search Search by theme
search

Vervang VMware Tools versie 10.3.0!

Bug in VMware Tools versie 10.3.0

VMware heeft VMware Tools versie 10.3.0 vervangen, omdat er problemen zijn met de VMXNET3 netwerk drivers voor virtuele servers met Windows 2012 en hoger in combinatie met ESXi 6.5. De VMware Tools versie 10.3.0 kan een Purple Diagnostic Screen (PSOD) veroorzaken of kan VM-netwerkverbinding onderbreken. Deze versie is daarom teruggetrokken en vervangen door versie 10.3.2, te downloaden via: download VMware Tools 10.3.2.

Scherp op ontwikkelingen

Om u van de beste dienstverlening te kunnen voorzien, zijn wij scherp op de ontwikkelingen uit de markt, zodat we op de hoogte zijn van mogelijk problemen zoals het bovengenoemde. Daarbij halen we onze informatie via verschillende bronnen; van forums tot direct van de leverancier. Zo blijft uw IaaS-omgeving up-to-date en kunnen we snel handelen bij mogelijk dreigingen.

Geen effect op omgeving partners van Fundaments

In geval van het vervangen van VMware Tools 10.3.0 hebben we de cloudomgevingen van al onze partner gecontroleerd. De conclusie is dat slechts één partner gebruik bleek te maken van deze versie van VMware Tools. Dit was op een server met Linux operating system, waar het probleem niet optreedt. U als partner van Fundaments heeft dus geen last van deze bug. Toch willen we deze informatie graag met u delen, zodat u ook scherp bent op de veiligheid van uw omgeving. Bent u geen partner van Fundaments dan kunt u hieronder lezen hoe u uw omgeving beschermt tegen deze bug.

Wat u kunt doen

Ten eerste: zorg er altijd voor dat u de meest up-to-date versie heeft van al uw software. Zo houdt u uw cloudomgeving veilig en betrouwbaar.
Controleer de instellingen van uw virtuele machines. Heeft u VMware Tools versie 10.3.0 draaien dan loopt u gevaar als u gebruik maakt van de volgende configuratie:

  • vSphere ESXi 6.5 hosts
  • VM hardware versie 13
  • Windows 8/Windows Server 2012 of hoger operating system.

Voldoet u aan de bovenstaande criteria, vervang dan uw VMware Tools 10.3.0 versie met de meest recente versie van VMware Tools. Die kunt u hieronder downloaden.
Download VMware Tools 10.3.2.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u meer weten over de diensten van Fundaments, neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 088 4227 227 of mail naar info@fundaments.nl.