Storage

cloudopslagHaal meer uit uw cloudopslag

Cloudopslag of -storage is het opslaan van data op een andere locatie dan uw eigen.

De voordelen van cloudopslag zijn:

  • U betaalt alleen voor de opslagruimte die u daadwerkelijk gebruikt.
  • U hoeft geen fysieke apparatuur aan te schaffen, dus topkwaliteit opslag en back-upservice zonder grote investeringen.
  • Geen zorgen meer over opslag, onderhoud, back-up, replicatie van gegevens en overige zaken. Deze zijn de verantwoordelijkheid van Fundaments.

 
De voor uw organisatie meest geschikte cloudopslag vindt u dus bij Fundaments. Daarbij heeft u de keuze uit:

Fast Storage

Dit is de snelste storage die u kunt krijgen. Fundaments gebruikt hiervoor VMware vSAN en NetApp AFF8040 systemen. Beide oplossingen voldoen aan de hoogste eisen die voor deze premium opslag verlangd worden. Met VMware vSAN wordt naast SSD ook nog gebruik gemaakt van NVMe technologie. Dit maakt dat data die gecached moet worden, het snelst geraadpleegd kan worden. Verlangt uw dienstverlening een zeer lage latency en is de workload zeer intensief, dan is Fast storage van Fundaments een goede optie voor u.

Regular Storage

Voor uw normale workload gebruikt u de Regular Storage. Deze storage is gebaseerd op iSCSI SAN-technologie met daarbij snelle SAS-disks. Hiermee krijgt u een snelle en betrouwbare storage die prima past op veruit de meeste workloads. Wanneer de nadruk van de workload op veel schrijfacties ligt, is dit type opslag een goede match.

Basic Storage

Niet iedereen heeft een topsnelheid nodig als het gaat om het opslaan ofwel schrijven van data. Vaak voldoet een basis opslagsnelheid. Basic storage is bij Fundaments altijd High Available (SAN) storage, die gebruikt wordt voor grotere hoeveelheden bestanden met een minder grote snelheidseis (SATA). Denk hierbij aan fileservers binnen kantooromgevingen. Een basic snelheid dus, voor een basisprijs.

Archive Storage

Sommige data hoeft u zelden of nooit direct te benaderen. Of soms is opslagsnelheid niet belangrijk. Voor dit soort dataopslag hebben wij Archive Storage. Door de goede prestaties op het schrijven van data, wordt dit type opslag ook ingezet voor het maken van back-ups. Vanwege het laagste prestatieprofiel, is dit tevens de meest aantrekkelijk geprijsde type cloudopslag.

De beste keus?!

Welk soort cloudopslag voor u het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van uw dienstverlening en hoe u uw data benadert. Daarom adviseren wij u graag over welke cloudopslag het beste bij uw organisatie past.

Zelf ervaren

Zien is geloven. Eerst zelf ervaren hoe het werkt? Met een gratis demo-account kunt u zichzelf overtuigen van de dienstverlening van Fundaments. Neem contact met ons op voor een demo-account of prijsinformatie of download onze dienstbeschrijving.

De voordelen van Fundaments:

  • Uw data maximaal beveiligd en beheerd via strikte procedures, omdat de cloudopslag is gecertificeerd volgens ISO 27001 en NEN7510.
  • U weet altijd waar uw gegevens staan. Wij werken namelijk alleen samen met gecertificeerde topdatacenters in Nederland.
  • De partnerrelatie sluit goed aan; wij zijn ingericht om te samenwerken met beheerders en bouwers.
  • Wij praten dezelfde taal en hebben geen helpdesk, u krijgt direct contact met een specialist.
  • U kunt ons, zonder meerprijs, 24/7 bereiken bij noodgevallen.
  • U ontvangt overzichtelijke facturen, gespecificeerd per klant.
  • De factuur ontvangt u pas wanneer u de klant factureert.