Persbericht: Fundaments wint Europese aanbesteding gemeente Eindhoven

Op 22-04-2023 publiceerde gemeente Eindhoven een Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor levering van Infrastructure as a Service, Back-up as a Service en Disaster Recovery as a Service. Inmiddels heeft Fundaments, Expert in Private Clouds, deze aanbesteding weten te winnen.

Geschreven door
Iris Nicolaas
&
Geplaatst op
03
-
07
-
2024
2024
Datum
-
-
2024
Tijd
Locatie
Persbericht: Fundaments wint Europese aanbesteding gemeente Eindhoven

Foto: Marieke Verhoeven, Sectorhoofd Informatisering & Beheer bij gemeente Eindhoven en Raoul Werger, CEO bij Fundaments.

De opdracht

Met het einde van de overeenkomst van de huidige server storage-omgeving in zicht, rees bij gemeente Eindhoven al snel de vraag: willen we opnieuw investeren in een product of kiezen we voor infrastructuur als een dienstverlening?’ Marcel de Vries, projectmanager IT bij gemeente Eindhoven: “Onze architecten maakten daarop een uitgebreide notitie over de voordelen van de Cloud en we besloten de vraag in de markt uit te zetten.” Vervolgens koos gemeente Eindhoven er begin 2023 voor om op zoek te gaan naar een nieuwe overeenkomst voor de levering van Infrastructure as a Service (IaaS), Back-up as a Service (BaaS), Disaster Recovery as a Service (DRaaS) en gerelateerde diensten. Kortom, een veilige IT-omgeving inclusief de virtualisatie-laag van bijbehorende storage en back-up oplossingen, ondergebracht in de datacenterlocaties van gemeente Eindhoven. Daarnaast waren ze op zoek naar een flexibele en wendbare IT-infrastructuur, om in te kunnen spelen op de continu veranderende behoeften in de markt. Dit alles zonder de grip op data te verliezen en met de cruciale behoefte aan Time to Market in het achterhoofd.

De oplossing van Fundaments

Met deze opdracht ging Fundaments aan de slag. Ron Boscu, Manager Sales & Marketing bij Fundaments: “Met onze Private Cloud-propositie hebben wij gemeente Eindhoven kunnen overtuigen een flexibele, solide, veilige en toekomstbestendige IT-infrastructuur te bieden, waarmee de klantvraag binnen gemeente Eindhoven nog beter kan worden ingevuld. Uiteindelijk hebben we op 7 februari 2024 in Eindhoven de handtekening gezet. We zijn ontzettend blij en trots dat wij het vertrouwen hebben gekregen om gezamenlijk met onze soevereine Private Cloud de data van gemeente Eindhoven veilig en bereikbaar te houden.”

Ook bij gemeente Eindhoven zijn ze blij met de oplossing van Fundaments. Marcel de Vries: “Er bleken veel bedrijven te zijn die een Private Cloud aanbieden, maar niet in een Nederlands datacenter en dat wilden we graag. Gelukkig was bij Fundaments een dergelijke soevereine Cloud een vanzelfsprekendheid. Al tijdens onze eerste kennismaking gaven ze blijk van kennis, openheid en drive. Die lijn zetten ze door. Zo lieten ze de installatie van onze hardware in het datacenter niet door een ander doen, maar deden ze het zelf. Ook de flexibiliteit van IaaS is fijn: Fundaments is in staat naar wens op te schalen zodra wij meer hardware nodig hebben. Maar het belangrijkste is wel dat onze omgeving niet gedeeld wordt met andere klanten. We hebben een zogenaamd dedicated platform, dus onze hardware is alleen van ons en van niemand anders. De samenwerking met Fundaments is precies wat we bij gemeente Eindhoven nodig hebben”, concludeert Marcel.

Klik op de button hieronder en lees het succesverhaal over de samenwerking tussen gemeente Eindhoven en Fundaments.

Onze sprekers

No items found.
No items found.

Schrijf je nu in voor ons event

Oops! Something went wrong while submitting the form.