Snelle en veilige back-up en replicatie naar de cloud

Maak gebruik van de clouddiensten van Fundaments om uw back-ups op te slaan en profiteer van de ingebouwde WAN-optimalisatie technologie van Veeam.

Veeam Cloud Connect biedt een volledig geïntegreerde, snelle en veilige manier om back-ups te maken en te repliceren naar de Fundaments (Private) Cloud.

Veeam Cloud Connect

Cloud-based disaster recovery en offsite back-up

3-2-1 back-upregel

De 3-2-1 back-upregel zorgt ervoor dat u altijd een back-up heeft om op terug te vallen. De 3-2-1 regel houdt in dat u drie kopieën, op twee soorten opslag heeft staan waarvan minimaal één kopie op een andere locatie staat.

Met Veeam Cloud Connect kunt u zich aan de 3-2-1-regel houden zonder veel geld en resources kwijt te zijn aan een tweede locatie of het toevoegen van extra bandbreedte. Maak gebruik van de clouddiensten van Fundaments om uw back-ups op te slaan en profiteer van de ingebouwde WAN-optimalisatietechnologie van Veeam.

Veeam Cloud Connect biedt een volledig geïntegreerde, snelle en veilige manier om back-ups te maken en te repliceren naar de cloudrepository van een serviceprovider.

Bij een calamiteit kunt u volledige VM’s, VM-bestanden, harde schijven en guest-besturingssysteembestanden van VM’s vanuit de cloud herstellen met enkele klikken.

Back-up

Voor het maken van een back-up van uw virtuele datacentrum, maakt Fundaments onder andere gebruik van Veeam. Deze software kan, zonder dat het geïnstalleerd hoeft te worden binnen een virtuele server, een back-up maken van de virtuele server. Door slim gebruik te maken van snapshotting technologie binnen de virtualisatielaag en goed te kijken naar de gewijzigde data, kan een efficiënte back-up reeks worden opgezet. Het datagebruik wordt door technologieën als compressie en deduplicatie verder geminimaliseerd.

Fundaments ziet erop toe dat de back-ups correct worden gemaakt en test deze regelmatig. Rapportage van deze procedure kan desgewenst worden doorgezet naar een specifiek e-mailadres. Het aantal back-ups enoment van back-up worden in samenspraak vastgesteld. Het terughalen van data kan op verschillende manieren worden gedaan:

 • VM-herstel;
  Het terugzetten van een complete virtuele machine naar het moment van de gemaakte back-up.
 • VM-bestanden herstellen;
  Het terughalen van de bestanden die de virtuele machine vormen: configuratie, disk, snapshot.
 • File level restore;
  Het herstel van bestanden in de virtuele machine (OS en gebruikersbestanden)
 • SQL restore*;
  Elementen uit de SQL-omgeving terugzetten: database, tabel, regels.
 • Exchange restore*;
  Het herstel van Exchange-onderdelen: mailbox, mail.

*) De met een * gemarkeerde opties vereisen toegang tot het operating system van de virtuele machine.

Met het maken van goede afspraken over de responstijd en onze 24/7 bereikbare storingsdienst kunnen we altijd snel handelen bij het geval van een verzoek tot herstel van data.

Disaster Recovery

Veeam Cloud Connect is optioneel uit te breiden met Disaster Recovery. Hiermee zorgt u ervoor dat in geval van nood, bijvoorbeeld als door een brand uw eigen serverinfrastructuur onbruikbaar is geworden, er snel kan worden overgeschakeld naar de cloud en er vanuit daar verder kan worden gewerkt. Fundaments activeert dan de gemaakte back-ups binnen haar cloudomgeving. Zo hoeft uw organisatie nooit stil te staan.
Regelmatig testen van de Disaster Recovery is gewenst, omdat alleen zo duidelijk wordt of het bedrijfscontinuïteitsplan nog up-to-date is. Ook hierin geven wij u graag advies.

De voordelen van Veeam Cloud Connect op een rij:

 • Een volledig geautomatiseerde, snelle en veilige manier voor back-up en recovery op een tweede locatie;
 • Opslag in cloud, dus topkwaliteit back-upservice zonder grote investeringen;
 • Binnen enkele minuten kunnen uw gegevens worden teruggeplaatst;
 • Mogelijkheid om Disaster Recovery te optimaliseren. In geval van nood kan uw virtuele infrastructuur bij Fundaments worden opgestart. Zo staat u nooit stil;
 • OPEX vs. CAPEX: alleen betalen wat u gebruikt.

Technische specificaties:

 • Sluit naadloos aan op bestaande Veeam gebaseerde back-upinfrastructuren, geen aanvullend beheer nodig;
 • Ondersteuning voor virtuele machines, werkstations en fysieke servers;
 • Data-encryptie en compressie standaard beschikbaar;
 • WAN-optimalisatie beperkt het back-up dataverkeer;
 • Opgeslagen in een Nederlands, Tier3+ datacentrum.

Zelf ervaren?

Zien is geloven. Zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt? Met een gratis demo-account kunt u zichzelf overtuigen van de eenvoud van Veeam Cloud Connect en de dienstverlening van Fundaments. Neem contact met ons op voor een demo-account of prijsinformatie en bel naar 088 4227 227 of stuur een e-mail naar info@fundaments.nl.

Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser