onze datacentra

Datacenter diensten

Datacenter Services

Met Datacenter Services van Fundaments staat uw server veilig in een Nederlands datacenter middels colocatie en rackspace. Fundaments kan u ontzorgen in 24/7 beheer, beveiliging en monitoring. Zelfstandige toegang en beheer behoren ook tot de mogelijkheden.

Fundaments maakt gebruik van Nederlandse datacenters die minimaal Tier3 gecertificeerd zijn. Hierbij wordt scherp gekeken naar het energieverbruik en de milieubelasting. Door onze leveranciers uit te dagen en daarin een onafhankelijke positie in te nemen, zorgt Fundaments voor de ‘best in class’ dienstverlening en maximale innovatie.

Compleet rack of een deel ervan

U bepaalt zelf hoeveel rackspace u afneemt. Heeft u slechts één of enkele servers, dan kunt u gaan voor een kosteneffectieve colocatie en deelt u een rack. Heeft u meerder serves of wilt u graag een privé rack dan huurt u een geheel rack.

Met colocatie van Fundaments staan uw eigen servers in een gecertificeerd datacenter in Nederland en ontvangt u hier 24/7 support op. Met redundante stroomvoorziening, koeling en 24/7 bewaking. Zo staat uw data veilig opgeslagen. Een ander groot voordeel van colocatie van Fundaments is dat u uw servers makkelijk kan aansluiten aan de andere diensten van Fundaments, zoals Back-up as a Service of vCloud.

Gedeelde rackspace

Wilt u slechts één of enkele servers in colocatie hebben, dan kunt u dit heel kosteneffectief doen via gedeelde rackspace.

Private rackspace

Heeft u meerdere servers die u in colocatie wil hebben of wilt u graag een eigen rack hebben dan kiest u private rackspace. U heeft een eigen toegang tot uw rack. Zo heeft u 24/7 toegang tot uw servers.

De voordelen van Datacenter Services van Fundaments:

 • Geografische spreiding is mogelijk;
 • U kunt zelf de locatie bepalen in West en Oost-Nederland (boven NAP);
 • 24/7 bewaking;
 • 24/7 toegang.

Technische specificaties:

 • Colocatie in Tier3+ datacenters;
 • Mogelijkheden voor ½, 1 of meerdere racks;
 • Redundante stroomtoevoer per rack;
 • Beheerde connectiviteit over redundante verbindingen voor maximale databeschikbaarheid;
 • Zelfstandig 24/7 toegang met eigen sleutel en/of keycard mogelijk;
 • Hoge stroomdichtheid mogelijk;
 • Stroom betalen naar gebruik.

Wilt u ook Datacenter Services van Fundaments? Onze consultants helpen u graag. Neem contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227.

Wilt u ook naar het datacenter?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser