F-secure radar; altijd een actueel beeld van uw securitystatus

Complete beveiliging vraagt een actueel beeld van de potentiële kwetsbaarheden in uw cloudinfrastructuur. Daarom wilt u uw websites en -services continu controleren op mogelijke beveiligingsrisico’s. Want dan kunt u snel de juiste maatregelen nemen om dataverlies of andere schade te voorkomen. Met F-Secure Radar biedt Fundaments u een gebruikersvriendelijke service om zelf risico’s eenvoudig in kaart te brengen, 24/7 te monitoren en snel de juiste actie te ondernemen.

cloud firewall

F-secure radar

Kwetsbaarheden eenvoudig in kaart brengen

Het aantal cyberaanvallen blijft groeien. Een groot deel van deze aanvallen maakt misbruik van kwetsbaarheden in software die uw mensen gebruiken. Zeker bij een grotere cloudomgeving is het lastig om een goed beeld van potentiële risico’s te krijgen. Dat is echter wel noodzakelijk om risico’s te voorkomen en op tijd doelgerichte beveiligingsmaatregelen te nemen.

Met F-Secure Radar biedt Fundaments u direct toegang tot een up-to-date database met een compleet overzicht van alle kwetsbaarheden, bekende en nieuwe, zoals geïllustreerd in afbeelding 1.  Via deze SaaS-dienst is het eenvoudig om uw eigen diensten, websites of IP-adressen automatisch op kwetsbaarheden te scannen. Via een eigen online portal helpt deze tool u om risico’s en bedreigingen eenvoudig te monitoren en te beheren. Zo bouwt u een dashboard voor maximaal inzicht in de security van uw eigen omgeving. U hebt de bestaande en nieuwe kwetsbaarheden volledig in beeld en kunt risico’s goed inschatten. Deze inzichten helpen u om met doelgerichte maatregelen problemen te voorkomen.

Afbeelding 1: Overzicht van kwetsbaar oppervlak. (bron F-secure)

Maximaal inzicht in de securitystatus

De tool is zeer gebruikersvriendelijk. Eenmaal ingelogd kunt u de omgeving of specifieke onderdelen volledig automatisch scannen volgens uw eigen planning. Hierdoor hoeft u alleen op uitzonderingen te reageren. Bovendien stuurt u een signaal direct naar de juiste persoon of afdeling voor een extra check of passende maatregelen. Op basis van deze gegevens bouwt u een historie van uw security-situatie op. Ook is het eenvoudig om rapporten te genereren voor uiteenlopende gebruikersgroepen of afdelingen. Naast een volledig beeld van de beveiliging, zijn alle security-activiteiten dus toetsbaar en is de securitystatus altijd inzichtelijk.

Aantoonbaar beveiligingsbeleid

De SaaS-dienst van F-Secure voldoet aan de belangrijkste certificeringen zoals de PCI Security Standard, wat interessant is voor webshops en websites en services met betalingsverkeer. Ook de regelgeving rondom de GDPR wordt ondersteund. Door de rapportage-opties en workflows kunt u steeds aantonen welke kwetsbaarheden gesignaleerd zijn en welke maatregelen genomen zijn. Zo is maximale transparantie gewaarborgd.

Flexibel afrekenmodel

De dienst wordt geleverd voor een vast maandbedrag per IP. De minimale contractstermijn is een maand, zodat u altijd maximale flexibiliteit behoudt. Zo houdt u niet alleen grip op uw security, maar ook op de kosten. Wanneer u grote hoeveelheden diensten wilt scannen, is het mogelijk om staffelafspraken te maken.

Een extra securitybouwsteen

Fundaments biedt u graag de bouwstenen voor uw ideale cloud. Betrouwbare security is daarbij inmiddels onmisbaar. Daarom bieden wij nu met F-Secure een extra service die u helpt om potentiële kwetsbaarheden in uw cloudomgeving op een laagdrempelige en betrouwbare manier te traceren en risico’s te voorkomen. Zo kunt u snel de clouddiensten bouwen die u wilt en deze eenvoudig en betrouwbaar scannen op kwetsbaarheden.

De voordelen op een rij:

  • Maximale zichtbaarheid van alle kwetsbaarheden.
  • 24/7 scans op basis van de meest actuele ontwikkelingen en inzichten.
  • Een gebruikersvriendelijk en persoonlijk dashboard.
  • Snel inzicht in potentiële bedreigingen.
  • Adequate signalering van risico’s.
  • Snelle, geautomatiseerde processen voor doelgerichte maatregelen.
  • Uitgebreide rapportagemogelijkheden.
  • Maximale transparantie vergemakkelijkt compliance.
  • Flexibel prijsmodel.

Meer grip op uw security?

Wilt u ook maximale grip op uw security? En cyberaanvallen tegengaan voordat ze kwetsbaarheden uitbuiten? Onze experts vertellen u graag hoe u uw beveiliging verder kunt aanscherpen met F-Secure Radar. Neem contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227.

Dienstbeschrijving

Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director van CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons ondersteund om ieder mogelijke vector aanval te kunnen verdedigen. Wij hadden vooral behoefte aan een moderne slimme firewall en met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan, de energiekosten op de zaak afnemen en dan zijn er nog wat kostenposten die kleiner worden, dan zal je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij Cobrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en security officer van CoBrowser
Tijdwinst en aanzienlijk kortere down-time
“De daadwerkelijke down-time bij een migratie kunnen we nu beperken tot enkele minuten in plaats van uren. Dat biedt dus veel voordelen voor onze klanten en dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast levert het ook tijdwinst op voor onze engineers.”
Harm Jan Stam
Technical Supervisor bij Oxilion