Leer ons team kennen keyboard_arrow_right

Over ons

Fundaments is een IaaS-provider. Dit betekent dat wij clouddiensten leveren die zorgen voor het fundament van de cloud, ofwel de infrastructuur. Dat is ook waar we onze naam aan te danken hebben.

IaaS-provider

Het fundament

Fundaments biedt de ideale basis waarop haar partners de perfecte cloud kunnen bouwen. Voor die ideale basis zijn goede bouwstenen nodig. Voor deze bouwstenen gebruiken wij slimme oplossingen in de markt, op basis van bewezen technologie en met een Enterprise karakter. Dit betekent dat wij met partners werken die we kunnen vertrouwen en die dezelfde standaarden hebben als wij. Je bent immers zo sterk als de zwakste schakel. Door de markt goed in de gaten te houden en regelmatig te sparren met leveranciers en partners (zo noemen we onze klanten) realiseren wij dit al jaren. En dat alles vanuit onze kernwaarden: verbonden, persoonlijk en scherp.

Hoe het ooit begon …

Op 6 april 2000 begonnen Raoul Werger en Jeroen Tekelenburg samen JR Online. Vandaaruit groeide de organisatie en waren er wat afsplitsingen en naamsveranderingen. Heel wat jaren later is Fundaments een gevestigde naam in de cloud-industrie. Maar wat is er in de tussentijd gebeurd? Raoul en Jeroen, de grondleggers van Fundaments, vertellen je er graag meer over.

JR Online

Jeroen: “we begonnen met het idee voor een carpoolsite, maar toen we daar een domeinnaam voor wilden registreren, kwamen we erachter dat we eerst ingeschreven moesten zijn bij de KvK”. Eenmaal daar aangekomen was er nog niet eens een bedrijfsnaam. “We plakten onze voorletters achter elkaar en toen was JR Online geboren”.

Luidruchtige server

De carpoolsite kwam lastig van de grond en dat betekende het begin van chatnederland.nl, een chatomgeving waar je online nieuwe mensen kon leren kennen. Jeroen: “de server stond onder mijn bed op mijn studentenkamer. Deze rammelde ‘s nachts zo hard dat ik er niet van kon slapen”.

Het echte werk

Toen de slapeloze nachten Jeroen begonnen op te breken, besloten Raoul en Jeroen dat het tijd werd voor het echte werk. Er kwam een grotere server met veel te veel capaciteit. De ‘overbodige’ capaciteit werd verhuurd: eerst aan vrienden en kennissen, maar daarna ook aan bedrijven. Dit bracht ook de behoefte aan een echt kantoor met zich mee. Jeroen: “in het BTC-gebouw, tegenover Universiteit Twente, was ons eerste kantoor.

Groei

In 2006 verhuisde JR Online naar de Auke Vleerstraat, waar het bedrijf uitgroeide tot maar liefst tien medewerkers. Daar is de eerste virtuele server ontstaan, die als één van de eersten in Nederland werd verhuurd. In 2009 verhuisden ze weer, dit keer naar de Zuiderspoorstraat, kwamen de eerste echte klanten over de vloer. Jeroen: “het pand aan de Zuiderspoorstraat was grijs en lelijk, terwijl het met de klantbezoeken juist belangrijk werd te werken aan ons imago en zichtbaarheid. We zijn toen verhuisd naar de Boddenkampsingel en daar hebben we een leuke groei en professionalisering meegemaakt”. Uiteindelijk is in 2009 daaruit Oxilion voortgevloeid en in 2013 Fundaments.

De villa

Een halfjaar na het ontstaan van Fundaments werd de villa aan de M.H. Tromplaan betrokken. Jeroen: “dit was ideaal, want het pand heeft twee voordeuren. Zo konden Oxilion en Fundaments beide in een apart deel”.

M.H. Tromplaan 52 in Enschede

Anekdote

Op de vraag of Raoul en Jeroen nog een leuke anekdote hebben, had Jeroen snel zijn antwoord klaar: “ik feliciteerde een keer een klant met haar huwelijk, want ze had een andere achternaam gekregen. Toen bleek echter dat ze niet getrouwd was maar gescheiden. Dat was wel even pijnlijk. Wat ik overigens wel heel mooi vind, is dat mensen meegroeien met Oxilion en Fundaments, zowel klanten als medewerkers. Ze gaan samenwonen, gaan trouwen en krijgen kinderen. Dat vind ik echt mooi om te zien”.

Raoul voegt daaraan toe: “wat ook nog interessant is, is dat Oxilion, en iets later Fundaments, is ontstaan uit de behoefte dat wij zelf betere support wilden van de hostingpartij waar we toen bij zaten. We misten goed communicerende technische mensen die met ons konden meedenken. We werden daarbij als klant afgescheept met een lege server, wanneer deze gecrasht was (wat dus weleens gebeurde bij de hostingpartij waar we toen bij zaten). Dat kon en moest beter, dus zijn we het zelf maar gaan doen. Het klantgericht handelen werd daarbij erg belangrijk. En dat is tot op de dag van vandaag verankerd in ons DNA. We blijven streven naar een betere dienstverlening voor onze klanten”.

Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion