Storage

cloudopslagHaal meer uit uw cloudopslag

Cloudopslag of -storage is het opslaan van data op een andere locatie dan uw eigen.

De voordelen van cloudopslag zijn:

  • U betaalt alleen voor de opslagruimte die u daadwerkelijk gebruikt.
  • U hoeft geen fysieke apparatuur aan te schaffen, dus topkwaliteit opslag en back-upservice zonder grote investeringen.
  • Geen zorgen meer over opslag, onderhoud, back-up, replicatie van gegevens en overige zaken. Deze zijn de verantwoordelijkheid van Fundaments.

De voor uw organisatie meest geschikte cloudopslag vindt u dus bij Fundaments. Daarbij heeft u de keuze uit:

Smart Storage

Het is algemeen bekend dat SSD storage, rechtstreeks in de server, het snelste type storage is. En dat SAN storage meer zekerheden biedt. Beiden zijn ze het beste in hun soort. Dat is de reden waarom Fundaments deze twee combineert. Dat doen wij door SSD disks toe te voegen aan de servers die als cache fungeren voor het SAN. Data die het meest wordt opgevraagd kan hierdoor rechtstreeks vanuit de snelle SSD worden geserveerd en alle data die minder vaak wordt opgevraagd komt vanaf het betrouwbare SAS SAN. Resultaat: een snellere reactietijd zonder dat de zekerheid afneemt. De twee beste technieken combineren, dat noemen wij ‘Smart Storage’.

Fast Storage

Dit is volledige SSD (solid state disk) storage, hierdoor kan het data zeer snel verwerken. Verlangt uw dienstverlening een zeer lage latency, dan kan Fast storage van Fundaments een goede optie zijn voor u.

Basic Storage

Niet iedereen heeft een topsnelheid nodig als het gaat om het opslaan ofwel schrijven van data. Vaak voldoet een gewoon goede of wel basic opslagsnelheid. Basic storage is bij Fundaments altijd High Available (SAN) storage, die gebruikt wordt voor grotere hoeveelheden bestanden met een minder grote snelheidseis (SATA). Een basic snelheid dus, voor een gewoon kleine prijs.

Archive Storage

Sommige data hoeft u zelden of nooit direct te benaderen. Of soms is opslagsnelheid niet belangrijk. Voor dit soort dataopslag hebben wij Archive Storage. Omdat deze opslag zich nooit op onze productielocaties bevindt, is het uitermate geschikt voor offsite back-ups. Vanwege de beperkte snelheid, is dit tevens de meest aantrekkelijk geprijsde type cloudopslag.

De beste keus?!

Welk soort cloudopslag voor u het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van uw dienstverlening en hoe u uw data benadert. Daarom adviseren wij u graag over welke cloudopslag het beste bij uw organisatie past.

Zelf ervaren

Zien is geloven. Eerst zelf ervaren hoe het werkt? Met een gratis demo-account kunt u zichzelf overtuigen van de dienstverlening van Fundaments. Neem contact met ons op voor een demo-account of prijsinformatie.

De voordelen van Fundaments:

  • Uw data maximaal beveiligd en beheerd via strikte procedures, omdat de cloudopslag is gecertificeerd volgens ISO 27001 en NEN7510.
  • U weet altijd waar uw gegevens staan. Wij werken namelijk alleen samen met gecertificeerde topdatacenters in Nederland.
  • De partnerrelatie sluit goed aan; wij zijn ingericht om te samenwerken met beheerders en bouwers.
  • Wij praten dezelfde taal en hebben geen helpdesk, u krijgt direct contact met een specialist.
  • U kunt ons, zonder meerprijs, 24/7 bereiken bij noodgevallen.
  • U ontvangt overzichtelijke facturen, gespecificeerd per klant.
  • De factuur ontvangt u pas wanneer u de klant factureert.