search Search by theme
search

DDoS-aanval kinderlijk eenvoudig

Bescherm uw organisatie tegen digitale bedreigingen

Afgelopen week startte de politie een landelijke campagne tegen cybercriminaliteit onder jongeren. Het resultaat? Duizenden jongeren trapten in de vooropgezette val en werden middels een filmpje gewaarschuwd voor de gevolgen van cybercrime.

Verleidelijk linkje

Bij de actie kregen jongeren op gameplatform IGN, Instagram en de website scholieren.com een verleidelijk linkje te zien waarop ze meer informatie konden krijgen over het hacken van een account op Instagram, het stelen van speelgeld of het kopen van een DDoS-aanval.

Uiteindelijk klikten 9456 jongeren op het linkje. Tot hun schrik belandden ze toen op een voorlichtingspagina van de politie, waar ze werden gewezen op het feit dat ze op het punt stonden een strafbaar feit te plegen en op de gevaren en gevolgen van cybercrime.

Kinderlijk eenvoudig

Het uitvoeren van een DDoS-aanval op scholen wordt steeds populairder onder jongeren. Zo werd in januari nog het schoolsysteem Magister getroffen. Tienduizenden leerlingen konden toen enkele uren hun rooster niet meer inzien. Dat het zo populair is komt omdat het kinderlijk eenvoudig is om een DDoS-aanval te lanceren. Op diverse internetfora kunt u voor een klein bedrag de benodigde software aanschaffen. ICT-kennis is nauwelijks nodig.

Bescherm kwetsbaarheden

Jaarlijks wordt ongeveer een kwart van de Nederlanders getroffen door cybercriminaliteit. Daarom is het belangrijk dat uw organisatie hiertegen beschermd is. Een complete beveiliging vraagt een actueel beeld van de potentiële kwetsbaarheden in uw cloudinfrastructuur. Daarom wilt u uw websites en -services continu controleren op mogelijke beveiligingsrisico’s. Want dan kunt u snel de juiste maatregelen nemen om dataverlies of andere schade te voorkomen. Met F-Secure Radar biedt Fundaments u een gebruikersvriendelijke service om zelf risico’s eenvoudig in kaart te brengen, 24/7 te monitoren en snel de juiste actie te ondernemen.

Wat kunt u verder doen om u te wapenen tegen digitale bedreigingen?

  • Maak iedereen binnen uw organisatie, inclusief uzelf, bewust van de digitale bedreigingen.
  • Zorg voor een actuele back-up op een andere locatie dan uw eigen.
  • Bescherm uw omgeving tegen DDoS-aanvallen met de DDoS-wasstraat.
  • Gebruik een goede firewall.
  • Gebruik goede antivirussoftware.
  • Houd besturingssystemen en software up-to-date.
  • Zorg voor sterke wachtwoorden met eventueel een tweetrapsauthenticatie.

Geïnteresseerd in de cloudbeveiligingsdiensten van Fundaments? Neem dan contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227.