vCloud Director 9.1

Een overzicht van de meest interessante nieuwe features van vCloud Director 9.1

VMware heeft vCloud Director 9.1 gereleaset, dat gebouwd is op de 9.0 die vorig jaar september uitkwam. Hoewel de update niet zoveel veranderingen bevat als de update naar 9.0, zijn er toch een paar interessante nieuwe features en aanpassingen. Daarom hebben we deze hieronder voor u op een rijtje gezet.

Nieuwe features en aanpassingen:
  • Er is afgestapt van Flash. Vanaf nu is alles in HTML5.
  • Client integration tools is niet meer nodig voor het uploaden van bestanden.
  • Virtuele Machines hoeven niet meer in een vAPP te staan.
  • Distributed firewalling: er zijn nieuwe functies om microsegmentatie toe te passen op uw virtuele omgeving.
  • Nieuwe metrics en monitoringopties. Welke dit zijn leest u hieronder. Hierbij hebben de gebruikers de mogelijkheid om verschillende metrics (b.v. CPU-load en memory usage) te bekijken per VM.

Nieuwe metrics en monitoringsopties

vCloud 9.1 heeft een nieuw dashboard, die u hieronder (figuur 1) kunt zien. Met dit nieuwe dashboard ziet u in één overzicht al uw VM’s en vApps.

Figuur 1, nieuwe dashboard vCloud Directior 9.1

Hieronder (figuur 2) zijn de nieuwe ‘properties’ van een VM te zien, specifiek het gedeelte van de monitoring chart.

Figuur 2, de nieuwe ‘properties’ van een VM

Multisites

Ook nieuw is de mogelijkheid om verschillende vCloud accounts aan elkaar te koppelen, zoals u kunt zien in het voorbeeld (figuur 3) hieronder. U kunt hierdoor in uw dashboard in één overzicht al uw organisaties zien. Zo ziet u bijvoorbeeld zowel uw account in PDC2 als die in IX7 in het dashboard.
Mocht u hier gebruik van willen maken dan moeten wij voor u eerst een initiële koppeling maken tussen de vClouds. Neem daarvoor dus eerst contact met ons op door te mailen naar info@fundaments.nl of bel met 088 4227 227.

Figuur 3, multisites

Advanced Edge Gateway

Er is een vernieuwde Edge Gateway met meer instelmogelijkheden voor IPsec-VPN en de introductie van SSL-VPN. Hieronder (figuur 4) vindt u een screenshot van de nieuwe Enterprise Edge Gateway.

Figuur 4, de nieuwe Enterprise Edge Gateway

VPN-instelling

Ook nieuw is de Encryption Algorithm, Diffie-Hellman Group. Dit is een nieuwe VPN-instelling die u, als partner, in eigen beheer kunt gebruiken (zie figuur 5).

Figuur 5. een nieuwe VPN-instelling

 

De hierboven genoemde punten zijn slecht een aantal nieuwe features die wij hebben uitgelicht om u te informeren over de, in onze ogen, meest interessante vernieuwingen. Een uitgebreid overzicht van de nieuwe features vindt u hier.

Release notes.

Wilt u meer weten over vCloud Director 9.1? Neem dan gerust contact met ons op via info@fundaments.nl of bel met 088 4227 227.