Vraag een offerte aan! keyboard_arrow_right

Storage

U zoekt een zakelijke cloudopslag die veilig, flexibel en betaalbaar is. Zonder gedoe met onderhoud, investeringskosten en beveiliging, wilt u gewoon overal beschikking hebben tot uw data. U wilt een cloudopslag die staat als een huis, gebouwd op een goed fundament. En u wilt alleen betalen wat u gebruikt. Dan gaat u voor de storageoplossing van Fundaments.

Haal meer uit uw cloudopslag

Fundaments heeft de onderstaande soorten storage:

Fast storage

 • Full SSD
 • Snelste type storage
 • Zeer lage latency

Regular storage

 • SAS
 • Zeer geschikt voor productie
 • Snel en betrouwbaar

Basic storage

 • High Available SAN en SATA
 • De basis voor een kleine prijs
 • Voor lichte workloads

Archief storage

 • Beperkte snelheid
 • Zeer geschikt voor offsite back-ups
 • Goedkope storage

Fundaments storage

Er zijn verschillende storage solutions. Welke storage het meest geschikt is voor uw organisatie, is sterk afhankelijk van de opslagbehoeften die u heeft. Is het bijvoorbeeld van belang dat u snel bij uw data kunt, dan gaat u voor Fast storage. Heeft u data die u bijna nooit benadert, dan is Archief storage het meest geschikt. Een vergelijking van deze storagesoorten leest u hier. Uiteraard adviseren wij u ook graag over welke storage het best bij uw organisatie past.

Wat is cloudopslag?

Cloudopslag of -storage is niets meer dan data opslaan in de cloud, ofwel op een andere locatie dan uw eigen. In geval van Fundaments betekent dit dat uw data wordt opgeslagen in gecertificeerde Nederlandse datacenters. Hiermee kunt u uw data waar gewenst benaderen. Dit kan op uw eigen locatie zijn, maar ook is het mogelijk om online de storage te benaderen. Wilt u liever een private storage server, dan is het ook mogelijk. Alle storage kan ook encrypted worden.

De voordelen van Fundaments cloudopslag zijn

 • U betaalt alleen voor de opslagruimte die u daadwerkelijk gebruikt.
 • U hoeft geen fysieke apparatuur aan te schaffen, dus topkwaliteit opslag en back-upservice zonder grote investeringen.
 • U heeft geen zorgen meer over opslag, onderhoud, back-up, replicatie van gegevens en overige zaken. Deze zijn de verantwoordelijkheid van Fundaments.
 • Uw data is maximaal beveiligd en beheerd via strikte procedures, omdat de cloudopslag is gecertificeerd volgens ISO 27001 en NEN7510.
 • U kunt ons, zonder meerprijs, 24/7 bereiken bij noodgevallen.
 • U ontvangt overzichtelijke facturen, gespecificeerd per klant.
 • U weet altijd waar uw gegevens staan. Wij werken namelijk alleen samen met gecertificeerde topdatacenters in Nederland.
Wilt u ook graag storage van Fundaments?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion