VMware vCloud

Fundaments, volledig ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd, VMware vCloud alle cloud-varianten: private, public of hybride. Met 24/7 monitoring en support is dit platform ideaal voor bedrijfskritische omgevingen die veel flexibiliteit in resources vragen.

In nauwe samenwerking met VMware is de VMware vCloud 5.5-omgeving op de Fundaments- locaties Previder PDC2 in Hengelo en Equinix EN1 in Enschede uitgerold. Deze datacenters kunnen als productielocatie en als uitwijklocatie dienen. Zo ontstaat de ideale basis voor cloud-redundantie.

Enterprise Infrastructuur

De VMware vCloud 5.5-omgeving is gebaseerd Cisco UCS blade systems en Dell PowerEdge rack servers uit de R7xx range. De storage area network-systemen (SAN) maken gebruik van hardware van Hewlett Packard en DellEquallogic.

Hoge beschikbaarheid

Met VMware als virtualisatielaag zijn technieken zoals High Availability standaard beschikbaar. Dat geldt ook voor Distributed Resource Scheduler (DRS) en storage DRS die zorgen voor een optimale verdeling van de cloud-belasting.

Afrekenmodellen

Fundaments hanteert voor vCloud twee afrekenmodellen. Deze variƫren van gegarandeerde resources voor een langere periode tot resources voor servers die flexibel kunnen worden afgenomen. Lees meer over onze vCloud afrekenmodellen.

Configuratie flexibiliteit

Door de inzet van verschillende soorten hardware of tiers, komt de vCloud-omgeving tegemoet aan alle eisen. Gaat het om backup-data of juist om data die heel vaak wijzigt en opgevraagd wordt?

Gecertificeerd beheer

Het beheer van de vCloud-omgeving van Fundaments is in handen van gecertificeerde engineers. Zij zijn opgeleid voor alle vCloud-lagen: virtualisatie, opslagsystemen, servers en netwerk.

Wilt u weten wat vCloud voor u kan betekenen? Neem dan snel contact met ons op.