Sluiten

Zoeken

Hoera! Fundaments bestaat 20 jaar!

Iris Nicolaas
Door Iris Nicolaas op 06 april 2020
Geschreven door
Iris Nicolaas
Geplaatst op
06 april 2020
Fundaments bestaat 20 jaar

Alweer 20 jaar geleden, op 6 april 2000, werd Fundaments geboren.

Nu, 20 jaar later, is Fundaments uitgegroeid tot een gevestigde naam in de cloudindustrie. Raoul en Jeroen, de grondleggers van Fundaments, blikken graag terug op een aantal memorabele momenten en kijken vooruit naar de komende jaren.

Jeroen: “er is natuurlijk veel gebeurd in 20 jaar tijd… Waar we begonnen met een carpoolsite, genaamd JR Online, heten we inmiddels Fundaments, hebben we meer dan 40 medewerkers en zijn we een gevestigde naam in de wereld van clouds. Eén van de meest memorabele momenten voor mij was dat Larik-Jan naar één van onze datacenters in Amsterdam ging om 1 van de 2 fysieke servers (echt heel lang geleden dus…) van een klant leeg te maken en opnieuw van software te voorzien. Larik-Jan heeft per ongeluk de verkeerde server onder handen genomen en terwijl hij daarmee bezig was, belde de klant in paniek op dat hij de verkeerde server aan ons had doorgegeven. Zo was dus toch de juiste server geformatteerd… een geluk bij een ongeluk!
Raoul: “voor mij springt er niet een bepaald moment uit, maar één woord: samen. Het is een continue aaneenschakeling van momenten die de afgelopen 20 jaar heel bijzonder hebben gemaakt. Een verhuizing, een nieuwe collega, rebranding van het merk, een gezellige vrijdagmiddagborrel of een personeelsuitje. Telkens weer momenten dat je je beseft dat we ons gelukkig mogen prijzen met zulke geweldige (ex)collega’s. Oké, er is wel één moment geweest waarop ik toch even wil terugblikken: ik zat met Jeroen in een zeilbootje, midden op een meer, en we sloegen om… dat moment was legendarisch. Sindsdien wil Jeroen niet meer met mij zeilen.”

Als we Raoul en Jeroen vragen waar ze het meest trots op zijn, antwoordt Raoul: “dat we elkaar blijven uitdagen om beter, innovatiever en toekomstbestendiger te worden. Er is geen moment geweest dat we dachten dat we er waren, want het is continu bijsturen en een nieuwe koers bepalen. Daarnaast ben ik heel trots dat we een solide en betrouwbare business hebben kunnen opbouwen, waar we met bijna 45 collega’s aan werken. Jeroen antwoordt op deze vraag: “dat we ondanks het niet waarmaken van ons initiële idee (een carpoolsite) toch een business hebben opgezet waar ondertussen meer dan 40 mensen werken. Nu ik het zo zeg… misschien leuk om die carpoolsite toch nog een keer de lucht in te slingeren.”

Raoul en Jeroen kijken ook graag vooruit naar de komende jaren. Raoul: “we geloven heilig in onze nieuwe strategie: Fundaments, Expert in Clouds! Hierdoor gaan we Fundaments zowel qua kennis als expertise verder uitbouwen en samen met onze partners/klanten nieuwe business ontplooien. Jeroen: “Ik hoop de komende jaren de dienstverlening van Fundaments verder te perfectioneren en partners aan te trekken die de dienstverlening kunnen integreren in hun eigen producten.”

Meer weten?

Raoul kan u hier alles over vertellen

Van wie kunt u nou beter het verhaal achter 20 jaar Fundaments horen, dan van één van de grondleggers zelf? Raoul beantwoordt uw vragen graag!

Raoul Werger Fundaments

Bel of mail Raoul

+31 (0)88 4 227 227 r.werger@fundaments.nl