Fundaments aanwezig op EMPOWER 2018

Fundaments blijft graag scherp op ontwikkelingen uit de markt. Daarom hebben we, als aanbieder van vCloud en vSphere als virtualisatietechniek, de VMware EMPOWER 2018 conferentie te Wenen bezocht. Hier hoorden we over de nieuwste ontwikkelingen omtrent VMware gerelateerde producten en kregen we een kijkje in de keuken van wat er binnenkort gaat komen.

VMware EMPOWER 2018

VMware EMPOWER 2018 is een reboot van het VMware Partner Exchange (PEX) 1-daags event dat voorheen als onderdeel van VMworld werd georganiseerd. Partner Exchange was een conferentie met de focus op techniek, waar partners op de hoogte werden gebracht van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Naar aanleiding van partnerfeedback heeft VMware besloten om dit event nu los van VMworld en ter vervanging van PEX te organiseren. Een alternatief werd gevonden in EMPOWER. Nu kan VMware, in de drie dagen dat het event duurt, nog dieper ingaan op de technologische ontwikkelingen. En krijgen wij als partner van VMware de (technische) informatie die wij graag ontvangen. Een aantal interessante ontwikkelingen hebben wij voor u hieronder beschreven.

VMware Cloud en Cloud Service

Een van de belangrijkste speerpunten is VMware Cloud in combinatie met Cloud Services: het draaien en beheren van “Any App on Any Cloud to Any Device.” Hiermee krijgen organisaties de keuze in hoe zij hun applicaties willen hosten en presenteren. Dat doet VMware door het koppelen van verschillende clouds tot één cloudomgeving. Daarbovenop draaien services voor het beheren van deze cloud in de vorm van beveiliging, operaties en een stuk automatisering. Hierbij is de keuze voor type cloudinfrastructuur vrij. Zo is een partnership met bijvoorbeeld AWS, IBM Cloud, OVH, Microsoft Azure en Google mogelijk. Ook kan het gekoppeld worden met de Fundamentscloud. Die laatste is vooral handig voor organisaties die hun data liever gegarandeerd in Nederland hebben staan.

Met deze ontwikkeling is het dus niet zozeer de vraag hoe we on-premise omgevingen naar de cloud krijgen, maar hoe we een brug kunnen slaan tussen de cloud en bestaande omgevingen (hybride oplossing) en de daar bijbehorende voordelen.

Roadmap vCloud Director

Ook werd er inzicht gegeven in de geüpdatete roadmap van vCloud Director. De ontwikkeling van de HTML5 interface is een continu proces, waarbij de oude Flex interface uiteindelijk uitgefaseerd wordt. In de meest recente versie is de basisfunctionaliteit al aanwezig. Er komt een integratie met NSX-T (multi-hypervisor en multi-cloud support) en moet het mogelijk worden om tussen verschillende vCloud sites netwerken door te trekken.

VSAN

Tenslotte werd er ook veel gesproken over VSAN. Het zelf bouwen van een gedistribueerde storageoplossing met VMware vSphere is nog nooit zo gemakkelijk geweest en schaalt zeer goed. Met deze vrijheid aan keuze hardware komt uiteraard ook verantwoordelijkheid, dus werd er uitgebreid stilgestaan bij verscheidene design keuzes en VSAN best practices.

Het bovenstaande is slecht een kleine greep uit wat we tijden EMPOWER hebben gehoord, gelezen en gezien. Wilt u hier graag wat meer informatie, neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 088 4227 227 of mail naar info@fundaments.nl.