Infrastructure as a Service

Fundaments is gespecialiseerd in het fundament van de cloud, de infrastructuur. Bij Infrastructure as a Service (IaaS) is de hardware, waaronder servers, netwerkapparatuur en de opslagsystemen, eigendom van de infrastructuuraanbieder, in dit geval Fundaments dus. De cloudinfrastructuur bestaat uit verschillende bouwstenen. De bouwstenen die wij gebruiken zijn rekenkracht (CPU-capaciteit), werkgeheugen (RAM), opslag en verbindingen.

Wij bieden de infrastructuur virtueel aan. Hierdoor kunnen wij onze infrastructuur schalen en betaalt u als partner alleen wat u daadwerkelijk gebruikt. Daarbij heeft u volledige vrijheid hoe u de infrastructuur invult.

Fundaments neemt de infrastructuurzorg geheel uit handen. Onze infrastructure engineers analyseren uw omgeving en zorgen dat onze infrastructuur perfect passen bij uw behoeften. Hierbij bieden we verschillende mogelijkheden:

Private IaaS

Voor harde garanties en maximale veiligheid kan Fundaments een private cloud bieden. Hierbij kiezen we op basis van uw wensen de juiste hardware en ontsluiten deze met maximale veiligheidsmaatregelen.

Fundaments vCloud

Op het vCloud platform van Fundaments kunt u gebruik maken van verschillende soorten opslag en heeft u maximale flexibiliteit in gebruik. Infrastructuur kan met kortlopende contracten worden afgenomen en voorzien van alle gewenste netwerkkoppelingen en aanvullende Back-up en DR diensten.

OpenStack IaaS

Met gemanaged OpenStack IaaS van Fundaments profiteert u van de flexibiliteit van OpenStack zonder in te leveren op betrouwbaarheid. In tegenstelling tot de meest OpenStack diensten wordt de managed OpenStack dienst van Fundaments wel geleverd met een Service Level Agreement (SLA).

Zelf ervaren

Wilt u zelf ervaren hoe de infrastructuur van Fundaments werkt? Informeer naar een gratis demo-account en overtuig u zelf van de dienstverlening van Fundaments. Neem contact met ons op voor een demo-account of prijsinformatie.