Magenta MMT kiest opnieuw voor Mission Critical Hosting van Fundaments

Magenta MMT en Fundaments hebben een nieuw meerjarig contract getekend voor het leveren van Mission Critical Hosting vanuit de Private Cloud van Fundaments. Cloudleverancier Fundaments gaat er de komende jaren weer voor zorgen dat Magenta MMT compleet ontzorgd wordt op het gebied van hosting voor haar bedrijfskritische applicaties die voldoet aan alle geldende normen op het gebied van beveiligings- en privacyregelgeving.

Magenta MMT is gespecialiseerd in het ontwikkelen van kennissystemen voor de brandweer, politie, GHOR en zorg. Door middel van o.a. VeiligheidsPaspoort en ZoneForce ondersteunen ze een groot aantal veiligheidsregio’s en hulpverleningszones in Nederland en België. Tim van den Brink, Manager R&D binnen Magenta MMT, vertelt waarom ze opnieuw gekozen hebben voor de Private Cloud van Fundaments.

Volledig ontzorgd
“Wij ontwikkelen ons softwareplatform in eigen huis en willen ons volledig kunnen focussen op de doorontwikkeling van onze kennissystemen” legt Tim uit. “In Fundaments hebben wij een partner gevonden die ons volledig ontzorgt op het gebied van hosting en pro-actief met ons meedenkt over nieuwe ontwikkelingen”. Johan Mulder, Sales Manager bij Fundaments: “De Private Cloud van Magenta MMT is een goed voorbeeld van de wijze waarop Fundaments haar klanten volledig ontzorgt. Zo beheren we de hostingsoftware, monitoren en rapporteren we proactief en wijzen we grotere capaciteit toe wanneer dit nodig is. Daarnaast hebben we een Disaster Recovery Plan opgesteld en lossen we (veiligheids)incidenten 24/7 op”.

Private Cloud van Fundaments
Fundaments heeft voor Magenta MMT een apart cluster ingericht in één van haar datacentra, een zogenaamde Private Cloud. Het voordeel voor Magenta MMT is hierdoor tweeledig: enerzijds hebben ze beschikking tot dedicated hardware die volledig gescheiden is van andere klanten. Anderzijds behouden ze de voordelen van virtualisatie. Met de Private Cloud van Fundaments is ook performance gegarandeerd: opslag, rekencapaciteit en werkgeheugen worden optimaal ingezet.

Blij met Fundaments als partner
Tim: “We zijn blij met Fundaments als partner. Ze focussen zich op onze omgeving, precies wat we nodig hebben. Hierdoor kunnen wij ons met een gerust hart toeleggen op de doorontwikkeling van ons platform.”