BaaS (Backup as a Service)

Betrouwbaarheid en beschikbaarheid van data zijn cruciaal voor de continuïteit van uw organisatie.

Back-up as a Service van Fundaments maakt gebruik van de innovatieve technologieën van SolarWinds, Cohesity en Veeam. Deze leveranciers van back-updiensten zorgen ervoor dat uw data te allen tijde beschikbaar is. Daarbij voert u of voeren wij regie uit over het complete proces. Zo staat uw organisatie nooit stil bij calamiteiten.

Back-up as a Service kan volledig voor u beheerd worden, maar het is ook mogelijk om u de volledige regie over uw eigen back-up- en restoreproces te geven.

BaaS

Neem zelf de regie over uw back-upproces

Maximale controle

Betrouwbare back-ups en snelle restores zijn onmisbaar voor de continuïteit van uw organisatie. Tegelijkertijd wilt uwel zelf bepalen hoeveel kopieën of back-ups u maakt en waar u ze opslaat. En als er onverhoopt iets misgaat is het zaak dat u zonder tussenkomst van derden weer snel online bent.

Voor het afnemen van Back-up as a Service heeft u een virtuele omgeving nodig binnen de vCloud Director omgeving van Fundaments. De virtuele machines kunnen vervolgens worden geback-upt. Hiermee heeft u maximale controle over uw back-up- en restoreproces. Dit alles zonder concessies te doen aan de betrouwbaarheid van de omgeving.

Altijd een passende back-upstrategie

Veel bedrijven gebruiken te zorgen dat er altijd een back-up is om op terug te vallen. Toch wilt u binnen uw organisatiezelf bepalen welke bestanden of virtuele servers u wilt opslaan. Met Back-up as a Service maakt u het beleid dat bij uw bedrijfsactiviteiten past. Welke back-up past bij uw organisatie is sterk afhankelijk van uw wensen en behoeften. Daarom kunt u bij Fundaments kiezen uit verschillende back-upsoorten. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om deze helemaal zelf te beheren of om dit uit te besteden aan Fundaments.

Automatisch, betaalbaar en schaalbaar

De Back-up as a Servicedienst van Fundaments maakt gebruik van de innovatieve technologie van onder anderen Cohesity [link Cohesity]. Deze leverancier van back-updiensten zorgt dat u alle back-ups automatisch, betaalbaar en schaalbaar op kunt slaan. Daarbij behoudt u de regie over het complete proces. Via een selfserviceportaal bepaalt u namelijk zelf uw back-upbeleid en monitort u het gehele back-upproces. Vanzelfsprekend regelt u vanuit het online selfserviceportaal ook zelf de restore. Zo staat uw organisatie nooit stil.

Eenvoudig afrekenmodel

Het afrekenmodel van Back-up as a Service is zeer eenvoudig en transparant. U betaalt maandelijks voor de opslag die u afneemt. Dus geen complexe licentiestructuur per virtuele machine of hoeveelheid opslag, maar pay-per-use. Op die manier bent u verzekerd van flexibiliteit en schaalbaarheid tegen transparante kosten. Verder heeft u geen omkijken naar onderhoud. Door de inzet van slimme technologieën voor compressie en deduplicatie is de opslag van uw back-up zo efficiënt mogelijk ingericht.

Servicelevels

Voor de beschikbaarheid van de infrastructuur geldt een garantie op kalendermaandbasis. Back-up valt bij Fundaments onder opslag, waarvoor we een beschikbaarheid van 99,99% bieden. De koppeling aan de productie-infrastructuur van Fundaments waarborgt verder volledige redundantie. Ook is uw data gegarandeerd veilig opgeslagen in Nederlandse datacentra die, net als wij, voldoen aan de strikte eisen van de ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 certificeringen.

De voordelen op een rij:

  • Volledige regie over uw back-up- en restoreproces;
  • Mogelijkheid tot zelfstandig restores uitvoeren;
  • 24/7 inzicht in het complete back-up- en restoreproces;
  • Koppeling aan de productie-infrastructuur van Fundaments voor maximale beschikbaarheid en redundantie;
  • Pay-per-use op maandbasis;
  • Enorme schaalbaarheid en flexibiliteit;
  • Optimalisatie van opslag via compressie en deduplicatie;
  • Eenvoudig offloaden naar locaties van Fundaments, uw eigen locatie of een public cloud locatie van b.v. Amazon of Azure;
  • Fundaments is ISO en NEN gecertificeerd.

Meer grip op uw back-up?

Wilt u zeker weten dat uw gegevens goed beschermd zijn énu zelf aan de knoppen zit? Wilt u profiteren van maximale schaalbaarheid en kosteneffectieve opslag? Onze experts vertellen u graag hoe u uw back-up- en restoreproces toekomstvast inricht. Neem contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227

3-2-1 back-up regel:

Zet 3 kopieën, op 2 soorten opslag, met minimaal 1 kopie op een andere locatie.

 

Ook altijd een kopie om op terug te vallen?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser