VEEAM Cloud Connect

Uw bedrijfsgegevens zijn erg waardevol. Toch kunnen deze bestanden op vele manieren verloren gaan. Denk bijvoorbeeld aan een crash, brand of diefstal. Het is daarom belangrijk dat uw gegevens goed worden beschermd. De back-up en disaster recovery diensten van Fundaments zorgen voor deze bescherming.

3-2-1 back-upregel

De 3-2-1 back-upregel zorgt ervoor dat u altijd een back-up heeft om op terug te vallen. De 3-2-1 regel houdt in dat u drie kopieën, op twee soorten opslag heeft staan waarvan minimaal één kopie op een andere locatie staat. Dit laatste was voorheen nog wel eens een uitdaging door een beperkte bandbreedte, te grote data hoeveelheden en gebrek aan middelen om een externe back-up locatie te bouwen en onderhouden. Met Veeam Cloud Connect is dit echter ook geen probleem meer.

Hoe werkt zo’n back-up?

Op uw eigen locatie worden er al kopieën of wel back-ups gemaakt van uw bedrijfsgegevens met Veeam. Naast de back-ups op uw lokale systemen worden er ook kopieën van uw bedrijfsgegevens op een veilige manier opgeslagen in de datacentra van Fundaments. In slechts vijf minuten kan de back-up naar Fundaments geconfigureerd worden. Dankzij onze ISO 27001:2013 certificering en de certificering van de datacentra waaruit wij opereren, staan uw back-ups veilig buiten de deur. Veilig als er onverhoopt iets met uw eigen infrastructuur zou gebeuren, maar ook veilig tegen ongeoorloofde toegang. De Veeam software kan namelijk de back-ups, voor dat ze naar Fundaments worden getransporteerd, volledig versleutelen. Zo kunt alleen u de back-ups inlezen. Het veilig (extern) bewaren van de decryptiesleutel is dan, vanzelfsprekend, wel noodzakelijk.

Disaster recovery

Veeam Cloud Connect is optioneel uit te breiden met de disaster recovery dienst. Hiermee zorgt u ervoor dat in geval van nood, bijvoorbeeld als door een brand uw eigen serverinfrastructuur onbruikbaar is geworden, er snel kan worden overgeschakeld naar de cloud en er vandaar uit verder kan worden gewerkt. Fundaments activeert dan de gemaakte back-ups binnen haar Cloud omgeving. Zo hoeft u nooit stil te staan.
Regelmatig testen van de disaster recovery is gewenst, omdat alleen zo duidelijk wordt of het bedrijfscontinuïteitsplan nog up-to-date is. Ook hierin geven wij u graag advies.veeam_cloud_connect_dia_2

Partner worden

Fundaments werkt met partners. Op deze manier kunnen wij de beste ondersteuning geven op onze diensten tegen een gunstige prijs. Bekijk de voordelen voor Veeam Cloud Connect partners of neem contact met ons op!

Zelf ervaren?

Zien is geloven. Zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt? Met een gratis demo-account kunt u zichzelf overtuigen van de eenvoud van Veeam Cloud Connect en de dienstverlening van Fundaments. Neem contact met ons op voor een demo-account of prijsinformatie en bel naar 088 4227 227 of stuur een e-mail naar info@fundaments.nl.

Alles op een rijtje:

  • Een volledig geautomatiseerde, snelle en veilige manier voor back-up en recovery op een tweede locatie. Zonder aanvullende licenties of software installaties.
  • Opslag in cloud, dus topkwaliteit back-up service zonder grote investeringen.
  • Pay-per-use, dus per maand aan te passen.
  • Opslag van uw gegevens is gecertificeerd volgens ISO 27001 en NEN7510.
  • Binnen enkele minuten kunnen uw gegevens worden teruggeplaatst.
  • Mogelijkheid om disaster recovery te optimaliseren. In geval van nood kan uw virtuele infrastructuur bij Fundaments worden opgestart. Zo staat u nooit stil.
  • U weet altijd waar uw gegevens staan. Fundaments werkt namelijk alleen samen met datacenters in Nederland.
  • Makkelijk in gebruik. Topservice mocht u vragen hebben.

Offsite back-up is nog nooit zo makkelijk geweest.

Heeft u nog geen Veeam, maar overweegt u dat wel af te nemen? Wij brengen u graag in contact met de voor u juiste partner.
Wij vinden dat iedereen moet doen waar zij goed in is, voor ons is dat infrastructure as a service. Wellicht heeft u behoefte aan meer ondersteuning; in dat geval brengen wij u in contact met één van onze partners, of kunnen wij samenwerken met uw bestaande IT-partner.