Verbindingen

Zonder de juiste verbindingen komt u niet in de cloud. Het is tenslotte de connectiviteit die ervoor zorgt dat uw data op de juiste plek komt. Fundaments beheert haar eigen netwerk dat slim is verdeeld over verschillende gecertificeerde datacenters in Nederland. Naast koppelingen naar het internet biedt Fundaments (private line) koppelingen via lokale netwerkmarktplaatsen zoals NDIX, GN-IX, FR-IX, R-IX ZOD-IX en EFX.

Zonder betrouwbare netwerkconnectiviteit is een server onbereikbaar. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat deze verbindingen van de beste kwaliteit zijn. Hiervoor zetten we enterprise geclassificeerde merken in voor hardware en zorgen we voor voldoende bandbreedte en redundantie in onze verbindingen.

Internetfundaments-network-q3-2016

Fundaments heeft, als lid van RIPE, een eigen (internet)netwerk. Daarbij hebben wij directe koppelingen met AMS-IX (koppeling in datacenter Telecity II), NL-IX (koppeling in datacenter Equinix EN1) en diverse transitpartijen. Op die manier houdt Fundaments maximale controle over de bereikbaarheid van productieomgevingen. Tussen alle locaties wordt een redundante ontsluiting gerealiseerd. Koppelingen naar het internet zijn meerdere malen redundant uitgevoerd, om altijd zorg te dragen voor voldoende capaciteit en bereikbaarheid gegarandeerd is. Een overzicht van het netwerk is hiernaast te vinden.

Koppelen via LAN

Als een organisatie de servers van een kantoorlocatie naar de cloudlocatie van Fundaments verplaatst, moeten die wel veilig en betrouwbaar te bereiken zijn. Dat kan via het internet, maar ook via een private lijn ofwel een LAN-verbinding. Omdat het een private lijn is, heeft deze een hogere veiligheid dan via het internet. Daarom kunt u bij ons ook kiezen voor een LAN-verbinding. Doordat Fundaments aanwezig is in vele datacentra, met aanwezigheid van een groot aantal netwerkleveranciers, is het vaak eenvoudig een private koppeling aan te leggen. Een veel gebruikte manier is daarbij het koppelen met het EU-Open netwerk. Dit netwerk kan binnen datacentra koppelingen slaan op zogenaamde internet exchanges zoals o.a.: NDIX, FR-IX, GN-IX, R-IX, ZOD-IX en EFX.

Meer weten over ons netwerk of Fundaments? Neem dan contact op met ons of lees onze nieuwsberichten over verbindingen.