Leveranciers

Fundaments werkt alleen met bewezen technologieën. Dit betekent dat er alleen enterprise hardware wordt ingekocht, evenals software van de marktleiders en plaatsing bij ISO27001 gecertificeerde datacenterlocaties. Wij hebben daarom verschillende partnerschappen met de volgende leveranciers.

VMware

VMware

VMware is een strategische leverancier voor Fundaments. Alle bouwstenen voor de cloud worden met VMware vSphere virtualisatie bij elkaar gehouden en verdeeld onder de gebruikers. De vSphere virtualisatie zorgt voor een zeer stabiel platform met hoge prestaties. De webportaal die gebruikt wordt door de Fundaments partners, vCloud Director, biedt de gereedschappen om de perfecte cloud
in elkaar te zetten. Als enterprise service provider heeft Fundaments toegang tot de nieuwste software versies en de beste ondersteuning zodat de dienstverlening op het hoogste niveau aangeboden kan worden.

Dell

Dell

Dell is een strategisch leverancier voor Fundaments op het gebied van infrastructuur. Voor zowel computing power als opslagsystemen maakt Fundaments veelvuldig gebruik van Dell infrastructuur. Door gebruik van enterprise klasse hardware gekoppeld aan de vier uurs pro support van Dell kan Fundaments haar infrastructuur hoog beschikbaar maken en houden.

Pernixdata

pernixdata

Sinds begin 2015 gebruikt Fundaments Pernixdata om haar Smart storage te ontsluiten. Met deze set heeft Fundaments het storage portfolio wat gebaseerd is op SAS schijven naar een hoger prestatieniveau gebracht. PernixData heeft een innovatieve manier ontwikkeld om met behulp van SSD  caching de data die vaak geraadpleegd wordt in een server, op SSD te serveren. Hierdoor is de gebruikerservaring gelijk aan die van SSD gebaseerde opslag, maar wordt deze niet geheel daarmee gerealiseerd, wat resulteert in een kostenefficiënte oplossing.

veeamVeeam

Veeam software is voor Fundaments de partij wanneer het aankomt op het maken van back-ups van virtuele infrastructuur. Door de oplossing, waarbij het installeren van een agent niet nodig is, kan Fundaments zorgen voor een back-up van een virtueel datacenter.

ZERTOZerto

Zerto is voor Fundaments de leverancier als het gaat om disaster recovery. Met de Zerto software is het mogelijk om een virtuele omgeving op een zeer eenvoudige manier te beschermen tegen calamiteiten en met een muisklik te laten verplaatsen tussen productielocaties.

Netwerkpartners

De volgende netwerkpartners zijn een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening:

ciscoCisco

Cisco speelt een belangrijke rol in het core netwerk van onze beide datacenter locaties in Enschede en Hengelo. Hierbij wordt de Nexus 5000 serie ingezet om de netwerkconnectiviteit redundant te ontsluiten naar zowel het internet, als naar de verschillende racks in het datacentrum. In Enschede EN1 maken we gebruik van het UCS blade systeem als basis voor het vCloud platform.

brocadeBrocade

Brocade wordt door Fundaments ingezet voor het koppelen met onze verschillende internetproviders. Al het BGP verkeer wordt door de MLX-4E routers van Brocade afgehandeld.

nlixNL-IX

De NL-ix vormt een belangrijk netwerk in Europa. Met meer dan 475 leden en activiteit in meer dan 70 datacentra in Europa vormt dit netwerk een belangrijke rol in afhandeling van het internet verkeer. Voornamelijk Europees (Nederlands) verkeer gaat via dit knooppunt. Fundaments koppelt in Amsterdam met dit netwerk op een 10 Gbps koppelvlak.

amsixAMS-IX

AMS-IX vormt in Nederland, met 720 leden waarvan 82% buitenlandse partijen, het belangrijkste netwerk wanneer het om internetconnectiviteit gaat. Fundaments koppelt met een 10Gbps verbinding op dit knooppunt.

hiberniaHibernia

Hibernia networks voorziet Fundaments van een ander belangrijk netwerk in Nederland; de AMS-ix. Daarnaast voorziet zij Fundaments van de nodige transit connectiviteit, zodat alle locaties op internet bereikt kunnen worden.

ndixNDIX

De NDIX vormt in oost Nederland een digitale marktplaats voor het ontsluiten van ICT-diensten. Fundaments gebruikt deze marktplaats om klanten te ontsluiten via een private line, welke over het NDIX netwerk loopt. Daarnaast kan Fundaments deze aansluitingen voorzien van een internetverbinding.