Data en applicaties veilig in de cloud – Fundaments maakt het mogelijk

Organisaties stappen niet zomaar over naar de cloud. Kosten, schaalbaarheid en veiligheid spelen daarbij een grote rol. Bij kosten en schaalbaarheid kan iedereen zich wat voorstellen. Bij veiligheid is dat minder het geval.

Er zijn drie punten die pleiten voor de cloud als het gaat om veiligheid van data en applicaties:

Veilige fysieke locatie

Cloudapplicaties en data staan opgeslagen in één of meerdere datacenters. Die locaties zijn gebouwd om maximale veiligheid te bieden. De meeste datacenters kennen 24/7 fysieke bewaking en brand- en inbraakdetectiesystemen zijn aanwezig. Het weinige personeel dat toegang heeft tot de ruimtes moet zich elke keer registreren. De kans dat onbevoegden het gebouw, laat staan de datacentervloer, kunnen betreden is extreem gering. Dat alles is zelden het geval bij serverruimtes die onderdeel zijn van een kantoor of productieomgeving.

24/7 monitoring van hard- en software

Een cloudprovider monitort 24/7 de hard- en software. Kwetsbaarheden worden sneller gesignaleerd en verholpen dan in onpremise omgevingen die gebonden zijn aan reguliere werktijden. Een ander verschil tussen een onpremise en cloudomgeving is dat bij de laatste de securitymaatregelen veel omvangrijker zijn. De capaciteit van bijvoorbeeld firewalls en loadbalancers bij een cloudprovider zijn per definitie groter, omdat rekening wordt gehouden met een hogere piekbelasting als meerdere klanten daar gelijktijdig een beroep op moeten doen.

Spreiding van data

De cloud biedt de perfecte basis om data en applicaties te behoeden voor beschadiging en verlies. Tot meerdere keren per dag back-ups maken draagt in aanzienlijke wijze bij aan de bedrijfscontinuïteit. Deze back-ups zijn via de glasvezelverbindingen, waarmee de datacenters van de cloudprovider onderling verbonden zijn, over die verschillende locaties te verspreiden, Mocht er onverhoopt een calamiteit zijn, zoals regionale stroomuitval of andere belemmeringen, dan zijn data en applicaties nog altijd beschikbaar.

Fundaments: Expert in Clouds

Fundaments zorgt er met een bewezen robuust platform voor dat applicaties en data veilig in de cloud staan. We zijn gecertificeerd, wat voor een groeiend aantal partners en klanten noodzakelijk is. Onze medewerkers beschikken over de juiste kennis om het beheer van de hard- en software te doen en houden die kennis op het juiste niveau. Met meerdere gecertificeerde, veilige datacenters in de regio Twente en Amsterdam kunnen we een optimale spreiding van data en applicaties, met het oog op de bedrijfscontinuïteit, garanderen.

Uw applicaties en klantdata nog veiliger in de cloud: Fundaments maakt het mogelijk.