VRAAG EEN OFFERTE AAN keyboard_arrow_right

Storage as a Service

Zoekt u een zakelijke cloudopslag die veilig en flexibel is? Fundaments zorgt voor het volledige beheer en de beveiliging van uw storage-oplossing. Hiermee heeft u altijd en overal beschikking tot uw data. Deze dienstverlening staat beter bekend als SaaS (Storage as a Service).

Er zijn verschillende storage-oplossingen. Welke het meest geschikt is voor uw organisatie, is sterk afhankelijk van uw opslagbehoeften. Wij adviseren graag welk type storage het beste bij uw vraagstuk past.

Haal meer uit uw cloudopslag

Fundaments biedt de volgende storagetypen aan:

Fast Storage

Deze opslag wordt gerealiseerd met NetApp opslagsystemen, gebaseerd op SSD.

Lees meer

Archive Storage

Deze opslag wordt aangeboden op basis van het Cohesity DataPlatform, gebaseerd op SATA-technologie.

Lees meer

Fundaments storage

Er zijn verschillende storage solutions. Welke het meest geschikt is voor uw organisatie, is sterk afhankelijk van de opslagbehoeften. Is het bijvoorbeeld van belang dat u snel bij uw data kunt, dan gaat u voor Fast Storage. Heeft u data die u bijna nooit benadert, dan is Archive Storage het meest geschikt. Een vergelijking van deze storagesoorten leest u hier. Uiteraard geven wij graag advies over welk type storage het best bij uw organisatie past.

Wat is cloudopslag?

Cloudopslag of -storage is niets meer dan data opslaan in de cloud, ofwel op een andere locatie dan uw eigen. In het geval van Fundaments betekent dit dat uw data wordt opgeslagen in gecertificeerde Nederlandse datacenters.

De voordelen van cloud opslag van Fundaments:

  • U hoeft geen fysieke apparatuur aan te schaffen, dus u krijgt topkwaliteit opslag en back-upservice zonder grote investeringen te doen;
  • U heeft geen zorgen meer over opslag, onderhoud, back-up, replicatie van gegevens en overige zaken;
  • U weet altijd waar uw gegevens staan binnen de Europese Economische Ruimte (EER);
  • OPEX vs. CAPEX: alleen betalen wat u gebruikt.

Technische specificaties:

  • Opslagoplossing die toepasbaar is voor bestandsopslag in een gecertificeerde cloud;
  • Opslag binnen een Nederlands Tier3+ datacentrum;
  • Opslag van twee typen mogelijk: SSD- (NetApp) of SATA-gebaseerd (Cohesity);
  • Maximale veiligheid door encryptie van data mogelijk;
  • Ontsluiting op bestandsniveau (SMB, NFS);
  • Archieven mogelijk met objectstorage op basis van S3.

Wilt u ook graag storage van Fundaments? Onze consultants helpen u graag. Neem contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227.

Wilt u ook graag storage van Fundaments?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser