Whitepapers

Tegenwoordig wordt er steeds vaker in de cloud gewerkt. Maar wat is de cloud eigenlijk? Voor wie is de cloud geschikt en wat is de rol van Fundaments hierin? Dit zijn vragen die we vaak gesteld krijgen. Om hier een antwoord op te geven, hebben we een aantal whitepapers geschreven. Deze beschrijven de ontwikkelingen op het gebied van de cloud, maar laten ook heel concreet zien hoe deze gebruikt wordt.

Whitepapers

Whitepapers:

IaaS als halffabricaat voor partners

Fundaments beschouwt klanten liever als partners. Die partners gebruiken Fundaments om zichzelf volledig te kunnen focussen op waar zij goed in zijn; de dienst er bovenop. Dit whitepaper gaat over QL-ICT die op de IaaS van Fundaments een ijzersterke dienst heeft gebouwd.

Infrastructure as a Service (IaaS)

De cloud bestaat uit een heleboel onderdelen. Eén hiervan is de infrastructuur, het halffabricaat dat Fundaments aanbiedt om een cloud te bouwen. Dit whitepaper gaat over de infrastructuurdienst die Fundaments aanbiedt.

IaaS als basis

De cloud biedt een hoge beschikbaarheid en veel flexibiliteit, maar vaak wordt de overstap naar de cloud als drempel ervaren. Aspecten als beheer, locatie, beveiliging zijn daarin veelgehoorde argumenten. Dit whitepaper gaat dieper in op deze aspecten en beschrijft hoe Fundaments hier een oplossing in biedt.

Overstappen op IaaS loont

Steeds meer organisaties stappen over naar de cloud. Grotere flexibiliteit, lagere kosten en snellere innovatie zijn de belangrijkste redenen voor deze keuze. Wat zijn de aandachtspunten bij de migratie van de bestaande infrastructuur en toepassingen naar de cloud?

De meerwaarde van private verbindingen

Lang was het bij proces- en kantoorautomatisering de regel dat data en applicaties zoveel mogelijk vanaf de eigen omgevingen werden ingezet en beheerd. Nu wordt er steeds meer in de cloud gewerkt. Dat betekent dat er ook meer verbindingen gebruikt moeten worden. In dit document beschrijft Fundaments de achtergronden en voordelen van private verbindingen.

Verschil tussen Public en Private Cloud in de praktijk

De term ‘cloud’ is bij velen nu wel bekend. Steeds meer organisaties vinden ook de weg naar de cloud. Een goed moment dus om eens te kijken naar de verschillende soorten cloud. De markt zou bekend zijn met het verschil tussen private en public cloud en vraagt daar gericht. Maar klopt dit beeld?

Het belang van een Disaster Recovery beleid

Disaster recovery is een uitkomst voor elke ondernemer. Of het nu gaat om een multinational of de spreekwoordelijke fietsenmaker op de hoek met de kleine webshop, het helpt iedereen een potentiële ramp te voorkomen. U zou dan ook denken dat iedereen weet wat disaster recovery is, wat het kan en waarom het nodig is.

Drie digitale bedreigingen, drie oplossingen

Hoe beschermt u uw clouddiensten?

In de praktijk missen veel organisaties de juiste bescherming tegen digitale bedreigingen. En dat terwijl de aantal digitale dreigingen nog ieder jaar groeit. Hoog tijd om te kijken hoe u en uw klanten zich hier adequaat tegen wapenen.