Veeam Cloud Connect

Uw bedrijfsgegevens zijn erg waardevol. Toch kunnen deze bestanden op vele manieren verloren gaan. Denk bijvoorbeeld aan een crash, brand of diefstal. Het is daarom belangrijk dat uw gegevens goed worden beschermd. De back-up en disaster recovery diensten van Fundaments zorgen voor deze bescherming.

Veeam Cloud Connect

Cloud-based disaster recovery en offsite back-up

3-2-1 back-upregel

De 3-2-1 back-upregel zorgt ervoor dat u altijd een back-up heeft om op terug te vallen. De 3-2-1 regel houdt in dat u drie kopieën, op twee soorten opslag heeft staan waarvan minimaal één kopie op een andere locatie staat. Dit laatste was voorheen nog weleens een uitdaging door een beperkte bandbreedte, te grote data hoeveelheden en gebrek aan middelen om een externe back-up locatie te bouwen en onderhouden. Met Veeam Cloud Connect is dit echter ook geen probleem meer.

Met Veeam Cloud Connect kunt u zich aan de 3-2-1-regel houden zonder veel geld en resources kwijt te zijn aan een tweede locatie of het toevoegen van extra bandbreedte. Maak gebruik van de clouddiensten van Fundaments om uw back-ups op te slaan en profiteer van de ingebouwde WAN-technologie van Veeam, en van nog veel meer voordelen.

Back-up

Voor het maken van een back-up van uw virtuele datacentrum, maakt Fundaments onder anderen gebruik van Veeam. Deze software kan, zonder dat het geïnstalleerd hoeft te worden binnen een virtuele server, een back-up maken van de virtuele server. Door slim gebruik te maken van snapshotting technologie binnen de virtualisatielaag en goed te kijken naar de gewijzigde data, kan een efficiënte back-up reeks worden opgezet. Het datagebruik wordt door technologieën als compressie en deduplicatie verder geminimaliseerd.

Fundaments ziet erop toe dat de back-ups correct worden gemaakt, en test deze regelmatig. Rapportage van deze procedure kan desgewenst worden doorgezet naar een specifiek e-mailadres. Het aantal back-ups enoment van back-up worden in samenspraak vastgesteld. Het terughalen van data kan op verschillende manieren worden gedaan:

 • VM herstel;
  Het terugzetten van een complete virtuele machine naar het moment van de gemaakte back-up.
 • VM-bestanden herstellen;
  Het terughalen van de bestanden die de virtuele machine vormen: configuratie, disk, snapshot.
 • File level restore;
  Het herstel van bestanden in de virtuele machine (OS en gebruikersbestanden)
 • SQL restore*;
  Elementen uit de SQL-omgeving terugzetten: database, tabel, regels.
 • Exchange restore*;
  Het herstel van Exchange-onderdelen: mailbox, mail.

*) De met een * gemarkeerde opties vereisen toegang tot het operating system van de virtuele machine.

Met het maken van goede afspraken over de responstijd en onze 24/7 bereikbare storingsdienst kunnen we altijd snel handelen bij het geval van een verzoek tot herstel van data.

Disaster recovery

Veeam Cloud Connect is optioneel uit te breiden met de disaster recovery dienst. Hiermee zorgt u ervoor dat in geval van nood, bijvoorbeeld als door een brand uw eigen serverinfrastructuur onbruikbaar is geworden, er snel kan worden overgeschakeld naar de cloud en er vanuit daar verder kan worden gewerkt. Fundaments activeert dan de gemaakte back-ups binnen haar Cloud omgeving. Zo hoeft uw organisatie nooit stil te staan.
Regelmatig testen van de disaster recovery is gewenst, omdat alleen zo duidelijk wordt of het bedrijfscontinuïteitsplan nog up-to-date is. Ook hierin geven wij u graag advies.

disaster recovery proces

Partner worden

Fundaments werkt met partners. Op deze manier kunnen wij de beste ondersteuning geven op onze diensten tegen een gunstige prijs.

Voordelen als Veeam Cloud Connect partner van Fundaments:

 • Eenvoudig een kwaliteitsproduct aanbieden
 • Volledig te white-labelen indien gewenst
 • Interessante marges voor u als partner
 • U krijgt leads aangeleverd vanuit ons, wij komen niet bij uw klant
 • Technische en marketingondersteuning vanuit Fundaments

Voordelen voor Fundaments als partner:

 • Het is fijn partneren; wij zijn ingericht om samen te werken met beheerders en bouwers
 • Wij spreken dezelfde taal en hebben geen helpdesk, u krijgt gelijk een techneut aan de telefoon
 • Wij zijn, zonder meerprijs, 24/7 bereikbaar bij noodgevallen
 • Wij helpen u met overzichtelijke facturen, gespecificeerd per klant
 • Wij sturen pas de factuur wanneer u de klant factureert

Zelf ervaren?

Zien is geloven. Zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt? Met een gratis demo-account kunt u zichzelf overtuigen van de eenvoud van Veeam Cloud Connect en de dienstverlening van Fundaments. Neem contact met ons op voor een demo-account of prijsinformatie en bel naar 088 4227 227 of stuur een e-mail naar info@fundaments.nl.

Alles op een rijtje:

 • Een volledig geautomatiseerde, snelle en veilige manier voor back-up en recovery op een tweede locatie. Zonder aanvullende licenties of softwareinstallaties.
 • Opslag in cloud, dus topkwaliteit back-up service zonder grote investeringen.
 • Pay-per-use, dus per maand aan te passen.
 • Opslag van uw gegevens is gecertificeerd volgens ISO 27001 en NEN7510.
 • Binnen enkele minuten kunnen uw gegevens worden teruggeplaatst.
 • Mogelijkheid om disaster recovery te optimaliseren. In geval van nood kan uw virtuele infrastructuur bij Fundaments worden opgestart. Zo staat u nooit stil.
 • U weet altijd waar uw gegevens staan. Fundaments werkt namelijk alleen samen met datacenters in Nederland.
 • Makkelijk in gebruik. Topservice mocht u vragen hebben.

Offsite back-up is nog nooit zo makkelijk geweest.

Wilt u meer weten over de back-up [link naar baas] en disaster recovery mogelijkheden van Fundaments? Neem dan gerust contact met ons op via info@fundaments.nl of bel met 088 4 227 227.

Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion