Clouddiensten
Clouddiensten

Clouddiensten

Netwerk

Zonder de juiste verbindingen komt u niet in de cloud. Het is tenslotte de connectiviteit die ervoor zorgt dat uw data op de juiste plek komt.

Storage

Cloud storage of opslag is het opslaan van data op een andere locatie dan uw eigen. Lees hier welke voordelen het u biedt.

Advies

Goed advies kan u een hoop zorgen en kosten besparen. Vanuit ons specialisme adviseren wij onze partners daarom graag over hoe u de voor uw best geschikte cloud krijgt.

BaaS

Stilstaan is geen optie. Niet voor u en niet voor uw klanten. Daarom biedt Fundaments diensten als back-up en disaster recovery.

Cloud beveiliging

Alleen een goede firewall is niet genoeg om uw cloud te beveiligen. Daar is veel meer voor nodig.

Clouddiensten

Cloud based diensten gegarandeerd uit Nederland

Stabiele en schaalbare basis

Infrastructure as a Service (IaaS) bestaat uit verschillende bouwstenen. De bouwstenen die wij bij Fundaments gebruiken zijn rekenkracht (CPU capaciteit), werkgeheugen (RAM), opslag en verbindingen. De eerste drie bouwstenen vormen samen gestandaardiseerde bouwblokken die inwisselbaar zijn en flexibel kunnen worden ingezet. Zo zijn deze bouwstenen naar eigen wensen in te richten en kunnen deze maandelijks worden aangepast. De laatste bouwsteen is verbindingen. Deze zorgt ervoor dat de cloud (overal) te bereiken is. Dit kan via het internet of via eigen lijnen. Samen vormen zij de IaaS-diensten van Fundaments.

De grondstoffen voor de bouwstenen komen van verschillende leveranciers. Deze zijn allen met grote zorg uitgezocht. Fundaments werkt namelijk alleen met bewezen technologieën. Dit betekent dat er enkel Enterprise geclassificeerde hardware wordt ingekocht, evenals software van de marktleiders. Plaatsing van de hardware wordt enkel gedaan bij ISO27001 gecertificeerde datacenters.

Onze bouwstenen vormen samen het ideale fundament voor een cloud, die geheel kan worden ingericht naar eigen wens. U bouwt tenslotte de cloud, niet wij. Wij zorgen er alleen voor dat u een stabiele ondergrond heeft waarop u kunt bouwen.

Nieuw bij Fundaments is de DDoS-wasstraat. De anti-DDoS-dienst die er voor zorgt dat u gewoon bereikbaar bent tijdens een DDoS-aanval.

Bij Fundament vindt u ook het juiste platform voor hosted cloud services als server hosting, cloudhosting, virtual cloud computing, cloud data server en meer.

Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion