Fundaments omarmt nu ook VMware integrated OpenStack

We leggen uit waarom

We merken dat de vraag naar OpenStack toeneemt. Dat is begrijpelijk, omdat het een aantal interessante voordelen biedt. Wat tal van enterprises en telco’s aanspreekt is de mogelijkheid om flexibele platformen te bouwen en te beheren met behulp van de OpenStack API’s. Zo zijn compute, storage en netwerk te combineren tot een Software-Defined Datacenter (SDC).

Geen toekomstmuziek

Op basis van het SDC kunnen weer diensten worden ontwikkeld, aangeboden, beheerd en deployed – zelf of door derden –  met een flexibiliteit die voorheen lastig te realiseren was. OpenStack geldt verder als één van de tools om hybride clouds te deployen, omdat het zich goed laat koppelen met andere clouds. Kortom het klinkt allemaal veelbelovend en het is geen toekomstmuziek. Het aantal toepassingen en gebruikscases is nu al groot, meer dan de helft van de Fortune 100 bedrijven gebruikt OpenStack.

De voordelen

Wij zien er voor onszelf ook de voordelen van in. OpenStack kunnen wij goed inzetten als fundament van de hybride clouds van onze (enterprise) partners. Het zorgt er ook voor dat we partners, zoals softwareontwikkelaars, die container based oplossingen (al dan niet op basis van vSphere Integrated Containers (VIC)) ontwikkelen, bouwen en deployen beter kunnen bedienen.

Garantie

Er is echter wel een maar. Bij Fundaments vinden we dat we onder geen beding concessies mogen doen aan onze core business, dat is het bouwen en beheren van een uitstekende IaaS-laag. Verminderde stabiliteit of robuustheid zijn onbespreekbaar. Daarom hebben wij gekozen voor VMware Integrated OpenStack (VIO), daarmee hebben wij de garantie proven technology te blijven leveren. Met VIO zijn we ook in staat om vragen uit de markt over compliance te kunnen beantwoorden. OpenStack is namelijk open source, en in sommige gevallen leidt dat tot vragen bij auditors of zelfs het besluit voor een andere oplossing te kiezen. Met de inzet van VIO zijn wij in staat de vragen van deze auditors te beantwoorden. VIO wordt daarbij al veelvuldig toegepast, ook door organisaties zoals healthcare, onderwijs en industrie, die aan uiteenlopende compliance regels moeten voldoen. Wij zijn ervan overtuigd dat wijzelf, en de Nederlandse datacenters van waaruit wij deze dienst leveren, met VIO blijven voldoen aan de eisen die gelden voor onze ISO27001 en NEN7510 certificeringen. En dat is goed nieuws voor onze partners die daar van afhankelijk zijn en gebruik willen maken van de voordelen van OpenStack.

Kennissessie

Over VIO valt nog veel meer te vertellen en te laten zien. Daarom organiseren we donderdag 9 maart 2017 op ons kantoor in Enschede een kennissessie bestemd voor partners en geïnteresseerden. Het wordt een learning by doing bijeenkomst. We combineren lunch en uitleg met de mogelijkheid zelf met VIO aan de slag te gaan. Mocht u interesse hebben voor deze bijeenkomst, neem dan contact met ons op. Wacht echter niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.
Uiteraard kunt u ons ook gewoon bellen op 088 4227 227 of een afspraak met ons maken om meer te weten te komen over OpenStack van Fundaments.