Werken bij

Werken bij Fundaments

Fundaments biedt de ideale basis waarop haar partners de perfecte cloud kunnen bouwen. Waarom jij moet werken bij Fundaments? Wie kan dat beter vertellen dan één van jouw toekomstige collega’s? Twee leden van het Fundamentsteam vertellen je hieronder graag hun ervaringen.

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures:

 

fundaments

Arnoud Kamphuis

Infrastructure Engineer

“We hebben een leuk team, er zijn korte directe lijnen en iedereen staat open voor vragen. Bovendien ontbreekt er een echte hiërarchie binnen het bedrijf, wat prettig werkt, omdat je zo bij iedereen binnen kunt lopen. Wat ook fijn is van het werken bij Fundaments, is dat je als engineer veel ruimte krijgt om eigen ideeën en projecten uit te werken.”

Chantal Drok

Marketing & Communicatie

“Het leukste aan het werken bij Fundaments? Geen dag is hetzelfde. We werken in een dynamische markt. Dat zorgt ervoor dat de sleur ver te zoeken is. Daarnaast hebben we een heel leuk team. Bij Fundaments werken we hard, maar er kan ook hard worden gelachen. Bijvoorbeeld tijdens de gezamenlijke lunch.”

Werken bij

Vacature voor Service Delivery Manager

Fundaments biedt het fundament voor Cloud; deze infrastructure-as-a-service dienst staat als een huis. Maar we groeien en onze partners groeien. Langzaam veranderen we naar een organisatie die een set van diensten bovenop de infrastructuur gaat bieden. Dit vereist een nieuwe aanpak die meer service level gestuurd is. Om dit proces in goede banen te leiden, zoeken we een service delivery manager die niet bang is om dit proces als nieuw bedrijfsonderdeel geheel op te bouwen.

Omschrijving

De Service Delivery Manager zorgt met het team van infrastructure engineers dat het team goed werk aflevert voor onze partners. Dit houdt in dat planning, prioritering en bewaking van voortgang onderdelen zijn/haar van het dagelijks werk. Daarnaast is een deel intake van onze partners en vertaling naar een dienst een belangrijke schakel tussen gebruikers, techniek en oplevering van de dienst. De Service Delivery Manager heeft een signalerende, analyserende en rapporterende rol naar collega’s en management met betrekking tot uitvoering van beleid.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Bepalen, plannen, controleren en (mede) uitvoeren van werkzaamheden van het team.
 • Bewaken van de kwaliteit en de kwantiteit van de werkzaamheden van het team aan de hand van SLA’s.
 • Bewaken van de uitvoering van en deelname aan overleg- en samenwerkingsvormen.
 • Initiëren, aansturen en/of participeren in projecten.
 • Signaleren, analyseren en rapporteren van knelpunten in de uitvoering van beleid.
 • Fungeren als aanspreekpunt voor klanten (indirect via Partner Manager) of direct met klant als projectmanager.

Wat breng jij mee?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Relevante ervaring in de ICT-branche
 • Sociaal, klantgericht en communicatievaardig
 • Stressbestendig, besluitvaardig en gedisciplineerd
 • Accuraat en integer
 • Goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal
 • Teamspeler
 • Zelfstandig
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit

Wat bieden wij jou?

 • Een werkomgeving in een team met slimme, zelfstandig werkende collega’s
 • Uitdagend klantenportfolio
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, b.v. door een studiebudget
 • Marktconforme beloning aangevuld met een leaseautoregeling
 • Informele werksfeer
 • Actieve personeelsvereniging goed voor leuke activiteiten

Ben jij onze nieuwe Service Delivery Manager? Mail ons dan je CV en motivatie naar l.j.verschuren@fundaments.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gezocht: marketingtalent voor cloudmarkt

Marketing en communicatie stage bij Fundaments

Wil jij graag weten waar een doelgroep voor warm loopt? Stop jij niet tot je alles weet van de personen uit de DMU? Kom jij met creatieve ideeën om de doelgroep te benaderen? Werk je graag in en voor een dynamische markt? Is je antwoord ja en wordt je hiervan enthousiast? Solliciteer dan nu bij Fundament als marketing en communicatie stagiair en kom een flinke dosis ervaring opdoen bij één van de leukste cloud-aanbieders van Twente en misschien wel Nederland.

De opdracht

We willen graag een uitgediepte analyse van onze doelgroep. Daarin worden o.a. persona’s opgesteld. Aan de hand van de resultaten, wordt een plan geschreven met daarin advies over hoe de doelgroep(en) het beste te bereiken.

Vragen die wij hebben

 • Hoe ziet het profiel van onze doelgroep eruit? En welke persona’s kunnen we opstellen?
 • Waar is de doelgroep aanwezig (on- en offline)? Welke beurzen bezoeken ze? Welke vakbladen lezen ze? Welke media gebruiken ze? Enz.
 • Hoe passen we onze media (website, whitepapers, advertenties) aan op de doelgroep, zodat zij deze beter kunnen vinden, hoger waarderen, relevanter vinden?
 • Hoe zorgen we ervoor dat we naar aanleiding van het onderzoek meer en betere leads ontvangen?
 • Hoe maken we dit alles meetbaar?

Wat breng jij mee

 • Je bent leergierig en pakt kansen met beide handen aan.
 • Je schrijft met vlotte pen wervende teksten.
 • Je bent secuur en van de ‘dubbel-check’ school.
 • Je volgt een relevante HBO/WO-opleiding.

Wat bieden wij jou

 • Een leuke en informele werkomgeving.
 • Als afstudeerder word je begeleid door een ervaren marketing en communicatiemedewerker die je de kneepjes van het vak bijbrengt.
 • Je bent vooral bezig met je afstudeeropdracht, maar je doet af en toe ook ondersteunde taken.
 • Een afstudeervergoeding.

Fundaments

Op zo’n 100 meter van Saxion Enschede staat het kantoor van Fundaments. Fundaments is een aanbieder van Infrastructure-as-a-service (IaaS) diensten. Kort gezegd maken wij het fundament van de cloud. Net als bij een huis, is het van belang dat dit fundament stevig en betrouwbaar is. Met bewezen technologie en vanuit Nederlandse datacenters bieden wij flexibele bouwstenen waarmee organisaties eigen applicaties of diensten in de cloud kunnen ontwikkelen. Op basis van ons fundament kunnen partners (zo noemen we onze klanten) snel een cloudinfrastructuur op maat inrichten.

Ben jij dé nieuwe marketingstagiair van Fundaments? Stuur ons dan je CV en motivatie naar c.drok@fundaments.nl t.a.v. Chantal Drok, marketing en communicatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


 

Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion