VMworld 2019 – DAG 2

Gisteren was alweer de tweede dag van VMworld 2019. Een zonnige dag gevuld met interessante sessies, veel nieuws vanuit VMware, een Cohesity-party (onze back-up oplossing) en wat natuurlijk niet mag ontbreken als je in Barcelona bent: een Champions League wedstrijd van FC Barcelona! Harm Jan Stam, IT Manager bij Fundaments, vertelt u graag hoe zijn dag was en brengt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Harm Jan: “het was weer een drukke dag met allerlei inspirerende sessies! De dag begon om 09:00 uur met een anderhalf uur durende Keynote van VMware CEO Pat Gelsinger. VMware gaat de komende tijd vol inzetten op Multi Cloud en heeft ook aangekondigd om in vCloud Director, ons IaaS-platform, de koppeling te gaan maken met hyperscalers zoals AWS en Azure. Dat betekent dat je als klant het beste van beide werelden kunt gebruiken; de slimme innoverende services van de hyperscalers en de traditionele Virtuele Machines op ons IaaS-platform.

Project Pacific: doorslaggevende Kubernetes-performance
Er is ook gesproken over mijn persoonlijke favoriet: ‘Project Pacific’. Dit project gaat ervoor zorgen dat containers en traditionele VM’s naast elkaar draaien op virtualisatieniveau, in plaats van een container binnen een VM. Dit gaat zorgen voor doorslaggevende Kubernetes-performance. De cijfers van VMware geven aan dat het 30% sneller is dan traditionele Linux VM’s en zelfs 8x sneller dan bare-metal Linux machines.
Daarnaast heeft VMware aangekondigd om met hun software-defined netwerkoplossing NSX, Intrusion Detection en Intrution Prevention te gaan verzorgen. Je hebt hiervoor dan geen andere, meestal fysieke, oplossing meer nodig zoals bijvoorbeeld Fortinet. Na de Keynote heb ik een aantal sessies gevolgd, met voor mij als rode draad nog steeds Kubernetes. Ik heb veel gezien van Kubernetes deployments, CI-pipelines, service mesh en diverse best practices over hoe je een monoliete applicatie Kubernetes-proof kunt maken.

Ik heb ook geleerd hoe we nog beter onze IaaS-platformen kunnen monitoren, met nieuwe VMware API’s en hoe DRS 2.0 de stabiliteit en hoge beschikbaarheid van onze platformen nog beter gaat maken voor de workloads van onze klanten. Mijn dag eindigde met een spetterend feest van Cohesity, met on stage niemand minder dan Rick Parfitt Jr. Al met al was het weer een geslaagde dag!”

Champions League met CSN Groep
Raoul Werger, Managing Director bij Fundaments, was ondertussen met onze partner CSN Groep bij de Champions Leage wedstrijd FC Barcelona – Slavia Praag. Raoul: “helaas was het een ietwat saaie wedstrijd, met een 0 – 0 eindstand, maar dat mocht de pret niet drukken. Het is natuurlijk altijd een enorme beleving om in Camp Nou aanwezig te zijn en het was een gezellige avond. CSN Groep, bedankt!”

Wilt u mee op virtuele reis naar dag 2 van VMworld? Onze collega’s in Barcelona hebben hun dag en de laatste ontwikkelingen vastgelegd door middel van een vlog! Bekijk hem hieronder.

Heeft u vragen over VMworld of een van de besproken onderwerpen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 088 4 227 227 of mail naar info@fundaments.nl.