VMworld 2019: terugblik en highlights

Begin deze maand waren een aantal van onze collega’s aanwezig bij VMworld in Barcelona.

Geschreven door
Larik-Jan Verschuren
&
Iris Nicolaas
Geplaatst op
28
-
11
-
2019
2024
Geschreven door
Larik-Jan Verschuren
&
Iris Nicolaas
Geplaatst op
28
-
11
-
2019
2024

Larik-Jan blikt terug op VMworld 2019

Begin deze maand waren een aantal van onze collega’s aanwezig bij VMworld in Barcelona. VMworld is een vierdaagse conferentie voor virtualisatie en cloud computing, waar VMware haar nieuwe strategie en producten toont. Larik-Jan blikt terug op VMworld en geeft highlights van de meest interessante ontwikkelingen die daar getoond zijn. Larik-Jan, CEO van Fundaments: “sinds jaar en dag zijn we aanwezig bij VMworld. Tijdens deze conferentie krijgen we inzicht in de strategie van VMware en toetsen we deze met onze eigen strategie. Daarnaast worden we op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen en innovaties door middel van keynotes, strategische round table sessies en hands on labs.” De laatste jaren ziet Larik-Jan een duidelijke kentering in de marktbenadering van VMware. “Deze is tegenwoordig veel meer gericht op partners van VMware dan op eindgebruikers. Dit is heel logisch, want iedereen kijkt naar de cloud en komt dan in aanraking met een cloudpartner, zoals bijvoorbeeld Fundaments.”

Effectief netwerken

“VMworld biedt volop netwerkmogelijkheden. Inmiddels ken ik redelijk wat mensen binnen het VMware ecosysteem waar ik goed mee kan sparren op strategisch vlak. Daarnaast komen er ruim 14.000 bezoekers, dus zijn er ook volop netwerkmogelijkheden met bijvoorbeeld concullega’s uit de BeNeLux maar ook met leveranciers, zoals Cohesity, Zerto en Dell. Ook kun je zomaar potentiële klanten uit het eindgebruikerssegment tegen het lijf lopen.”

Project Pacific, Carbon Black en Public Clouds

“Voor mij zijn er dit jaar drie interessante ontwikkelingen getoond. De eerste is Project Pacific. Met dit project komen VMware vSphere en Kubernetes samen en transformeert vSphere zich tot een geoptimaliseerd, native Kubernetes-platform.” Op de vraag wat dit voor Fundaments betekent, reageert Larik-Jan: “In 2020 implementeert Fundaments een containerplatform. Op dit platform kunnen we containers hosten op een manier die goed werkt voor onze ISV-klanten. Het is dan een logische stap om, met het beschikbaar komen van Project Pacific, dit te omarmen zodat we voor ons Kubernetes-platform een optimalisatiestap kunnen bieden.

Daarnaast hebben we te horen gekregen hoe VMware het gerenommeerde securitybedrijf Carbon Black heeft ingebed in haar strategie en producten. Deze overname vertegenwoordigt de evolutie van VMware’s beveiligingsstrategie, waarbij beveiligingsfuncties worden ingebouwd in de infrastructuur en in workloads, clients en applicaties. Dit is voor de ISV-markt een ontzettend mooie ontwikkeling omdat wij hiermee hun applicatie-omgeving naar een veel hoger securityniveau kunnen tillen. Ook helpen we onze MSP-klanten om dezelfde securitytechnologie te omarmen, zodat ze veilige applicaties kunnen bieden aan hun eindklanten.

De derde ontwikkeling is de steeds intensievere integratie met publieke clouds. Een zeer belangrijke stap als het gaat om multi-cloud oplossingen aan de ene kant, maar ook voor het kunnen porteren van workloads. Dit geeft ons krachtige tools om alles te kunnen realiseren op technisch vlak om die portering te kunnen inzetten voor een goede exit-strategie voor onze klanten.”

Feestelijke afsluiting

“Tijdens VMworld komt er ontzettend veel informatie op je af. Om hier de juiste dingen uit te halen, visies te wisselen en te sparren, hebben we dit jaar een heerlijke Wine & Dine georganiseerd. Een gezellig en zinvol feedbackmoment met gelijkgestemden uit de cloudwereld. Tijdens dit soort momenten is het goed om te kunnen toetsen wat voor onze klanten de juiste oplossingen zijn. Uiteindelijk draait het namelijk om focus en dat iedereen dat doet waar hij of zij het beste in is. Fundaments biedt daarin de juiste gereedschappen om dat te bewerkstelligen” aldus Larik-Jan.

No items found.
No items found.
No items found.