangeraden, omdat u daarmee een back-up heeft op een andere locatie dan uw eigen. Hiermee loopt u minder risico dat u bij een ramp, bijvoorbeeld een brand, op uw eigen locatie ook al uw data kwijt bent.

back-up storage

Altijd iets om op terug te vallen.

3-2-1 back-upregel

Een goede back-up is belangrijk. De 3-2-1 back-upregel zorgt ervoor dat u altijd een goede back-up heeft om op terug te vallen. De 3-2-1 regel houdt in dat u drie kopieën, op twee soorten opslag heeft staan waarvan minimaal één kopie op een andere locatie staat. Dit laatste was voorheen nog wel eens een uitdaging door een beperkte bandbreedte, te grote data hoeveelheden en gebrek aan middelen om een externe back-up locatie te bouwen en onderhouden. Met de cloud back-up van Fundaments is dit echter ook geen probleem meer. Hiermee heeft u een betrouwbare plek om al uw back-up op te slaan.

Soorten back-up storage

Om een back-up te realiseren is opslag nodig. Deze opslag staat bij Fundaments in de cloud. Daarbij zijn er verschillende opties die u kan kiezen. Wilt u bijvoorbeeld dat uw data (of een gedeelte hiervan) dagelijks wordt geback-upt dan kiest u voor een BaaS-oplossing. Hiermee wordt op een bepaald tijdstip een kopie gemaakt van uw omgeving en wordt dit opgeslagen op de daarvoor bestemde back-up storage. Dit gebeurt bij Fundaments op basis van Veeam of Cohesity.

Het kan ook zijn dat u data heeft dat u zelden of nooit direct hoeft te benaderen. Een back-up dat niet dagelijks hoeft te worden vernieuwd maar dat u graag in een soort archief wilt bewaren. Dan is Archief storage iets voor uw organisatie.

De beste keus?!

Welk soort back-up storage voor u het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van uw dienstverlening en hoe u uw data benadert. Daarom adviseren wij u graag over welke back-up storage het beste bij uw organisatie past. Dit advies is bij Fundaments inclusief! Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op via 088 4227 227 of mail naar info@fundaments.nl.

Wilt u ook storage van Fundaments?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser