datacentra twente

Datacentra Twente

Fundaments opereert vanuit verschillende datacenters door heel Nederland. In Twente bevinden deze datacenters zich in Enschede en Hengelo.

Datacenter Enschede

De aanwezigheid van de beste Technische Universiteit van Nederland (Universiteit Twente), maakt Enschede een belangrijke stad voor hoogopgeleiden en up-to-date kennis. Hier staat, vlak bij de Universiteit, het datacenter van Equinix (EN1). Dit is één van de geavanceerde IBX-centra, in belangrijke grootstedelijke gebieden van Europa, die een volledig assortiment premium colocatie-, interconnectie- en ondersteuningsdiensten biedt voor een breed scala aan veilige digitale ecosystemen, gebouwd door netwerken, ondernemingen, content, cloud en IT-services bedrijven en financiële instellingen. Ooit begonnen als spin-off van de Universiteit Twente en nu een geavanceerd datacenter van Equinix. Equinix EN1 is een productielocatie van Fundaments.

Datacenter Hengelo

Ook in Hengelo hebben wij een productielocatie. Previder PDC2 is een duurzaam en carrier-neutraal datacenter. Het maakt gebruik van 100% groene stroom en moderne technologie om minimaal energieverlies te garanderen. Daarmee behoort het tot één van de groenste datacenters van Nederland.

Tussen alle datacenters beheert Fundaments een eigen redundante netwerkring.

Wilt u graag eens een kijkje nemen in een van de datacenterlocaties van Fundaments of meer weten over wat Fundaments voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.

Ook naar een datacenter in Twente?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser