Hybrid cloud van Fundaments

Een hybride cloud biedt organisaties het beste van twee werelden, omdat u zelf de ideale mix bepaalt en kiest welke bedrijfsprocessen en applicaties waar worden gepositioneerd. Zo wil een softwareontwikkelaar misschien wel ontwikkelen op eigen hardware in een private cloud, en voor niet-kernapplicaties, zoals HR of Officeprogramma’s, profiteren van de public cloud. De Fundaments cloud komt volledig tegemoet aan deze behoeften. Hiervoor combineren we onze ervaring met de inrichting en beheer van private clouds on-premises en in onze datacenters, én de publieke omgeving binnen onze Fundamentsinfrastructuur. Met die achtergrond beheersen we de complexiteit die hoort bij het beheren van een hybride omgeving, inclusief het snel verplaatsen van applicaties en workloads. Het resultaat is maximale betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid.

Hybrid IaaS

Het beste van twee werelden

Transparant afrekenmodel

Net als de service van een Fundaments hybrid cloud is ook de kostenstructuur maatwerk. Het afrekenmodel is gebaseerd op een combinatie van de kosten voor hardware en licenties, en het gebruik van vCloud Director. Het is ook mogelijk om een ander niveau van licentiering toe te passen, bijvoorbeeld als specifieke kenmerken van een licentieniveau niet nodig zijn omdat u die al elders afneemt.

Voor de Fundaments public cloud geldt het Pay As You Go model. Daarbij is het aantal vRAM en vCPU dat in gebruik is, bepalend voor de prijs. Hetzelfde geldt voor storage. Op- en afschalen is de gehele maand mogelijk, de kosten worden dan naar rato verrekend.

Alle implementatiemodellen zijn te combineren om maximale flexibiliteit, zonder compromissen op stabiliteit en prestaties, te realiseren.

Servicelevels

Voor de beschikbaarheid van de Fundaments infrastructuur geldt een garantie op kalendermaandbasis. Met een SLA geven we keiharde garanties op de verschillende onderdelen, inclusief bijbehorende uptime levels. Verder bieden we 24/7 support. Fundaments hanteert een gezonde overcapaciteit om altijd snel in te spelen op grote aanvragen voor resources. Verder is alles HA (Highly Available) uitgevoerd om de impact van uitval van een host te minimaliseren. VM’s worden in dat geval automatisch naar een andere host verplaatst. Verder is uw data gegarandeerd veilig opgeslagen in Nederlandse datacentra die, net als wij, voldoen aan de strikte eisen van de ISO 27001:2013 en NEN 7510 certificering.

De voordelen op een rij:

 • Flexibele bouwstenen voor servers, applicaties en diensten;
 • Volledig onafhankelijk en 100% gespecialiseerd in cloudinfrastructuur;
 • Fundament voor private, publieke en hybride cloud op maat;
 • Gebruik van hoogwaardige, Nederlandse datacenters;
 • Data blijft altijd binnen Nederlandse datacenters;
 • Enterprise Support; eerst oplossen dan discussiëren;
 • 24/7 bereikbaar;
 • Pay As You Go;
 • Eenvoudig op- en afschalen;
 • Compleet gecertificeerd (ISO en NEN);
 • Maximale beveiliging;
 • Specialist in IaaS;

Klaar voor een cloudomgeving op maat?

Wilt u ook profiteren van de flexibiliteit die een cloud op maat biedt? Onze specialisten helpen u graag om de ideale combinatie van cloudomgevingen te bepalen, in te richten en te beheren. Vanzelfsprekend met alle vrijheid om snel aanpassingen door te voeren. Neem contact met ons op via info@fundaments.nl of bel naar 088 4 227 227.

Wilt u ook Hybrid Cloud van Fundaments?
Een sprong voorwaarts
“Door gebruik te maken van het platform en de expertise van Fundaments hebben we als bedrijf een sprong voorwaarts gemaakt in de professionalisering van ons deel van de keten."
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Steengoede flexibiliteit
“De steengoede flexibiliteit van Fundaments is ook een belangrijke factor. Met de instelling dat iets eerst gefixed moet zijn en dat we dan pas over de factuur gaan praten, helpen ze ons enorm.”
Jeroen Mahler
Managing Director bij CoBrowser
Moderne slimme firewall
"Wij zochten een oplossing die ons helpt om iedere mogelijke vector-aanval te kunnen verdedigen. We hadden vooral behoefte aan een moderne en slimme firewall. Met het aanbod van Fundaments voor de Next Generation Redundant Firewall, die gebaseerd is op de technologie van Fortinet, hebben we nu precies wat we zochten. Voor ons was het een logische keuze.”
Maarten Huijs
Engineer bij Kempen Automatisering
Vertrouwen op een partner
"Soms is specifieke kennis noodzakelijk. Daarnaast is het niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en hoe kunnen we dat oplossen. Dat is wat Fundaments doet."
Richard Hagen
van de Rolf groep
Meerdere fysieke locaties
"Als de klant bijvoorbeeld zijn data met het oog op DR op meerdere fysieke locaties wil hebben ondergebracht, kan dat ook. Maar of het nu om maatwerk gaat of om de uitgekiende standaard opties: hij heeft er geen omkijken naar. Dat is toch wel het mooie aan de nieuwe manieren van BU en DR."
Michel Erkens en Alexander van Bruchem
van Onguard
Goede oplossing met minder kosten
“Als je de connectiviteitskosten, dus de private verbindingen, ziet als onderdeel van een migratie naar de cloud, waarbij je geen eigen hardware en onderhoud meer nodig hebt, je verzekeringspremie omlaag kan en de energiekosten op de zaak kan afnemen, zul je zien dat dit echt een goede oplossing is.”
Jeroen Bruggeman
Enterprise Administrator bij CNS-IT
Veiligheid op nr. 1
Bij CoBrowser hebben ze gemerkt dat er in de markt nogal een verschil is in hoe partijen met veiligheid omgaan. “Er zijn bedrijven die dit minder belangrijk vinden. Voor ons is het echter essentieel dat wij een partner vinden die daar ook mee bezig is. Daarom hebben wij ook voor Fundaments gekozen. Veiligheid is een heel natuurlijk onderdeel van onze samenwerking.”
Frank Leegstra
Directeur en Security Officer bij CoBrowser